Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Idézet: „Olvass utána a BTK-ban a csalás fogalmának, mert ez konkrétan már kimeríti.” Szerintem nincs ilyen megkötés, hogy a haszonkulcsot ki hogyan és milyen arányban válaszhatja meg. Ilyen erővel, a hivatalosan és legálisan felépített karácsonyi vásárokban miért adják 2500 Ft-ért a 2 decis forralt bort, ami amúgy anyagárban max. 200 Ft / 2 dl? Szoktak ilyen vásárokat bezárni a belvárosban? És hasonló ünnepekkor vajon miért lesz hirtelen 1800 Ft egy hotdog vagy egy gyros, amikor azoknak is az alapanyag ára kb. 300 Ft-nál megáll? És még sorolhatnám, kürtős kalács 1500-2000 Ft, holott az is anyagárban 300-ért összeállítható, stb. A gond azzal van, hogy néha még ezekre a drágábban eladott termékekre is van vevő. Erre szokták néha mondani, hogy a kereslet határozza meg a kínálatot. Ez szvsz. nem búncselekmény. Ugyan! Azért, mert a vevőjelölt tudatlan és nem ismeri, mi mennyibe kerül? Az eladó jól jár, a vevő pedig rosszul. Találkoztál már olyan kürtőskalács árussal a világban bárhol, akinek az ártábláján akár csak apró betűkkel is fel volt tüntetve, hogy az általa eladott 1500 Ft-os kürtőskalács alapanyag ára 300 Ft? Ugye, hogy nem? Nem hülyék szerintem az eladók, hogy ilyen nyíltan rontsák saját üzletüket. Én sem bírom egyébként elviselni, ha valaki tripla áron árul valamit (termék vagy szolgáltatás), de emiatt meg sem fordul a fejemben, hogy feljelentem vagy bűncselekmény gyanúsítottjának titulálnám az eladót. Egész egyszerűen csak érdektelenül továbblapozok, vagy néha "beszólok", hogy ez vajon normális-e így.
Egy volt árus -nem Bp.- ismerősöm szerint: A helypénz amit a város kér, nagyon sok. Őneki kb. 6-7 évvel ezelőtt 3 napra 150e. Ft.-ot kellett helypénzként fizetni. Emiatt eleve drágán kell adni, ami csökkenti az eladást, ez megint növeli árat, még kevesebb eladás, ismerős befejezte az egészet.
Amit írsz az egyértelmű, és más mint amiről szó volt. Amiről én beszéltem az a háromszoros áron az apróba tett ebay-es cucc, ami nyereségvágyból, a másik átverésére tett kísérlet. Az én szememben az ilyen ember egyszerűen pondró (már ha lehet egyáltalán saját véleményem), úgyhogy részemről nem is boncolgatom tovább ezt a kérdést.
Ez egy kicsit "Kozsósra" sikeredett....
A HE sosem a szeretetről szólt, az egy másik fórum....
Nem akarok ünneprontó lenni, de elegem van a télből, és nyarat akarok!
Még csak most kezdődött. Mondjuk én sem bánnám ha az őszt a tavasz követné...
Idézet: „Gofrit is tényleg, tiszta szívből szeretem.” Én a hagyományos magyar palacsintát szeretem, csak már nem igazán ehetem (mint régen).
Én meg telet szeretnék, mert ez a taknyos-nyálas idő minden, csak nem tél. Minimum 20cm hó és -10oC hideg. Évek óta nem volt rendes telünk, nyáron meg megesznek minket a szúnyogok, legyek, kullancsok.
Szerintem nekünk ezt kell megszoknunk. A mi életünkben nem valószínű,hogy visszatér a rendes tél. Sajnos. Bár felénk már lassan egy hete nem megy pluszba a hőmérő,szép zúzmarás a táj. Csak szánkózni nem tudunk a lánykákkal. (Szerelni kellene kerekeket a csúszótalpakra).
Sziasztok!
Hirdetések szerkesztése opció teljesen megszűnt, vagy csak táppénzét tölti? A válaszokat előre is köszönöm! Üdv, Szabolcs
Nálunk -1oC van de nyálkás az idő, átázik az ember cipője, teljesen átfagyok. Két hete esett egy kis hó, na nem kel sokra gondolni, volt vagy 1-1,5cm, de sokkal jobb volt az ember közérzete. A száraz hideg, amikor nem fúj a szél sokkal jobb mint az ami most van. Arról nem is beszélve, hogy ha hó nélkül vannak kemény mínuszok, tönkre megy a vetés.
Őszintén nekem nem hiányzik a szánkózás, síelés, de az a látvány, amikor szépen belepi a hó a tájat, az igen. Holnapra is ónos esőt mondanak, amit egyenesen utálok. Ha legalább forrasztani lehetne vele... A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2016
Visszaélések miatt , innentől hiba esetén kizárólag érvényteleníteni, és újra feladni lehet.
Üdv. Családi ház szigetelésről van szó. ..
Miért kívülről szigetelik a házat? Mert így egy berendezett házat nem kell belülről szétkapni. Mi a helyzet akkor, ha a ház komplet felújítás alatt áll, és a szobák totál üresek. Nem jobb megoldás belulről felrakni a külső falakra a szigetelést, és rá gipszkartont?
Nem vagyok szakértő, de ehhez háttérinfóként hallottam, hogy a régi tervezők nem szeretik az újabb könnyűszerkezetes házakat. Ok a következő, a ház hőtömege igen kicsi ezeknél. Nincs ami tárolna egy kis hőt. Így a belső szigetelés is ezt a hőtömeget csökkenti. Csak végső utólagos megoldásként alkalmazzák. Könnyűszerkezetes házaknál, a padlófűtéssel kompenzálják ezt a "hibát".
Én valami olyasmit hallottam, hogy a párakicsapódás, vizesedés miatt nem szerencsés ezt a fajta szigetelést alkalmazni.
Ismereteim szerint van egy harmatpont nevű tényező, ami ha a fal szerkezeten belülre esik az nem jó. Ha bent a meleg és a szigetelés kint a hideg akkor télen a pára (külső - belső pára) a falszerkezeten belül fog kicsapódni. Tovább rontva a hőszigetelést, segítve a penész és egyéb "hasznos" dolgok kialakulását
Bővebben: Link
Bővebben: Link Pár példa hirtelen. Ha rákeresel "belső szigetelés hátrányai", látni fogod miért nem elterjedt módszer. Alkalmazható, de kellő odafigyeléssel, anyagválasztással. Belső szigetelés esetén elveszted a falazat hőtömegét, csak a benti levegőd meleg. Elveszted a falazatnak pára és légáteresztő képességét, egy "dunsztos üvegben" leszel. Nehézkes bármit a falra rögzíteni. A házat a külső hőmérséklettel egyező hőmérsékletű falazat fogja körülvenni, a kinti hőmérséklettel egyező lesz a házad hőtömege. Rossz esetben a falban levő nedvesség szét is fagyhat. A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2016
Ha belegondolsz a fal belül 21°C-os, kívül pl. -15°C-os. A harmatpont biztos, hogy a szerkezeten belül lesz, de az a feladat, hogy ahol a harmatpont van ne legyen pára. Nem véletlenül használnak pl. födém szigetelésnél különféle párazáró/páraáteresztő fóliákat.
A falad korántsem biztos, hogy 21 fokos. A szoba levegője 21 fokos. Persze ez falazattól is függ.
Ha kívül van a hőszigetelés, akkor a hőszigetelésben lesz a harmatpont, a falazat pedig 0fokC-nál melegebb lesz.
Idézet: Ez külső szigetelésnél is így van, nem csak akkor ha belül a szigetelés. „Elveszted a falazatnak pára és légáteresztő képességét, egy "dunsztos üvegben" leszel”
És kisebb légtérhez kevesebb fűtés kell.
Nem egészen. A külső, vagy akár belső hőszigetelés esetén is van a megfelelően megválasztott hőszigetelőanyagnak páraáteresztő képesség. Többnyire úgy működik, hogy amit magába szív, az ki is szárad, kifelé, illetve befelé. Kivéve, ha mondjuk tetőszigetelésnél letakarod egy jó nagy nejlonfóliával, a külső oldal felől. Így működnek a falusi házak padlásai is. Rissz-rossz cserép, beázik néha, ha felmész ennek ellenére minden csont száraz. Ezért nem is raknak extrudált hungarocellt ( XPS ) külső falra, mert az teljesen zárt cellás, vagyis kívülről nem szív magába nedvességet, de ami belülről jön, azt meg is állítja. Tehát, a fal lesz nedves, vagy legalábbis nedvesebb, mint ahol mindkét irányba ki tud száradni. Lábazathoz nagyon jó, de ott a fő cél az, hogy a talaj felől ne vegyen fel vizet.
Ha van kívülről egy házon 4...5 cm hungarocell ( EPS ), akkor belülről is elvisel 1...2 cm-t és mégiscsak komfortosabb érzést biztosít. Ha meg padlófűtés van, akkor a beton a hőtároló. Ezért lehet jobb, gazdaságosabb egy rendesen megépített könnyűszerkezetes ház. Nyilván nem egy Erdért faházat kell alapul venni. Sok helyen láttam régi, emeletes, téglaházakban, hogy össze-vissza volt repedezve a mennyezet. Látszódtak a kefnik, tálcák helyei. Jött a festő, rátett 2 cm EPS-t, lehálózta és gyönyörű lett. Azóta sincs vele probléma, pedig az utolsó emelet volt, felette a csillagos ég.
Nincs baj a belső szigeteléssel addig, amíg nem vastagabb, mint a külső. Akkor ugyanis lehet páralecsapódás és penészedés.
Pedig valami oka biztos van, hogy a szakemberek nem alkalmazzák. Ha jó lenne, már mindenki átalakítaná a kecót.(bocs az érzékenyektől házát)
Ahhoz, hogy penészedés, meg páralecsapódás legyen, kell nedvesség, méghozzá sok. Kérdés, lesz e egy kívül, belül egyforma vastag hőszigeteléssel rendelkező ház esetén annyi pára, hogy gondot okozhasson? Hiszen, egy jó hőszigetelés lélegzik. Amit felvesz, az ki is szárad. Persze csak egy adott mértékig. Van is ilyen hungarocell zsaluzású építkezési mód, az előre, méretre legyártott hungarocell a zsalu. Ha jól emlékszem 5 cm vastag és részleteiben öntik bele a betont. Egy olyan helyiségben, ahol sok ember van, sok pára keletkezik. Ahol kevés ember, ott kevés. És persze függ a légköbmétertől is, meg a benne levő hőmérséklettől. Minél jobban fűtünk, a levegő annál több párát tud felvenni. Tehát, nagyon komolyan kell mérlegelni, de egy átlagos családi házban nem okozhat problémát.
Drága. Minden drága, az embereknek meg nincs pénzük. Meg nem is gondolnák, hogy fel tudnak ragasztani a plafonra mondjuk néhány centi hungarocellt. Ugye, a meleg nagy része a födémen keresztül távozik... de az emberek többsége inkább csak sír, hogy nincs pénze fűteni...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |