Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elektroncső
Nem marad lila sajnos, hálistennek. Van néhány 6C33C-m, ahol az eredetilek lila meo bélyegző már teljesen fakó, szürke. A maratott részen ez valóban nem látható, az marad, amilyen újkorában volt...
Sziasztok!
Tegnap ezeket sikerült begyűjtenem. Van itt 1-2 amit nem tudom mi lehet meg olyan is amit be kellene azonosítani.
Pesten találkoztam 1 illetővel akitől ezeket sikerült vásárolni.
Közelebbi képeket is tehettél volna fel, mert így nem mindent tudok kisilabizálni.
Azért szépen gyarapszik a gyűjtemény
Mindegyiket nekem se sikerült kisilabizálni.
Gyarapszik rendesen. lassan az a baj hogy kezdem kinőni a vitrinem.
A vitrin részével kapcsolatban tájékoztatlak, hogy most akciós a Lidl-ben az "üveges vitrin gyűjtőknek".
Sajnos méretét tekintve csak az "aprónép" befogadására alkalmas. Viszont készen van, és elfogadható ár/érték arányú...
Aztán majd a lakást is kezded kinőni, már ha az asszony hagyja.
A bal szélen az a nagy egy tirátron lehet, jobbra tőle fent egy vákuum kondenzátor, alatta egy másik tirátron lehet.
A bal szélsőre nekem azt mondták hogy adócső, TR1-15/20, de most ahogy nézem lehet hogy ár....... tényleg thiratrinnak néz ki. Igen a másik thiratron TG1-0,5/12 és a mellettük lévő V1-0,075/25 is az, a vákuum kondi 300pF/15KV.
A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2016
Erre az a megoldás, hogy sok darabod van abból amit gyűjtesz, és fel sem tűnik az a pár újdonság.
Nálam már beletörődött, csak annyi az elvárás, hogy "könnyen le lehessen törölni róla a port", úgyhogy szépen dobozolva pihennek a csövek és fényképezőgépek
Én úgy szeretem ha vitrinben vannak ezért is csak a látványosabbakat gyűjtöm.
Bele sem gondolok mi lesz ha ezeket lekel majd porolni, de tuti hogy nem engedem az asszonynak.
A műanyag dobozban milyen csövek vannak?
Majdnem mondtam, hogy "műanyag dobozban műanyag csövek"
De nem. Véletlenül sincs ám közeli kép... Szám/lál/Ó cső?
2 megába nehéz volt ezt is belesűríteni.
De azok a műanyag csövek IN-4-es NIXIE csövek.
Akkor jól sejtettem hogy valamilyen nixie cső.
Sikerült ismét beszerezni pár érdekességet.
Sziasztok én is szereztem pár régi csövet tippeljetek honnét szereztem őket
A szomszéd padlásáról?
ikea
Ilyenekkel főleg a börzén szoktam össze futni!
Az az RE062 gyönyörű példán, egy olyat szívesen látnék a polcomon. Ha valakinek volna fölöslegben egy csavaros anód sapkája mint a sor elején a HP212 csőnek vagy netán hibás csöve az érdekelne.
én is de meg lepődtem mikor bele néztem az elektronikai hulladék gyűjtőbe közbe csináltam egy tartót
Nem semmi találat, gratulálok hozzá!
A legújabb szerzeményem egy oszcillószkópcső, eredeti csomagolással együtt: Egy Tungsram MO12. Eredeti adatlapot egyelőre nem találtam hozzá, csak lábkiosztást egy korabeli Rádiótechnika újságban. A lábkiosztás és méret azonosság alapján lehetséges, hogy azonos az 5BP1 csővel? Van erről valakinek információja? Illetve az ITT található fájlok ha megvannak valakinek, szívesen fogadnám, mert a linkek sajnos halottak... Hátha benne van valamelyikben. Jó méretes cső egyébként, több mint 40cm hossz társul a kb 13cm ernyőátmérőhöz.
Szép darab!
Nekem is van pár szkóp meg lokátor csövem csak az a baj velük hogy sok helyet foglalnak. A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2016
Sziasztok!
Egy kis ismeretszerzés gyanánt jöttem , remélem tudtok segíteni. Az E130L tipusú csőről lenne szó.Eredetileg milyen felhasználási céllal készítették ezt a típust?És miért a kimagasló 10.000 órás üzemidő?RTÉK-ben egy cikben megemlítették , évszámra sajna már nem emlékszem ,ott annyit írtak róla ,hogy sokkal szigorítottabban gyártották mint más csöveket ,paramétereket tekintve. |
Bejelentkezés
Hirdetés |