Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Köszönöm az ajánlatot, de konkrétan EI66-os képkimenő vasa kellene! Most készítettem két csévetestet EI66 maghoz, de pakettvastagsága nagyobb, mint a képkimenő, viszont a hozzá való vas meg rosszabb minőségű. Ki akarom próbálni hogy van-e különbség a kettő között
0,18-as huzalt házilag elég nehéz menet-menet mellé tekerni belátható idő alatt. Egy hét alatt lehet kész lenne úgy. Tartottam hogy a szekunder vékony lesz mert csak 0,65-ösből fért fel. Jól sejtettem hogy a 0,8-as miatt nem férne fel a primer másik fele. De a fülem megygőzött hogy minden rendben.
![]()
Vagy a féltengely gumiharangokhoz való szorítóbilincs Abból is van hosszú és vékony.
![]()
Az a helyzet hogy az egyik fülem sír a másik meg nevet
![]() ![]()
Üdv. Csapágyboltokban kapható SK szalag fm a hozzávaló szoritóbilincsekkel együtt. Ez hasonlit a legjobban a féltengely gumiharang rögzitőhöz. Létezik belöle vagy 3 szélességi méret sőt van rozsdamentes is
Köszi. Nem nekem kellett nekem meg vannak a szorítók csak a próba erejéig használtam kábelkötegelőt.
Mai termés :
Két csévetest El84 stereo SE kimenőkhöz . A középső elemek 50 %-ban saját készítésűek, vékony bakelit lapból reszelve ( a maradék eredeti ), az alsó és felső oldallapok nyákból vannak. A tekercselés mára már elmarad ![]() Ja, a kép lemaradt, akkor most ![]()
Ja! Mögötte a 6l6 SE kimenő van képkimenő vasra tekerve.
jólvannaaaa
![]() ![]() cruisher: hálistennek olyat nem látok de izzanak a fűtések a csövekben
aznormalis! Mertel mar feszt az ellenallasokon?
Az én hiperszil kimenőmön is hasonló menetszámok vannak,EL84SE-hez:2800menet 0,16-ból,és 110menet 1-esből 8Ohmra.Képek vannak pár(száz)
![]() A hangja nagyon jó. Hétvégén szeánsz:6P14P SE kontra Beag EA080,persze néhány Wattig. A Beagban 8ohmra áttekert M102 kimenők vannak,amúgy eredeti. Majd beszámolok. üdv.
Ezt a szeanszot en varom a legjobban
![]() ![]()
Elnézést, egy kicsit benéztem. Inkább így.
![]()
Max A kontra AB. (Ezen már a múltkor is vitatkoztunk. A "B" osztály az, mikor nincs nyugalmi áram, csak a vezérlés hatására indul meg, hol az egyik, hol a másik csőfélen. Nyilván, amikor beállítod a katódköri ellenállásokon a feszültséget, akkor a nyugalmi áramot állítod be, ami csak AB osztálynál van. Valószínű, hogy csak az elnevezésre nem emlékszel pontosan, de ettől még egyértelmű, hogy a kérdésekben otthon vagy.
![]() A nagy erősítő fog nyerni, legalábbis nálam ez így történt. Mégpedig eléggé elporolta az SE-t, legalább annyira, amennyire az SE a tranyóst. Az is igaz, hogy PCL trafóval működött, és nem hozzá készített kimenővel.
Szerintem még alkalmazhatnál az 1. triódáknak egy szűrést, mert ott már egy ütemben dolgoznak. A fázisfordító is benne lehet, bár azokon még kioltódik a maci.
Ha 200µF-dal pufferelem, és párhuzamosan még 100nF-dal, az elegendő lenne?
Az EL34 adatlapja szerint eza beallitas B osztalynak felel meg! Van nyugalmi aram, de kozelse akkora mint AB osztaly eseten!
Ma mértem rajtuk feszt! az egyiken 30mV körül volt, a másikon pedig 18mV
Igaz csak egy multim voan de sikerült 10 perc alatt belőni a feszültségeket 50,5mV-ra! azóta még enm hallgattam meg, nincs rá időm reggel, délután beszámolok majd! Hogy lehetne átalakítani esetleg 8Ohm-osra (úgy értem hogy tudsz ilyet csinálni? persze nem ingyen), vagy maradjak ennél a vezriónál hogy az apt 100 kimenőjét használom hozzá? üdv
Itt : http://www.jogis-roehrenbude.de/Leserbriefe/Schawaller-Amp/schawaller.htm
Nyáktervel van komlett ECL ...PCL86 SE
Sziasztok! néhány általános tapasztalat,hátha tudok vele segíteni :yes: tehát:SE üzemmmódra NEM JÓ a pentóda,de még a tetróda sem! (többen is próbálkoztok ezzel) ...igen,persze,h.fog működni,és gyakorlásra,az alapok elsajátítására tökéletes,de nem fogja az áhított hangminőséget produkálni. éspedig azért nem,mert ezen eszköz páratlan(3.és5.)számú harmonikusokat termel(főleg),szemben a trióda inkább páros számú harmonikusokból álló torzítási spektrumával.ezt a hallásunk sokkal inkább képes tolerálni.a legolcsóbb VALÓDI trióda a 2A3-as,6eFt körül...sokaknak felejtős.(nekem is)
![]()
Szia! Terveztem (ha lesz rá időm), hogy próbából átkötöm a pentódás GU50 PSE-t triódásnak kissebb csodát várva. Szerinted csak időpazarlás?
hali van egy frankó cs.erősitőm 40w os,ami nagyon szépen szol csak van egy alapzaja ami kis hangerőn elég zavaró!
![]() 50hz búgás.....köszi
Mi a tipusa?
Erdemes megnezni a tapban az elkokat, ha regiek lehet mar kiszaradtak, es erdemes cserelni oket. masik dolog, ha valtofeszrol megy a futes, es potival van "kikozepelve" akkor utana kell allitani.
A következő minőségi lépcső a sugártetródák kasztja lehet.köztudott,h a pentódák saját torzítása jellemzően 5%körül mocorog.ezzel szemben a tetródák már alapból is csak úgy 2%-ot "hajlandóak"torzítani,s mivel impulzusüzemre lettek kifejlesztve,nagyon bírják a hangfrekit.ezek bontásból,innen-onnan még beszerezhetőek(PL/EL-500...509,stb.tapasztalataim alapján ezen csövek magasabb kategóriájú hangot produkálnak.(majdnem-trióda jelleg),persze csak PP-ben.egyébként a pentódás kapcsolások szinte kiv.nélkül átállíthatók tetródás üzemre 1-2plusz alk.felhasználásával,ezt a hangminőség jótékonyan hálálja.
s marad még az orosz 6P45SZ,mint beszerezhető alk.ez anno a videoton color-star tv sorvégcsöve volt...ha jól tévedek. ![]() remélem nem fárasztottam senkit,de még csak könyvtárból tudok pötyögni-onnan is ritkán. hali.
Itt talalhatsz egy teljes leirast az atalakitasrol:
http://cruisher.digitaltrip.hu/beag/apx100_atalakitas.pdf En mar megcsinaltam, a volt beag tekercselomuhelyebe keszitettek nekem gyarival megegyezo, csak 8ohm sec impedanciaju trafot bele. Par alkatreszt meg csereltem benne-az osszes csatolokondit wima mkp10 re, picit nagyobb kapacitasura, es nagyobb feszultsegure. Elvileg van hely a csevetesten, lehet csinalni egy 8ohmos tekercset ra bujtatgatassal, de nemfog jobban szolni, mint az APT trafoval. udv!
hali Brown.nem időpazarlás,sőt,mindenképpen érdemes egy próbát megejteni.szerintem csak úgy lesz igazán jó,de mivel ezt a csövet nem ismerem,nézz utána,h a g2 segédrács felköthető-e az anódfeszre!!ez ugyanis nem minden tetródánál tehető meg! a GU-50pedig úgy tudom,az.sok sikert,már nincs több időm :no:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |