Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nagy valószínűség szerint nem kimosni kellene, hanem épp újraszínezni...
Nem csak a ragasztó fedheti a festékréteget, lehet már nincs is ott, csak kifakította.
Valószínű akkor hogy kiszívta a színét, ragasztó maradvány már biztos hogy nincs benne, legalábbis szemmel nem látom.
Sziasztok,
Kerékpárláncot mivel/hogyan ajánlatos tisztítani? Eddig ahány fórumot/embert kérdeztem, annyiféle válasz jött, szóval majd sorsolok a válaszok között..
A legjobb az álmoskönyv szerint a forró zsír. Ugyanis az a végén lecsöpög, de bekerül mindenhová, ahová kell, mégsem lesz minden taknyos tőle. A mechanikához régebben a mávnál - "lekvár"-t használtunk, ez olaj és zsír keveréke. De ez is csúnyán koszol. A WD40 petróleum alapú - gyors megoldásnak jó, de szintén maszatol és gyorsan elpárolog. Szerintem eddig a forró, grafitos zsír volt a legjobb, mert bár undorító vele dolgozni, minden koszos lesz tőle, de ha a felesleg lecsöpög és letörölgeted - a grafitos olvadék beleivódik és jó sokáig bírja, ráadásul jól csillapítja a zajt is. Az olaj is jó, de mivel nagyon viszkózus, nagyobb fordulatnál kifröcsög és azért koszol.
Ha száraz rozsda, először alapos drótkefézés, utána gázolajban (dízel üzemanyag) áztatva, utána lecsöpögtetés, normál olajjal bekenés.
Ha olajos kosz, az benzinnel lehet legolcsóbban lemosni. Nitrohigító -és más higítók- is lemossa, de az drága.
Szerintem is a legjobb a forró zsírban "főzés" ha koszos nagyon akkor előtte petróleumos, vagy gázolajos áztatás.
Azt hittem valahol nálunk. Tegnap este szarvasok is voltak ott az etetőnél.
Igen! Láttam őket.
Itt meg madarak: Bővebben: Link
Mifelénk a fagyúban kifőzés adta a legjobb eredményt. Rozsdamarót nagyon figyelmesen használhatsz, de a semlegesítést többször el kell végezni. Jobb a drótkefe+gázolaj.
Üdv. Van egy 5x4m es szoba. A padlója meg így néz ki: melléklet
Miért csinálhatták ezt így? Ahogy vannak a csíkok, az első és az utolsó, teljesen a falnál fából van. A többi betonnal van kiöntve. Gyengén látni, de azért látni, hogy 4 függőleges csík van. Mintha 5 részből öntötték volna ki a betont, közötte hagyva olyan 5 centis részeket, amit később ugyanúgy beöntötték betonnal...
Ha az a felület egy födém teteje, akkor lehetnek azok akár acélgerendák is.
A falnál dilatációs hézag van. Valószínűleg azért öntötte így a kőműves,mert nem állt rendelkezésre egyszerre annyi beton,hogy az egész szobát kiöntse egyben(Régen kézzel,lapáttal keverték a betont) Így a szintet is könnyebben tudta tartani.
István
Nem voltam ott betonozáskor, de kizárt hogy ne lett volna beton. (az egész ház egy bunker, telenyomva betonnal, ugyanis aki építette, a betongyárban dolgozott)
A falnál én is dilatációra gondoltam, de 4 nagy szoba van a házban, miért csak pont ennél csinálta volna így?.. Többi szobába, saroktól sarokig, faltól falig beton van öntve, egybe.
Üdv! Adott egy TP-linkes wifi, most váltottam 50Mbps sebességre, viszont csak 9.5Mbps-ot érek el. A bandwidth menüben az enable-ben nincs pipa. A wirelles beállításoknál a 150Mbps van állítva. A szolgáltató azt mondja tuti hogy át lett állítva. A gépbe dugva a sebességet megnézném, de csak a 10és feles kapcsolatot engedélyezi. Tudja valaki hogy mi lehet a gond?
Elég kevés az infó. De nem lehetséges, hogy a Wifi routered, acces pointod nem tud többet?
Ez a típusa: TL-WR740N, 150Mbps N-es. A jelerősség kiváló, kódolva van, és nem megy semmi letöltés közben.
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2016
Ez alatt van helyiség vagy csak a föld? A csíkok biztosan betonból vannak? Két dolog jár a fejemben. Ha van lejjebb valami, akkor a csíkok a födém gerendák fölött vannak a köztes rész meg a kefnik tetején. Ha a "csíkok" esetleg fából lennének, csak a simításkor rájuk került betontól néznek ki úgy ahogy akkor hajópadlót terveztek oda és a párnafák tetejét látjuk.
8-9 Mbps között. Már szoftvert is frissítettem rajta de semmi.
A router beállításairól tölts fel képeket szerintem. (A jelszavakat töröld a képről, ha vannak.)
Milyen az a 10 és feles kapcsolat?!
A hálózati kártya hivatkozási sebessége a "10 és feles" helyesen írva 10 fél mód.
A vezeték nélküli vevő is szintén N szabványú.
Közvetlen a gépre csatlakoztva, nincs kapcsolat vagy korlátozott üzenet fogadott. Viszont Lan-on keresztül is 8-9Mbps sebességeket hozott.
Akkor nem ártana elbeszélgetned a szolgáltatóddal, hogy vegye lejjebb a sebességet. Nem félrebeszélek, de sok helyen eladták magasabb tarifáért a nagyobb sávszélességet - miközben a vezeték nem bírta. Az eredmény: sokkal lassabb kapcsolat és döcögő netezés. Ebben az esetben neked pénz is visszajár, mert nem teljesítették azt, amit vállaltak. Sógorom is így járt. Amióta visszább vették a sebességet, igaz, hogy csak 25k a max, de azt legalább tudja - az 50 helyett - amit nem tudott csak 10k-t.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |