Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Pontosan mérd meg a vas keresztmetszetét és azt is mond el mihez tekernéd , hátha lehetne valamivel segíteni ...
Induktivítás: L=Raa/7xfa
Minimális magkeresztmetszet: A=(15...30)P/fa npr=450 gyök alatt Lxlm/A Áttétel= gyök alatt Raa/1,2xRt
pcl86 pp-hez. Én a junoszt trafót 4cm2-esnek mértem és az nagyon karcsú! Ja és a trafóra az van írva TC-25 lehet hogy ennyi a teljesítménye hálózatinak. Ha ez így van akkor egy 5w-os se-nek lenne csak jó. Szerinted? Szerintetek?
Itt .:
http://ecclab.com/start.php3?ID=2 AMATOR 2000 címszó alatt , egyszerű kimenő progi letölthető ..
Sziasztok!
Van valakinek APT-100-as erősítőhöz kimenőtrafó bekötési rajza? Előre is köszönöm! Üdv
A TV hátulján szerepelt a 45va megjelölés is, amit kicsit soknak találnék. Valójában a fene tudja megítélni. 12V-ról 2A-es biztiről élt a TV, tehát ennél kevesebbet vett fel, ha jól emlékszem, 1,5-1,6A-t. De mindezt 18-20V-ról szívta, a többi az áteresztő sündisznón alakult hővé.
Ez a kis vas orosz szokás szerint agyon volt gerjesztve de a kimenőnél más a helyzet kezdek félni hogy kicsi lesz a vas.
Imi! Nem igazodok ki a képletekkel. Ha van kedved és időd Kiszámolod nekem a menetszámokat. Van még otthon ilyen trafód. Én akkor majd megtekerem.
Szerintem SE-nek nem jó (hogyan rakod légréssel a magot?)
Az APT100 kimenője 1 primertekercsből áll, melynek egyik fele testre, a másik fele az erősítő kimenetére(AK1 panel, 7 pont), valamint innen az AK3 kivezérlés indikátorra is megy (AK3 panel, 2 pont. A szekunder egyik fele a 100V-os tekercs, ez a DL3 csatlakozó a 1-2-es pontjára megy, a másik vége pedig a DL3 csatlakozób1-2-re. Van még egy 2x1,55V-os szekunder, mely a DL3 b4-re, ill. a DL4 1-esére. A másik vége a DL4 4-esére, és a DL3 b3-ára. A DL3-as a3-a földelt, az a4-ese pedig a DL4 5-ösére, ill. az AK1 végfokpanel 4-es pontjára.
Tényleg! Lehet hogy a végén csak tápnak lesz jó de akkor legalább 2 kell. Úgy talán elbír egy stereo se-t.
Ha megvan, akkor igen, de én könyvből néztem.
Ez igaz, de akkor új rögzítö szerelvényeket kell csinálni valamilyen nem mágneses anyagbol
Igen , kevés lesz .
Eztv töltsd le , kiszámítja a meneteket SE , PP , PW trafókhoz , egyszerű , de használható . http://ecclab.com/start.php3?ID=2 Lap alján .... Programy ......AMATOR 2000 Sajnos lengyelül , de érthető ......
lejött. beírom az adatokat de nem működik azt írja ki file not found
azon az oldalon van hozzá DLL file ...régebben én is így jártam
Levélben tömörítve küldtem a működőt , próbáld azt ...
Köszi szépen neked is és köbzolinak is!
Most el újságolom hogy miért volt rá szükségem! Korábban felvetettem hogy mi lenne ha lenne egy ilyen kimenőm és rákötném a szekunderét egy APX100 csöves kimenetére és a primerére meg 8Ohm -os hangszórót kötnék! Most megcsináltam és csodásan működik! Nem vagyok egy vájt fülű és nem is hallottam még csöves erősítőt de szerintem ez még azért nem az a tipikus csöves hangzás amiről sokan beszámolnak, attól függetlenül nagyon jól és hallgathatóan jól szól! Mégegyszer köszönöm! Üdv
Szia Müszi vagy bárki, mert mindenki többet ért itt a csövekhez nálam!
Ettől a kapcsolástól olyan csövesebb hangja lesz a cuccnak? Azért kérdezem, mert a végfokomban ki van építve a csöves táp, de az élesztésnél eltüntek a mélyek ezért egyszerűen Si diódára cserltem és ez javarészt megoldotta a problémát. Persze a fő ok talán az 5U3C katódja utáni 10 mikrós olaj-papír kondi lehetett szemben a diódák utáni 235 mikróval (2*470 mikró/450V sorosan a 480V üzemi fesz miatt). De ez utóbbi puffer kondi variációt nem mertem betenni a csöves egyenirányító után, mert az adatlapok mindenhol 50 mikró körüli maxot írnak és a "szakik" is óva intettek. Apropó, tudom hogy viszonylag olcsó az egyenirányító cső meg hogy sokat bír, de a rajzon feltüntetett 100 mikró nem nyúzza túlzottan a kicsikét? Mellesleg a cső beiktatása a 30V többlet anódfesz problémámat is megoldaná mert a trafó az 5U3C hez lett méretezve amin több feszkó esik mint az Si diódákon. Előre is köszi!
Nyugalmi aramokat mindenkepp nezd meg es allitsd be ujra ha sokaig allt az erosito, vagy regen votl szervizelve!
Amikkel eddig talalkoztam mindnel szukseg volt ra.
És mi van akkor, ha meghagyom a rajzon szereplő csöves- sziliciumos konfigurációt olyan formában, hogy a diódák után beteszem a böhöm puffert (235 mikró), a cső után valami szerényebbet (47mikró) majd az 1K-os RC szűrő (gondolom az...) kondija is a böhöm lenne? Ez így pofon a kakinak?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |