Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1929 / 2541
(#) Dióda válasza krisz69 hozzászólására (») Dec 19, 2016 / 2

Sajnos mindenhol van gyártási selejt. Multkor bevásároltam alkatrészeket és összerakom az áramkört erre egy 100mikrós kondi bekapcs és pukk. Nézek mindent hogy nem-e fordítva volt benne meg minden de semmi hiba. Másik kondi bele (mert mindíg egy-két darabbal több alkatrészt veszek ezekből) majd bekapcs és pukk.
Nézegetem a kondit majd elkezdtem furcsálni egy hangyányit rajta a feliratot mert a 63v között egy kicsit a 6-os és a 3-as között több volt a hely a kelleténél de a vessző hiányzott minden darabon. Bolt felhív mondom nekik mizu erre értetlenkednek de mindjárt kipróbálnak egy példányt. Állítólag 12v-os akkuval próbálták és ott is pukk.
Eladó közölte hogy ez a csomag megy a levesbe és menjek be és ad normálisat mert lehet felirathibás az egész csomag.Úgyhogy van ilyen sajnos.
(#) pucuka válasza szamóca hozzászólására (») Dec 19, 2016 / 2

Nem szeretem a kínaizást. Egy elrontott gulyásleves miatt nem biztos, hogy a magyar konyhát kell szidni.
Bár minket szidnának egy gyengébb minőségű kondi miatt.
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2016
(#) krisz69 válasza krisz69 hozzászólására (») Dec 19, 2016 /

Itt a csere ez egekkel jobb minőség.
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2016
(#) zotya1983 válasza pucuka hozzászólására (») Dec 20, 2016 /

Természetesen nem minden rossz ami Kínai hiszen szinte csak az vesz körül minket
(#) crash13 hozzászólása Dec 20, 2016 /

sziasztok. Elnézést,ha nem jó helyen teszem fel a kérdésem. Hozzájutottam egy régi tranzisztoros erősitőhöz, minden rendben is lenne vele,de a hangerő szabályzó poti törött ( gondolom már valaki próbálta tisztitani.. ) A kérdésem az lenne ,hogy cserélhetem-e más értéküre vagy nem ( van két vadi új )
(#) Longa György válasza crash13 hozzászólására (») Dec 20, 2016 /

Nagyobb értékűre, de max duplájára!
(#) crash13 válasza Longa György hozzászólására (») Dec 20, 2016 /

az nem jó hir. ha igaz akkor 250k -nak kellene lenni benne . nekem egy 100k és egy 1M-s van
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2016
(#) ROBESTON válasza crash13 hozzászólására (») Dec 20, 2016 / 1

Szia!
Csak ideiglenes öszvér megoldásként... 1M potiból 250K-ra.
(#) pucuka válasza crash13 hozzászólására (») Dec 20, 2016 /

Jó abba a 100k is
(#) crash13 válasza ROBESTON hozzászólására (») Dec 20, 2016 /

Köszönöm szépen , a segitséget !
(#) crash13 válasza pucuka hozzászólására (») Dec 20, 2016 /

A 100k működne normálisan szerinted ? tudom, hogy pár száz forintos alkatrészek,de nem magyarországon élek és elég macerás a rendelés számomra. Ezért "tákolok"
(#) pucuka válasza crash13 hozzászólására (») Dec 20, 2016 /

Szerintem nem nagy probléma, de kipróbálni secpec lehet.
(#) kameleon2 válasza crash13 hozzászólására (») Dec 20, 2016 /

A bemenő ellenállása lesz kisebb az erősítőnek, ha kisebb potit teszel rá, emiatt befolyásolja a jelszintet is. De működni fog mindenképpen. Ha 5k-t teszel rá - akkor is.
(#) kezdoke hozzászólása Dec 21, 2016 /

Sziasztok!

Idő spórolás végett kérdezem nincs meg valakinek ennek a nyákterve ? neten vadásztam ezt a kapcsolást talán valami építő kitt volt
(#) steelbird válasza kezdoke hozzászólására (») Dec 21, 2016 /

Szia.
Igen, ez egy Velleman k8084 -es kit. Lehet, hogy nem fogsz hozzá találni.
Nyisd be Sprintbe háttérképnek a beültetési rajzát és csak össze kell kötni a lábakat.
(#) Ge Lee válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 21, 2016 /

Végfoka válogatja, meg ugye az sem mindegy hogy van-e a bemenetén szűrő, mert az a potival külön is aluláteresztő szűrőt fog képezni. A jelszintet nem befolyásolja, mert a mai jelforrások kimenete akár néhány száz ohmmal is terhelhető, gond nélkül. A legtöbb pwm végfok bemeneti ellenállása pl. sok esetben csak 1-2kohm.
(#) kezdoke válasza steelbird hozzászólására (») Dec 21, 2016 /

Igen hasonló volt az elképzelésem hogy ha más nem a pozíció rajz alapján megrajzolom
(#) rammeradrian hozzászólása Dec 21, 2016 /

Sziasztok, tervezek építeni egy 4 csatornás erősítőt, melynek a 3. és 4. csatornája hidalható lenne, illetve lenne benne egy crossover, hogy képes legyen hídban Subot hajtani. Elviekben jól gondolkodok? Blokkábra mellékeltben! (össze lehet kötni a VCA-k vezérlőbemenetit, hogy ne kelljen stereo potit használni? Illetve a hangerő szabályzását a 3-as 4-es csatornának a szűrő után kéne megtenni, vagy jó előtte?)
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2016
(#) orcika70 válasza kezdoke hozzászólására (») Dec 21, 2016 /

Egy kis segítség a megépítéshez. Bővebben: Link
(#) blitz456 hozzászólása Dec 22, 2016 /

Sziasztok!bocs ha rossz helyen járok...
A képen látható reflex rx500 végfok pufferkondijáról kérnék infót ha tud valaki.
nem tudom pontosan milyen kell...
Úgy tudom kapacitást lehet mérni de hány voltos kell?
esetleg hol lehet vanni?
Köszi
(#) vipera1997 válasza blitz456 hozzászólására (») Dec 22, 2016 /

Szia!
Ezek 15000µF 75V-os kondik.
(#) kadarist válasza blitz456 hozzászólására (») Dec 22, 2016 /

Szia!
Nincsenek feliratok a kondenzátorokon?
(#) trickentrack hozzászólása Dec 22, 2016 /

Üdv!

Valaki próbálta már valamelyik kapcsolást? Működőképes?

Előre is köszönöm!
(#) gyulank hozzászólása Dec 23, 2016 /

Az mitől lehet, ha az erősítőt rádugom a gépre, akkor a mélynyomó morzézik, és hogy küszöbölhetem ki?
Érdekes, hogy ezt a többi hangszórón nem hallom, de ha kihúzom a gépből, akkor azon se.
Ha a kihúzom a gépből, és úgy mozdul, akkor mind zúg, ha megfogom a közöst, akkor elnémul.
(#) diamik válasza gyulank hozzászólására (») Dec 23, 2016 /

Szia!

Valószínűleg összeszed valami zajt. A számítógépnek kapcsolóüzemű tápja van, elképzelhető, hogy onnan szed össze valamit.
A "morzézik" alatt periodikusan ismétlődő zavart értesz?
Próbáltad már másik kábellel? Én megnézném a helyedben. Tipikus dolog nálam is, ha jack-ből rca-t csinálok. Ha a kábel súlya lehúzza a csatlakozót, begerjed.
(#) gyulank válasza diamik hozzászólására (») Dec 23, 2016 /

Direkt azért írtam le minden eshetőséget, hogy mikor mit csinál, hogy lehessen tudni, hogy mikor mit csinál.
Leírtam, hogy mikor a gépre kötöm, akkor morzézik, és csak a mélynyomó, ha nem attól zúg akkor meg mind zúg. A morzézés nem rendszeres, hanem nagyjából rendszeres. Olyan, mint a régi HDD elérés zaj, csak mélyebb.
(#) diamik válasza gyulank hozzászólására (») Dec 23, 2016 /

Értem. Nem kötekedni akarok, hanem segíteni.
Azt viszont nem írtad, hogy próbáltad-e másik kábellel. Szerintem földhurok lehet és az okozza a problémát. Hozzáadódik az audio jeledhez. (írtad is, ha megfogod a gnd-t, akkor elmúlik a probléma)
A kábel egyébként gyári?
(#) gyulank válasza diamik hozzászólására (») Dec 23, 2016 /

Nem azt írtam, hogy elmúlik a probléma, hanem azt, hogy az a zúgás szűnik meg, ami akkor van, mikor a kábel ki van húzva, és úgy zúg (akkor nem mindig zúg, csak ha úgy áll). Nem akkor, amikor ezt csinálja a mélynyomó (mikor be van dugva a gépbe), hanem mikor mindegyiken zúg.
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2016
(#) gkari válasza gyulank hozzászólására (») Dec 23, 2016 /

A morsejelek rövidek, hosszúak, vagy ezek kombinációi, netán jelentenek-e valamit a morse ábc. szerint (pl. a számjegyek mindig öttagúak)?
(#) gyulank válasza gkari hozzászólására (») Dec 23, 2016 /

Az a helyzet, hogy te azt hiszed, hogy az kötözködés, hogy nem értelmezed amit írok, csak átsuhansz rajta, és én szólok, hogy nem értetted meg, ezért nem jutunk előre. Márpedig, ha csak úgy mondasz valamit, de nem veszed figyelembe, hogy mivel kapcsolatba, az nem old meg semmit. Te most poénkodsz a morze jelekkel, mert te lezártad, hogy kábelhiba, és téged nem érdekel, hogy mire alapoztad ezt. Én direkt azért írtam le mindent, hogy aki okosabb mint én, benne van az ilyenekbe, hogy mi mit okozhat, nem úgy mint én, mert annyit én is ki tudok találni, hogy valami biztos okozza... Erre rájöttem. Én olyan választ várok, ami azon eseményeken alapul, amiket leírtam, hogy mikor mit csinál. Ha te összekevered, hogy mikor mi történik, hogy lehetne a válaszod a történéseknek a logikus következménye?
Rövidebben, ha ki van húzva, és lóg, és úgy zúg, akkor zúg, és minden hangszóró. Ezt eddig minden válaszban leírtam, és azt is, hogy ha ilyenkor megfogom a közöst, akkor ez szűnik meg (ezt azért írtam le, mert lehet gerjedés, és földhurok, kapacitás, meg sok minden, aki ért hozzá biztos jobban tudja mi mit okoz), és ilyenkor nincs morze a mélynyomóban sem. Akkor sincs, ha nem fogom, és úgy lóg. Csak akkor van, ha rádugom a gépre, és csak a mélynyomón. Mi nem érthető ebben?
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2016
Következő: »»   1929 / 2541
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem