Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Erick rajzánál láttam. Nekem meg csak akkor húzza a vonalat a láb közepéből ha az raszterre esik. Egyéb esetben a szélétől húzza.
el84 és pcl86-nál is nagyobb a fűtőteljesítmény mint a kivehető hangfrekis se-ben.
És egy EL36-ból? Ebből több van itthon.
Az EL36 használható HF célra?
Ahoz képest hogy 10w-ot tud se-ben nem drága mert egy el84 2ezer Ft és az csak 5w-ot tud max se-ben.
az el 36 a 250v-os anódfeszról se tud többet 4-5 wattnál mert nem lehet túllépni az anóddisszipációt. Nagyobb feszról csak kissebb anódáram engedhető meg
Jól láttam, hogy óriás csövekről volt szó? Apósom "kincsesbányájában" fekszik 2 db RL12P35 !
![]() ![]() ![]()
Óccóbban is van! 1200-ért már van vaterán! Én 150-ért vettem, ha tudok még többet szerezni, akkor küldök Neked kettőt egy stereo SE-hez (remélem tudok, kéne vayg 100 db
![]()
EL84 és 6P14P közt hangzásban van különbség?
A 6P14P egy hangyányit jobb, de azért nagy különbség nincs.
Használható az E(P)L36, és használták is régebben, de a hogy djhans mondja, ezeknek még alacsony az anóddiszipációja, ezáltal A osztályba nem igazán tud sokat. Egyszer ajánlottak 700 db-ot belőle, de nem vettem meg, pont ezért, pedig elég kedvező árfekvése volt. Ezeket igazán B osztályba lehet(ett) hasznosítani (persze, PP-be), mert a katódja is jól terhelhető, meg az anód is bírja a nagyfeszt. Ez a beállítás a MÁV-nál a hangosbemondóba elfogadható csak, zenére semmiképp nem használatos.
Az jó, mert azt könnyebben és olcsóbban tudok szerezni. Egy helyről jön, nem kell úgy összecigánkodni, és persze olcsóbb is. 1000Huf,- Nekem meg ugye kell 8. PPP 2-2 pár csővel oldalanként. Ez majd csak fizu után jöhet létre.
Az EL 36 csak 10 W körül tud az anódján eldisszipálni, így SE-ben csak 4W körül lehet vele kalkulálni.
SE-ben nagyob telejesítmény eléréséhez, nagyobb disszipációjú cső kell (GU50, 6C41C, 6C33C, 6P3C, PL509/519 stb.). ![]()
Azt Erick csiálta .... , de ha kissebb rasztert választasz , talán menni fog
Csak sturbi véleményét tudnám ismételni , nagyobb teljesítményre SE -be nem ok , PP-nek viszont jó lehet .
PL508 -akat mostanában vettem 1000/db , sajnos ezzel is hasonló a helyzet PP -ben érdemes kísérletezni vele . Viszonylag nagy katódáram kis a.disszipáció .
Én egy Óriáscsöves SE-t szeretnék összerakni, teljesítmény, hatásfok nem lényeg.
Azért az EL36-ost választom, mert van hozzá oktál foglalat, és 6,3V a fűtése.
Nem sztereó lesz, mert anya mege4sz ha megint csöves véget építek ebbe a piciny lakásba....
1db-ot szivesen elfogadnék, és előre is köszönöm, Üdv.: Müszi
4db van összesen, de PL36-ból vagy 10
![]()
Üdv!
Ehez a kapcsoláshoz elég egy 2×15V/200mA -es tápegység? Vagy az micsoda ami oda van írva a trafóhoz? ![]() ![]()
Találtam megoldást az anódsapkára!!!
Használjátok fel TV-ből azt az anódsapkát ami a DY86-osra megy és vágjátok el félbe, és kész az anódsapka! üdv
Szia Imi!
Azert nemkell annyira elrettenni a B osztalyu beallitastol sem! Foleg nem egy HS280 szintu hangfal hasznalata eseten ![]() (es most nem a -tegyukfel- 100e ft feletti kategoriara gondolok, mert ott mar biztos kijonne 1-2 kellemetlen dolog...) Mas: Nincs valakinek elfekvobe uj, csavaros 450-500V koruli elkoja? olyan 50+50µF koruliek erdekelnenek. Cserebe tudnek ajanlani 350V 300µF koruli NOS MM csavaros kondikat. ![]() udv!
és ennek 200mA elég? :eek2:
Csak nem a BEAG EA080-at alakítod át?
Ha igen milyen lesz a kimenője? üdv
Talalt sulyedt
![]() Eredeti TK157 esekre lesz cserelve, ami a 057es kimenoje gyarilag,tapok kulon valasztva, egyik anodtekercs az elofokozatnak, masik tekercs a vegfokot fogja ellatni. Ma valtoztatas nemlesz elso korbe. Kesobb megprobalkozom folytokkal is talan! udv!
Szerezz pl509/519-es csövet az se-ben lead 10-12W-ot és elfűt wagy 35w-ot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |