Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gondolkodó ház avagy házautomatizálás
Lapozás: OK   29 / 47
(#) kameleon2 válasza Robin2 hozzászólására (») Okt 10, 2016 /

Köszönöm! Jobb ha fel sem sorolom, mi mindennek kell megfelelnie.
(#) Robin2 válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 10, 2016 /

Egy CE jelzés mindent megold
(#) kameleon2 válasza Robin2 hozzászólására (») Okt 10, 2016 /

Nem mindent. A CE csak egy része. 4 feltételnek kell megfelelni és mindegyik szabványban rögzített. A partner ragaszkodik a harmadik feles vizsgálathoz. EMC, LVD, ROHS, Médiahatóság (bluetooth, wifi). Plusz - hála ennek a "jó" EU-nak van már épületfelügyeleti szabvány is. Csak éppen akkreditált harmadik feles tanúsító szervezetet nem találtam még hozzá. A TÜV sem vállalta.
(#) haragati válasza kly hozzászólására (») Okt 11, 2016 /

Tisztelt Bíróság, nem én voltam! Nem én voltam (még
nem)

Amúgy köszi a választ. Az I2C szerver oldali részt is neked kellett írni, vagy arra vannak minták?
(#) haragati válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 11, 2016 /

Ezek szép pénzeket is kérnek, tapasztalatból tudom. És verzió, vagy egyéb változások esetén kezdheted előlről....
(#) kly válasza haragati hozzászólására (») Okt 11, 2016 /

Most már lehet brute olni. Seperc alatt ban-ol a szerver. Ma délelőtti ügyködésem eredménye.
Ki is próbálhatnád ha van hozzá kedved.

I2C részt is én írtam mivel elég speciális.
pl:

root@raspberrypi:/opt# ./raspberry_i2c_haz_crc8 1 22 w 3 1

1. device szam
2. slave address (decimal)
3. w= write r=read
4. pl lámpa szama
5. mit csinaljon pl ki vagy be 0 vaqy 1
6. CRC csak read-nél

tehát I2C 1-es interfészen 22 című modul , beírom hogy a 3 lámpa bekapcsol.

olvasásra:
./raspberry_i2c_haz_crc8 1 22 r 3 1
ha a 6. byte CRC ok akkor visszaadja hogy a 3 lámpa :
1

C ben van írva a kód.
(#) kameleon2 válasza haragati hozzászólására (») Okt 11, 2016 /

Ahogy mondod. 3 millió egy 1cmx1cm kis logóért.
(#) haragati válasza kly hozzászólására (») Okt 13, 2016 /

THX a leírásért
(#) Ven hozzászólása Dec 16, 2016 /

Sziasztok!

Valakinek van tapasztalata wifi alapú szenzorhálózatról a házban?
(#) fecus hozzászólása Jan 9, 2017 /

Használ valaki Home Assistant progit? Esetleg Ubuntun?
Tapasztalat?
(#) Mate78 válasza fecus hozzászólására (») Jan 9, 2017 /

Én ugyan nem használom,most hallok róla először, de ahogy látom gomba mód szaporodnak ezek, vagy ehhez hasonló "platformok".Különösen Raspberry-re.Meg szoktam nézegetni őket, van amelyikkel több időt is eltöltök, gyorsan lehet vele látványos sikereket elérni.
(#) kameleon2 válasza Mate78 hozzászólására (») Jan 9, 2017 /

Mit értesz látványos siker alatt?
(#) Mate78 válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 10, 2017 /

Már vártam a kérdésedet.
Úgy értem, hogy gyorsan létre lehet hozni csilli-villi dolgokat.
Pl. néhány szenzor lekérdezés, néhány kimenet vezérlés, ragyogó webes felületen
Aztán hamar korlátokba ütközünk.
(#) kameleon2 válasza Mate78 hozzászólására (») Jan 10, 2017 1 /

Akkor jól értettem . Csili-viliből van elég. De megbízható kevés. Nekünk is vért kell izzadni egy egyszerű felülettel is. Most már elérhető a nagyvilágban Androidra és iOS-re is: "kameleon system" néven megtalálod egy kis zöld kaméleon logoval. Nem nagy csilivili, de megbízható. Igaz még csak a BLE4 változat, de a wifi is készülget. Egyedi és csoportos vezérlések, dimmer, RGB dimmer, térfűtés, redőny, stb. Áprilisban kipróbálhatjátok a Construma kiállításon élőben is.
(#) Mate78 válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 10, 2017 / 1

Köszi, meg fogom nézni, ha eljutok akkor élőben is.
(#) Sanyessz hozzászólása Jan 14, 2017 /

Helló
Lenne nekem egy építés alatt lévő vezérlésem. Bluetooth-on keresztül működik, meg I2C kommunikációval kapcsolók lekérdezése is, de egyik helyen a kommunikációs kábel egy 220-as mellett megy el, és mikor bekapcsol a villany kályha le vagy fel kapcsolódik a lámpa, és általában utána behal a kommunikáció, a rendszer vagy a kapcsoló resetje után minden újra rendben.
Mi lehet a megoldás?
Kaphat egy fesz tüskét amit el kéne vezetni?
Üdv
(#) Bakman válasza Sanyessz hozzászólására (») Jan 14, 2017 /

Az I2C kommunikáció nem nagy távolságokra van tervezve, a hosszú vezeték pedig antennaként működik, a zavarokat beviszi a vezérlőbe.

Optocsatolós leválasztás javasolt. Igaz, ekkor mindkét oldalra kell tápegység.
(#) Kovabe válasza Sanyessz hozzászólására (») Jan 14, 2017 /

Szia
Nekem igaz sima digitális bemenettel volt hasonló problémám de egy 5,1 zéner minden vezetékre (9 bemenete plusz egy tápfe tehát 10 zéner) megoldotta számomra a problémát. Attól függetlenül már én is hajlok az optocsatolós megoldás felé hogy minél stabilabb legyen a rendszerem.
(#) kameleon2 válasza Kovabe hozzászólására (») Jan 14, 2017 1 /

Az optocsatoló a téves vezérléseket nem fogja megoldani. Isten hozott benneteket az erősáramú zavarok világában! Én 7 éve küzdök velük. Jó sok időbe kerül, mire ugyanazt az utat végigjárjátok, ami nekem már milliókba fájt eddig. Nem túl jó kismillió PIC-es, Arduinós platformot bevinni az elosztószekrénybe PCB-n. Pedig az erőátvitelnek valahol találkoznia kell a vezérlésekkel. Ott van még a korrekt dobozolás, csatlakozások, a táplálás - tápegységek kérdése. Sok okosház megoldást láttam, de túl sok paraméter van, amihez igazodni kell és még megbízhatónak sem árt lennie. Anno tanították (és nagyon bölcsen), hogy egy műszaki problémára egységnyi költségráfordítás kell. Ez lehet anyagi, lehet munkaóra, lehet mindkettő. De olyan nem lesz, hogy ugyanarra a problémára olyan műszaki megoldást találjon ki valaki, ami mondjuk a tizedébe kerül. Ez illúzió. Mert ami nem a hardver árában jelentkezik - az ott lesz munkaórában, vagy megbízhatóságban. A hobbista megközelítés nyilván az, hogy "majd elbíbelődök vele". Csak közben élni is kell egy ilyen házban. Biztonságosnak is kell lennie (gyerekek!), megbízhatónak is (feleség!), reprodukálhatónak (mi van ha elüt a villamos, vagy belevág a villám). Higgyétek el nem fogjátok ebben a témában a spanyolviaszt feltalálni. Én kb. 25 millió Ft-nál tartok a fejlesztésben és ebbe még bele sem számoltam a járulékos PC és mobilplatform programozást. Ha az végeredményre kíváncsiak vagytok gyertek ki a Construma kiállításra. 100% magyar fejlesztés 0% állami támogatás 0% banki kölcsön. Sok veríték, csata és álmatlan éjszakák eredménye.
(#) sirály12 válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 14, 2017 / 3

Nem akarlak megsérteni, de már sokadjára olvasok ilyeneket tőled, és nem tudom megállni szó nélkül.

"De olyan nem lesz, hogy ugyanarra a problémára olyan műszaki megoldást találjon ki valaki, ami mondjuk a tizedébe kerül. Ez illúzió."
Ez pedig abszolút nem így van, mert mindig vannak új ötletek, és nem egy alkalommal volt rá példa, hogy nagy gyárak is magánembertől vettek meg ötleteket, mert az jobb és olcsóbban legyártható volt.

"Higgyétek el nem fogjátok ebben a témában a spanyolviaszt feltalálni."

Szerintem senki nem így áll hozzá! Csak Te gondolod ezt folyton.
Én például akkor sem vennék kész rendszert, ha olcsóbb lenne mint amit össze tudok rakni, mert nekem ez szórakozás, hobbi. Ezért szívesen csinálom, és gondolom akik még itt építgetnek azok is így vannak vele.
Már azt hiszem írtam, hogy értem, hogy Te megépítettél egy ilyen rendszert, és pénzt akarsz csinálni belőle, de talán nem itt és nem így kellene. Ennek a témának inkább arról kellene szólnia, hogy segítjük egymást megépíteni azt amit kitaláltunk.

"Én kb. 25 millió Ft-nál tartok a fejlesztésben és ebbe még bele sem számoltam a járulékos PC és mobilplatform programozást."
Ezért írom, hogy Te terméket akarsz gyártani, mi nem! Senki nem fog 25 millát beleölni egy hobbi projektbe, de még a tizedét sem! Szerintem azt kellene előbb elfogadnod, hogy ezek itt hobbi projektek.
Reklámozni adott helyen és eszközökkel, nem pedig itt a fórumon szerintem.
(#) kocsgab002 válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 14, 2017 /

Construma kiállításon kint leszel? Lakásfelújítás előtt vagyok, úgyhogy ott a helyem..
(#) kly válasza sirály12 hozzászólására (») Jan 14, 2017 / 2

Szívemből szóltál...Maximálisan egyetértek. Én is régóta olvasom kameleont-t.
Kb minden ujonnan érkező megkapja ezt a "ne csinálj semmit mert úgyse"......."de nekem van'...dumát menetrend szerint, kivétel nélkül.
(#) kameleon2 válasza kly hozzászólására (») Jan 14, 2017 1 /

Igazatok van - részben. Én nem azt mondom, hogy ne csinálja senki, mert én sem tettem volna és nem tartanék itt. Csak azt szerettem volna leírni a magam szavaival, hogy a végén nem fogjátok megúszni egy 2000Ft-os Arduinóval, vagy PIC demoboarddal, mert az illúzió. Ahogyan az is, hogy nem lesznek zavarok és nem kell megküzdeni velük. Vagy éppen az, hogy egy optocsatoló minden gondot megold. Ha reklámnak gondoljátok, amit írok - ne gyertek el. Én csak meg szerettem volna osztani ezzel a kis közösséggel, hogy elértem valamit, ami kézzelfogható, megnézhető, kipróbálható - és a helyszínen akár pocskondiázható is lesz. Egyébként amit szürkével - Offtopic-ként jelöltem meg - arra reagáltatok. Ezt megtehetitek privát mailben is. Aki ebbe vág - legyen tisztában azzal, hogy pénznyelőbe kezdi önteni a vagyonát - ahogyan én tettem. De ha tudtok 2Ft 50filléres megoldást ami működik és publikáljátok, én szívesen megnézem!
(#) kly válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 14, 2017 / 1

Nézd nálam van kb 5-6 PIC és modul és egy raspberry pi kb 50eFT se volt a fejlesztés már vagy 5 éve működik. Nem csillagháború az igaz de a célnak megfelel.
De te tudod ezt mert már láttad.

http://haz.dunaweb.hu

login:teszt
pass:teszt
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2017
(#) Kovabe válasza kly hozzászólására (») Jan 14, 2017 /

Azért nem egészséges ha a lángok kilobbannak a kazánból
Teljesen korrekt és szerintem sokan nem is vágynak másra csak egy hasonló eszköz felépítésére.
Esetleg van fotó a rendszerről?
(#) kly válasza Kovabe hozzászólására (») Jan 14, 2017 /

Eltűnnek a lángok ha a lemegy a füsthő......minden animálva van szivattyúk,puffer, stb.

Csinálok majd képeket de szerintem van itt is fent róla.

Lehet publikussá teszem nemsokára a HEX eket és PCB ket
(#) Hp41C válasza kly hozzászólására (») Jan 14, 2017 /

Lehet kell még foglalkozni vele... Nálam (Win XP + Firefox vagy Chrome) nem hoz be semmit csak a jelszóbekérőt. A Firefox megjelenít még egy menüt. Tovább nem jut
(#) kly válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 14, 2017 /

Nekem crome on megy. ill mobilon is megy a mobil felület.
A HIba nálad van mert a logokból látom hogy vagy 50 en megnézték.
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2017
(#) Bakman válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 14, 2017 / 1

Fura, hogy bármilyen témában csak a negatívumokat tudod előhozni még akkor is, ha itt csak megjegyzésként írtad le. Az pedig, hogy hét év alatt nem tudsz megoldani valamit, ebben a témában minősít is valamennyire. Érdekes módon, filléres optocsatolók köztudottan megoldanak olyan gondokat, amelyek Sanyessz vezérlésében keletkeztek.

Valóban nem lehet 2000 Ft-os demo board-dal megúszni, kell némi körítés köré. Viszont, hogy milliókat elkölteni rá... Nem hobbi kategória.Nem, nem fogok privát üzenetet küldeni, mert az inkább gerinctelenség, mint vállalni nyílvánosan egy véleményt.
(#) kocsgab002 válasza kly hozzászólására (») Jan 14, 2017 /

Nekem egyenlőre a routered bejelentkező képe fogad.
Következő: »»   29 / 47
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem