Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2680 / 3601
(#) Ge Lee válasza szamóca hozzászólására (») Dec 20, 2016 /

Azt a kezdetektől fogva úgy kellett volna csinálni, hogy 0 meg 1-2 hozzászólással ne lehessen hirdetni, és akkor nem az ebay-ről vett dupla meg tripla áron hirdetett dolgokkal lenne tele az apró. Sokan csak azért "járnak" ide. Néha be szoktam szólogatni oda is, de már azt is unom. A másik a kipakolt HM meg fene tudja milyen raktárakból meg innen onnan összeszedett, szintén méregdrágán hirdetett holmik, amiknek kb. az ingyen elvihető topikban lenne a helyük...
(#) Ivan93 válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 20, 2016 /

Idézet:
„0 meg 1-2 hozzászólással ne lehessen hirdetni”
Ez már nekem is eszembe jutott, de akkor meg "teleoffolnák" a fórumot, hogy meglegyen a minimális hozzászólásuk, ami még rosszabb lenne. Ettől függetlenül sajnálnám az Aprót, néhány apróságot már szereztem benne.
(#) szamóca válasza Ivan93 hozzászólására (») Dec 20, 2016 /

Így van. Volt egy időszak, pár éve, mikor ezt a módszert alkalmaztuk. Az sem vált be teljesen.
(#) Sam Seed válasza szamóca hozzászólására (») Dec 20, 2016 / 2

Nem lenne egyszerűbb ezt Topira bízni?. Szerintem jó igy, ahogy van.
Keresőmotorok sokszor titeket dobnak ki. Ez csak jó. Biztos van még egy vállalkozószellemű User erre is. Ez csak jó. Ismétlődést meg kiszeditek. IP alapján tiltotok.
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2016
(#) eroth válasza szamóca hozzászólására (») Dec 20, 2016 / 1

Azt hiszem sok fórumtárs és jómagam is örömmel fogadnánk, ha meg reguláznátok az apró rovatot! Tényleg felháborító, hogy csupa e-bay és egyéb portálokon tömegével felvásárolt dologgal van tele az apró rovat.
(#) kameleon2 válasza webinas hozzászólására (») Dec 20, 2016 1 /

Szia! Köszönöm! Jó látni, hogy van még akit érdekel a másik sorsa. Ritkaság manapság. Amúgy így egymás közt... A háziorvosi váróban néha jobb tippeket kap az ember, mint a dokinál. Jómúltkor kiváltattak velem 15.000Ft értékű antibiotikumot tüdőgyulladásra, amitől majdnem megfulladtam az első bevétele után - nem nem a torkomon akadt meg - köhögéses fulladási rohamot kaptam tőle. Azonnal abbahagytam a szedését és itt vagyok.
(#) zolika60 válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 20, 2016 /

Persze orvos nem is kell csak a váró. Jó ötlet olcsóbb lenne az egészségügy.
(#) kameleon2 válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 20, 2016 /

Ugye? Ráadásul egészségesebbek lennénk, mert nem fogyasztanánk annyi gyógyszerkészítményt. (zömében placebo).
(#) dokidoki válasza eroth hozzászólására (») Dec 20, 2016 / 2

A negyven hetedjére látott Aston Martin formájú egér, lassan de biztosan kiverte a biztosítékomat. Majdnem megvettem már... akár a összeset.
(#) szamóca válasza eroth hozzászólására (») Dec 20, 2016 /

Most ötöljük ki hogyan legyen tovább. Úgy néz ki találtunk megoldást rá, bár ez sok (csak) üzletelőnek nem fog tetszeni.
(#) pjg válasza eroth hozzászólására (») Dec 20, 2016 /

Ma hallottam a rádióban, hogy jövőre a NAV rászáll ezekre az Ebay viszonteladókra.
(#) pjg válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 20, 2016 /

Én egyszer egy izomlazítót kaptam. Rosszul lettem tőle. Majdnem megállt a szívem.
(#) Szárnyas válasza Sam Seed hozzászólására (») Dec 20, 2016 /

Most látom csak, te vagy Wong Fei-hung nagybátyja?
(#) Gafly válasza Szárnyas hozzászólására (») Dec 20, 2016 1 /

Nem, Ő csak sokadik néven újra regisztrált felhasználó
Majd szól, ha ennyi név elég már neki és megmarad ennél, vagy marad az elsőnél
(#) LacaWatt válasza LacaWatt hozzászólására (») Dec 20, 2016 / 1

Szevasztok!

Látom sikerült rendesen felzavarni az (ezek szerint csak látszólagosan) álló vizet. De nem bánom mert az általatok is említettek ill. a Partmanhoz hasonló stílusú és ígéretüket be nem tartó aprózókra szerintem sincs semmi szükség. Bocsánat, de ez nem hozzászólástól függ. Én eddig alig szóltam hozzá, mégis meg tudtam (mert meg akartam) tartani az ígéreteimet és senkit sem sértegettem a személyiségében és nem néztem le, mint azt velem nemrég megtették. Egyikőtöknek sem kívánom.

A kérdés még ránézésre sem könnyű, mert szükség van erre az apróhirdetésekre is, mégsem lehet eltűrni, hogy méltatlan, másokat személyükben is sértő, sértegető (ráadásul céges dolgokat árusító), ígéretszegők valahogy kizárásra kerülhessenek, mert ez nem erre lett létrehozva.

u.i.: azért nem idéztem (pedig érdemes lenne) mert nem akarok kiragadni egy-egy megjegyzést, egészében pedig nem levelezés pedig annyira azért nem rövid, hogy idemásoljam, de akit érdekel és kéri, annak szívesen elküldöm annak érdekében, hogy megérhesse miért is vettem fel a témát!

További áldott ünnepeket és sikeres új évet is kívánva, üdvözlettel, Laca
(#) LacaWatt válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Dec 20, 2016 /

Sajnos igen (részletesen előző hsz-emben).
(#) Szárnyas válasza Gafly hozzászólására (») Dec 20, 2016 /

Oké ezt nem tudtam, csak örültem a felismerésnek, hogy az egyik kedvenc filmem egy szereplőjének nevét látom itt viszont.
(#) Sam Seed válasza Szárnyas hozzászólására (») Dec 20, 2016 / 1

Gafri a mikiegerböl még azt Is tudja melyik Kungfustilusba nyomom. Hallgathatsz rà is. Én hiszem, hogy felesleges a nagyotmondàs.
(#) Petyaa hozzászólása Dec 20, 2016 /

Szép estét! A múlt heti hülye vagyok áruház szórólapjában láttam pár érdekes holmit, cd-s + cd-rw formátumot tudó Thomson asztali lejátszót 17990-ért, hordozható dvd lejátszót ( OK ) dvd rw-t mp3-at + jpeg et tudó potom 29900 ért. Ezek maradtak még vajon a 10 évvel ezelőtti akcióból?
(#) kameleon2 válasza Robin2 hozzászólására (») Dec 21, 2016 1 /

Kedves robin2! Évekig voltam TB szakértő. Láttam mennyi hatóanyag van a gyógyszerekben és hogy működik a rendszer - belülről. Kórházak költségvetését is ismerem. Szerintem te sem bíznál az orvosokban ilyen tapasztalatok után. Sokkal megbízhatóbb és primer információ az emberek személyes tapasztalata. Sőt ennél még a Biri néne is fekete macskával a hátán és Wong Fei Hung is. Sőt a sámán, a törzsi gyógyító és a piócás ember is. Magyarországról beszélek. Ha tudod melyik gyógyszer tényleg hatásos és melyikben van több hatóanyag - hidd el, könnyebb a döntés. Akkor is, ha elmegy az ember a végén orvoshoz, mert legalább tudja mennyire verik át, amikor felírják a receptet. Mint például a T... gyógyszergyári termékeknél. Esetleg könnyebb megkérdezni a dokit is - miért ezt, vagy azt a szert írta fel?
(#) Kovidivi válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 21, 2016 / 3

Ha én ennyire rettegnék az orvosoktól vagy az egész betegellátástól, akkor egyszerűen kitanulnám az orvos szakmáját, és magam gyógyítanám. Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy utálod a villanyszerelőket, mert mindig rosszul szerelnek, te viszont egyáltalán nem értesz hozzá, viszont a kocsmában hallottak alapján inkább egyedül megcsinálod a lakáselosztót, még ha 1.5-ös kábelt húzol az elektromos tűzhelynek, akkor is, mert megbízható forrásból tudod, hogy az oda elég... Ha mindenki úgy gondolkodna, mint te, neked se lenne munkád!
Bizonyos szemszögből megértelek, ezért nem jön be hozzám a lakásba "szakember", inkább megcsinálom én a csapcserét vagy a konyhabútort, és minden mást is. Ha elrontok valamit mi lesz? Semmi. Viszont az emberi életnél nincs második esély. Másik lehetőség, hogy 3 különböző orvossal konzultálnék. Ha mindhárom ugyanazt mondja, egymástól függetlenül, akkor már csak igazuk van, nem? Vagy itt is valami államilag szabályzott túlnépesedés elleni projekt folyik a felsőbb szinteken?
(#) nagym6 válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 21, 2016 / 1

Nem tudom, ma mennyire létezik, de régebben gyógyszergyár ügynökök járták rendszeresen az orvosokat, hogy az ő gyógyszerüket adja a betegnek. Gondolom nem ingyen. Ez már sokmindent elmond, hogy működik itt valahány dolog. Torokgyulladásra egyik orvos 3000Ft.-os antibiotikumot ír, ugyanarra másik orvos 500Ft.-ost. Mindkettő penicillin alapú, mindkettő egyformán meggyógyít.
Itt nagyban bukik a bizalom.
(#) MikulaSan válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 21, 2016 /

Nem tudom ki hogy van vele. Fiatal vagyok köztetek még nagyon gyerek (24 éves) ha szabad persze tegeződjek. Nagyapámtól apámtól és a környezetemből azt láttam hogy, a legjobb ha nem rögtön gyogyszert szed az ember vagy rohan a dokihoz hanem megprobálja kihordani lábon. Egyértelmű hogy ezt ki hogy kezeli. Viszont ha úgy látom muszáJbol elmegyek dokihoz de, szerencsére nekem rendes idős nő a házim és minden bajt a legkevesebb gyogyszer bevitelével probál megoldani. De van amikor nem megoldás. Sajnos néha muszáj gyógyszerekre támazkodnunk, ezáltal a "doki és doki" közti külömbségre legyen az felőlük személyes tapasztalat vagy háttérbeni támogatás-kiegyezés valamely formája. De az emberi szervezet nem a gyógyszeres kezelésekre lett kihegyezve, de mivel minden uljabb generáció gyengébb az előzönél (meglátasom szerint) illetve mások a kényelmi viszonyok, életbeni normák ez csak teret nyit a tulzott gyogyszer bevitelell hogy az emberek nagy hányada fogékonyabb lessz a betegségre. A gyógyszer bevitel segít leküzdeni a betegséget de, rombolja gyengiti is vagy csunyán kifejezve ""elkényelmesedik tőle" az immun. Persze ez nem minden esetben igaz! Megg kell találni az egyensulyt a gyogyszerezés és ekkerülése között. Ez csak az én kis gondolataim/tapasztalataim melyet különböző korosztályoktól és doki ismerősöktöl szedtem össze. Ha ez jó példának: nekem van olyan betegségem mikor elkezdek csuklani roham szerűen akár ajulásig 4-6 orán keresztül megálithatatkan volt. Megjártam jó pár kivizsgálast és kaptam gyógyszert is rá de sajnos semmisem hatott holott csak a szervezetem gyengítette. Utolsó ötletnek visszamentem a gyerekdokimhoz és feltettem neki a kérdésem mi lehetne a megoldás. Ő egy idős doki. Azt mondta utanna olvas és 2 hét mulva felhívott hogy a megoldás hogy nyugtatni kell. Igyak valami hideget ő a tejet ajánlotta lassan kortyólgatva. Bevált. Épp ezért nem kedvelem a gyógyszereket mijt kifejtettem de, szükséges rossz.
A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2016
(#) Robin2 válasza MikulaSan hozzászólására (») Dec 21, 2016 / 1

Ebben maximálisan igazad van, minnél kevesebb kemikália, de ha azt nézed, Neked is egy orvosi tanács segített. Én azt mondom, hogy egy orvosi vizsgálat nem árt, aztán eldönthető, hogy hogyan tovább. Azért az adott esetet tekintve kiváncsi lennék, hogy akkor mi lesz, ha a megindult vesekő (amiről azt se tudni, hogy az-e) elakad a húgyútakba valahol(?)
(#) (Felhasználó 116638) válasza LacaWatt hozzászólására (») Dec 21, 2016 1 /

Tévedsz.Ez a dolog rád,és őrá tartozik.
Senki másra.
Magánlevelezést pedig nem viszünk nyilvános topicra,és nem osztunk meg harmadik féllel.
Ha megkárosított fordulj a rendőrséghez.
Ez a topic sem arra való hogy itt panaszold el a vélt/valós sérelmeid.

Más.Az apró olyan amilyen, a semminél jobb.
Sok dolgot vettem itt,és adtam is el.
A partnerek vegyesek, de elmondhatom hogy 10 emberből 8 normális.
Ha valaki pedig nem volt velem korrekt, többet nem üzletelek vele.Ennyi.
Az apróval kapcsolatosan csak azt tudom javasolni az illetékeseknek:
A hirdetés megjelenése előtt előzetes szűrés a tartalomra.
Ha megfelel a szabályoknak, továbbengedni a hirdetést, ha nem, visszajelezni hogy nem oké, nem jelenik meg.Ennyi.
Igy már eleve kiszűrhető a "mosógép", meg a "hibás szájzuhany", meg az "elemes homálytizedelő."
A kérdés van-e erőforrás erre a HE-nél.
Ha az apró eltűnik, az a tagok létszámát is elég negatívan érintheti, ezt is érdemes figyelembe venni.
(#) Robin2 válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Dec 21, 2016 / 1

Bár nem nekem címezted, de remélem megengedsz néhány gondolatot ezzel kapcsolatban. Ez a téma már többször előfordult itt is. Teljes igazságot nem lehet tenni két "perlekedő" között, föleg ismeretlenként, ez senkinek nem feladata és nem is vállalható. Viszont esetleg egy közösségben elvárható, hogy esetleg figyelmeztessük a többieket, hogy nézzétek, nekem ezzel az emberrel problémám volt. Csak ennyi. Aztán mindenki eldőnti, hogy ő üzletelni kíván vele, vagy sem. Ha mindenki elhallgatja, mert senkinek semmi köze hozzá, akkor a tizedik ember után a tizenegyediket is át fogja verni esetleg. Persze ott van az a része a dolognak, hogy aki hagyja magát, az meg is érdemli.

Az apróval kapcsolatban azt nem értem, kit és miért zavar az Ebay-os, HM raktáros, egyéb hirdetések. Fél perc átsiklani az aznapi hirdetéseket. Ha érdekel megnézem, ha nem, akkor nem. Lehet nevetni az árakon, a silány "termékeken" és kész.
(#) Robin2 válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 21, 2016 / 1

Nem igazán látok párhuzamot egy TB szakértő (aki a TB ügyekkel foglalkozik, "gazdasági vonal") és a gyógyszerek hatóanyag tartalma között. Kóházak "költségvetését" nem fogod ismerni. (Engem nem tudsz ámítani, benne vagyok.) Eleve fogalomzavar van. Egy kóház költségvetése, a különböző osztályok, laborok működtetése teljesen más téma. És a kórház költségvetéséhez nem kapcsolódik a háziorvosod (aki sokszor már bt, kft, keretein belül működteti a rendelőt).

Ezzel a részével egyetértek: " Ha tudod melyik gyógyszer tényleg hatásos és melyikben van több hatóanyag - hidd el, könnyebb a döntés. Akkor is, ha elmegy az ember a végén orvoshoz, mert legalább tudja mennyire verik át, amikor felírják a receptet. Esetleg könnyebb megkérdezni a dokit is - miért ezt, vagy azt a szert írta fel?"
(#) (Felhasználó 116638) válasza Robin2 hozzászólására (») Dec 21, 2016 /

Idézet:
„Teljes igazságot nem lehet tenni két "perlekedő" között, föleg ismeretlenként, ez senkinek nem feladata és nem is vállalható.”

Pontosan erről beszélek.

Idézet:
„Az apróval kapcsolatban azt nem értem, kit és miért zavar az Ebay-os, HM raktáros, egyéb hirdetések.”

Azért, mert sokan így élik ki a "vágyaikat", szeretnek "beszólogatni". Vagy irigység, vagy rosszindulat,vagy más emberi tulajdonság keverékeként.
Nem látok semmi relációt abban, hogy E-bay-en veszek, itt meg felárral eladom.
Nem hiszem sok eladás van emögött.
A HM cuccok pedig olyanok amilyenek, rádióamatőr fórumokon van létjogosultságuk inkább, de engem nem zavar.
Az árakkal kapcsolatban: Ha valaki túl mohó,és túláraz, nem veszik meg a cuccát, ennyi.
De beszólogatni felesleges,ez egyértelmű.
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2016
(#) Robin2 válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 21, 2016 / 1

Ez a mai napig így van. Régebben "alacsonyabb" volt a kerítés, ma már azonban csak gyógyszerész végzetséggel töltheted be ezt a munkakört. Nem azt mondom, hogy ez garancia bármire is, hisz egy cég elhivatott alkalmazottja vagy, de azért nem csak egy "ügynök", inkább területi képviselő
(#) Robin2 válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Dec 21, 2016 / 1

Az apróval kapcsolatban egy általános véleménykifejtés volt, nem konkrétan neked címezve. Ebben egyezik a véleményünk. Én régebben is felvetettem, hogy az apróhoz kapcsolódó, mások által is látható üzenetváltást megszűntetném. Vége lenne a beszólogatásnak. Hirdetést pedig csak telefonszámmal, email címmel lehessen feladni. Ha valaki érdeklődik ezeken lehet kapcsolatot tartani. Ha valakinek piszkálja a csőrét egy hirdetés, ne olvassa el, ha az üzemeltetőnek nem tetszik, moderálja.
Következő: »»   2680 / 3601
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem