Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2676 / 3602
(#) Stewe válasza Petyaa hozzászólására (») Dec 11, 2016 /

Nagy valószínűség szerint nem kimosni kellene, hanem épp újraszínezni...
Nem csak a ragasztó fedheti a festékréteget, lehet már nincs is ott, csak kifakította.
(#) Petyaa válasza Stewe hozzászólására (») Dec 11, 2016 /

Valószínű akkor hogy kiszívta a színét, ragasztó maradvány már biztos hogy nincs benne, legalábbis szemmel nem látom.
(#) Sam Seed válasza Petyaa hozzászólására (») Dec 12, 2016 /

Komoly dolgok ezek.
(#) pjg hozzászólása Dec 12, 2016 / 1

(#) pjg hozzászólása Dec 12, 2016 / 3

Ez már tényleg a sáv széle:

sávszél.png

(#) zenetom hozzászólása Dec 12, 2016 /

Sziasztok,
Kerékpárláncot mivel/hogyan ajánlatos tisztítani?
Eddig ahány fórumot/embert kérdeztem, annyiféle válasz jött, szóval majd sorsolok a válaszok között..
(#) kameleon2 válasza zenetom hozzászólására (») Dec 12, 2016 /

A legjobb az álmoskönyv szerint a forró zsír. Ugyanis az a végén lecsöpög, de bekerül mindenhová, ahová kell, mégsem lesz minden taknyos tőle. A mechanikához régebben a mávnál - "lekvár"-t használtunk, ez olaj és zsír keveréke. De ez is csúnyán koszol. A WD40 petróleum alapú - gyors megoldásnak jó, de szintén maszatol és gyorsan elpárolog. Szerintem eddig a forró, grafitos zsír volt a legjobb, mert bár undorító vele dolgozni, minden koszos lesz tőle, de ha a felesleg lecsöpög és letörölgeted - a grafitos olvadék beleivódik és jó sokáig bírja, ráadásul jól csillapítja a zajt is. Az olaj is jó, de mivel nagyon viszkózus, nagyobb fordulatnál kifröcsög és azért koszol.
(#) nagym6 válasza zenetom hozzászólására (») Dec 12, 2016 /

Ha száraz rozsda, először alapos drótkefézés, utána gázolajban (dízel üzemanyag) áztatva, utána lecsöpögtetés, normál olajjal bekenés.
Ha olajos kosz, az benzinnel lehet legolcsóbban lemosni. Nitrohigító -és más higítók- is lemossa, de az drága.
(#) BarnaPili válasza zenetom hozzászólására (») Dec 13, 2016 /

Szia!
Egy Láncmosó.
István
(#) zolika60 válasza zenetom hozzászólására (») Dec 13, 2016 /

Szerintem is a legjobb a forró zsírban "főzés" ha koszos nagyon akkor előtte petróleumos, vagy gázolajos áztatás.
(#) zolika60 válasza pjg hozzászólására (») Dec 13, 2016 /

Ez hol van?
(#) pjg válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 13, 2016 /

(#) zolika60 válasza pjg hozzászólására (») Dec 13, 2016 /

Azt hittem valahol nálunk. Tegnap este szarvasok is voltak ott az etetőnél.
(#) pjg válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 13, 2016 /

Igen! Láttam őket.
Itt meg madarak: Bővebben: Link
(#) granpa válasza zenetom hozzászólására (») Dec 13, 2016 /

Mifelénk a fagyúban kifőzés adta a legjobb eredményt. Rozsdamarót nagyon figyelmesen használhatsz, de a semlegesítést többször el kell végezni. Jobb a drótkefe+gázolaj.
(#) jdani hozzászólása Dec 13, 2016 /

Üdv. Van egy 5x4m es szoba. A padlója meg így néz ki: melléklet
Miért csinálhatták ezt így? Ahogy vannak a csíkok, az első és az utolsó, teljesen a falnál fából van. A többi betonnal van kiöntve. Gyengén látni, de azért látni, hogy 4 függőleges csík van. Mintha 5 részből öntötték volna ki a betont, közötte hagyva olyan 5 centis részeket, amit később ugyanúgy beöntötték betonnal...
(#) gkari válasza jdani hozzászólására (») Dec 13, 2016 /

Ha az a felület egy födém teteje, akkor lehetnek azok akár acélgerendák is.
(#) BarnaPili válasza jdani hozzászólására (») Dec 13, 2016 /

A falnál dilatációs hézag van. Valószínűleg azért öntötte így a kőműves,mert nem állt rendelkezésre egyszerre annyi beton,hogy az egész szobát kiöntse egyben(Régen kézzel,lapáttal keverték a betont) Így a szintet is könnyebben tudta tartani.
István
(#) jdani válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 13, 2016 /

Nem voltam ott betonozáskor, de kizárt hogy ne lett volna beton. (az egész ház egy bunker, telenyomva betonnal, ugyanis aki építette, a betongyárban dolgozott)
A falnál én is dilatációra gondoltam, de 4 nagy szoba van a házban, miért csak pont ennél csinálta volna így?..
Többi szobába, saroktól sarokig, faltól falig beton van öntve, egybe.
(#) Petyaa hozzászólása Dec 13, 2016 /

Üdv! Adott egy TP-linkes wifi, most váltottam 50Mbps sebességre, viszont csak 9.5Mbps-ot érek el. A bandwidth menüben az enable-ben nincs pipa. A wirelles beállításoknál a 150Mbps van állítva. A szolgáltató azt mondja tuti hogy át lett állítva. A gépbe dugva a sebességet megnézném, de csak a 10és feles kapcsolatot engedélyezi. Tudja valaki hogy mi lehet a gond?
(#) kameleon2 válasza Petyaa hozzászólására (») Dec 13, 2016 /

Elég kevés az infó. De nem lehetséges, hogy a Wifi routered, acces pointod nem tud többet?
(#) Petyaa válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 13, 2016 /

Ez a típusa: TL-WR740N, 150Mbps N-es. A jelerősség kiváló, kódolva van, és nem megy semmi letöltés közben.
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2016
(#) zolika60 válasza jdani hozzászólására (») Dec 13, 2016 /

Ez alatt van helyiség vagy csak a föld? A csíkok biztosan betonból vannak? Két dolog jár a fejemben. Ha van lejjebb valami, akkor a csíkok a födém gerendák fölött vannak a köztes rész meg a kefnik tetején. Ha a "csíkok" esetleg fából lennének, csak a simításkor rájuk került betontól néznek ki úgy ahogy akkor hajópadlót terveztek oda és a párnafák tetejét látjuk.

Speedtest.net mit mond?

8-9 Mbps között. Már szoftvert is frissítettem rajta de semmi.
(#) Norberto válasza Petyaa hozzászólására (») Dec 13, 2016 /

A router beállításairól tölts fel képeket szerintem. (A jelszavakat töröld a képről, ha vannak.)

Milyen az a 10 és feles kapcsolat?!

Vezetékről mekkora a max sebesség?
(#) Petyaa válasza Norberto hozzászólására (») Dec 13, 2016 /

A hálózati kártya hivatkozási sebessége a "10 és feles" helyesen írva 10 fél mód.
A vezeték nélküli vevő is szintén N szabványú.

Közvetlen a gépre csatlakoztva, nincs kapcsolat vagy korlátozott üzenet fogadott. Viszont Lan-on keresztül is 8-9Mbps sebességeket hozott.

Akkor nem ártana elbeszélgetned a szolgáltatóddal, hogy vegye lejjebb a sebességet. Nem félrebeszélek, de sok helyen eladták magasabb tarifáért a nagyobb sávszélességet - miközben a vezeték nem bírta. Az eredmény: sokkal lassabb kapcsolat és döcögő netezés. Ebben az esetben neked pénz is visszajár, mert nem teljesítették azt, amit vállaltak. Sógorom is így járt. Amióta visszább vették a sebességet, igaz, hogy csak 25k a max, de azt legalább tudja - az 50 helyett - amit nem tudott csak 10k-t.
Következő: »»   2676 / 3602
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem