Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Az LP fölénye sokkal kevésbé kihegyezett technikán is tökéletesen hallható. Anno a Laid Back formáció LP-jét hallgattam saját RIAA korrektorral megtámogatott SR 1510 típusú asztali rádióval, és 2 DC4014 Videoton dobozzal. 10-12 évvel később ezt megszereztem CD-n (Holland gyártmány). Rettenetesen csalódott voltam, mivel a környező technika igen sokat fejlődött, mégsem tudta a CD az LP karakterét visszaadni. A satnya szó illik talán a CD produktumára leginkább. Egy fedett, dinamikahiányos, élettelen zenét hallottam. De ugyanezt el lehet mondani az LGT lemezéről is, és más lemezekről is. Nagyon megbántam, hogy elajándékoztam az LP játszót az összes lemezzel egyetemben. Talán, valamennyit visszahoz a csöves technika ebből, ugyanis hallani olyan vélekedéseket is, miszerint a csövek visszatermelik a CD által 20kHz felett levágott felharmonikusokat.
Hello CHZ !
Ezt a +20 lakkos feliratozós módszert el tudnád mesélni bővebben, hogy is működik? Gondolom ezzel bármilyen fémfelületre lehet dolgozni? gondolok itt Alumíniumra pl? Köszi előre is! Üdv.
Csak egy kis elméleti fejtegetést találtam QUAD ügyileg.
Konkrétabb SE rajzot nem találtam. A szöveg vége már egy konkrét PP kapcsoláshoz van.
Egyébiránt, ha emlékeim nem csalnak, az Orion AR 612 Pacsirta rádiónak is be volt vonva a kimenő szekundere a végcső katódkörébe. Nem találom a rajzát, pedig elvileg megvan.
Jól értelmezed , fém felületre teljesen használható .
Lényege : mint a nyák készítés , csak itt feliratot viszünk fel foto eljárással , előhívást követően ráégetem a felületre a lakkot , ez kb. 2-300C így lemoshatatlan tartós felíratot eredményez . További részletek ha érdekelnek magánban.. , nem szeretném offolni a fórumot ....
Olvastam a hozzászólásaitokat az LP-ről, és nagyon tanulságosak
Lehet hogy szégyen, de meg lehet kövezni, Unitra lemezjátszóm van egy kerámia hszedővel. Hogy miért? az oka rendkívül egyszerű: nincs pénzem jobbra, ennyi. A barátomtól kaptam most tű nélkül egy hibátlan Tesla MM hangszedőt, és jövő héten tű is lesz bele. Ezért is meglehet kövezni, de IC-s korrektort építettem. Oka: minden volt hozzá otthon és feleslegesen nem költekezem. Persze ez egy ideiglenes korr. lesz, ha lesz pénzem, akkor egy csövest fogok készíteni. üdv Néktek
Próbáltam az SP8 alapján rákeresni de nem jártam sikerel. Mostanában szeretnék egy jóhangú fejhallgató erősitöt épiteni. Az, hogy a tápot külön raktad hozzájárult a jó eredményhez? Igazán szép, izléses munka. Sajnos a hazai oldalakon ez a hozzáállás ritkaság
Dehogy kövezünk meg, Müszi. A fórum nem erről szól. Itt segítjük egymást, vagy, ha nem tudjuk, akkor sem szóljuk le a másikat. Én is dolgoztam már, mire lett egy kazettás magnóm, meg egy NDK sztereó rádióm, Videoton dobozokkal. Előtte egy VEF12 rádióm, és egy MK25A kismagnóm volt. Látod, a Te korodban pontosan ugyanitt tartottam, mint most Te. Nincs miért magyarázkodnod.
Igen most látom, hogy ez egy phonó erősitő. Azt hiszem, hogy a vágyaim és a szemem nincs szinkronban, és ezt a tulajdonságomat már más összefüggésben is ismerem. Inkább átállitom az órát.
Igen ez egy olyan kérdés amely a választ is magában hordozza. Néhány férfitársunknál ez csakis egy autó lehet, esetleg egy tibicsoki.
Sziasztok!
Ma meghallgattuk a 6P14P SE-t meg egy 4 Ohmos BEAG EA080-at egy pár Revox stúdiómonitor hangfalon. Mindkét erősítőnek fantasztikus a hangja. Mivel a hangfalak nem az enyémek,és korábban még nem hallottam szólni őket,csak ültem és nem hittem a fülemnek. A tulaj a meghallgatás végén azt mondta hogy az SE-nek kicsivel dinamikusabb a hangja,mint a Beagnak. Aztán rákötöttük az ECL86SE-t 5cm2-es rádió kimenőkkel.Barátaim,ennek a kukázott alkatrészekből készült erősítőnek nincs mit szégyenkeznie....igazán nagy különbséget nem hallottunk... üdv
Phono esetén a táp közelsége igen kritikus lehet , bár már építettem táppal közös dobozba , csak sok + munkával lehetett a tápegység közelségét korrigálni , sajnos nem 100% -ban.
Előzőleg lemaradt a táp , véletlenül 2x tettem ugyanazt a képet .... Itt a javítás és 1 táppal egybeépített RIAA .
Az SP8-as RIAA tápját hogy oldottad meg olcsan picire??
kisméretű trafót használtál? Oda tudnád adni a RIAA rajzát?
SM65 azt hiszem , a dobozba is csak úgy fért be , hogy alul kivágtam a cséve helyét és kilóg a dobozából , de így ott is szellőzik .
Nincs nagy fogyasztás anódban 10mA alatt + fűtés ami kb. 800mA . Az előző képen látható dobozban , stab. DC fűtés és FET -es anód is van , de belefért .. Megtaláltam a belső képet is ..
4db ECC83-am van, és mi lenne ha megépíteném ezt a kapcsolást és az első két cső ECC83 lenne, az utolsó pedig 6SL7?
Mi a véleményed róla?
Az jó választás , tudom mert az előző képen pontosan az van táppal egybe ...és itt ez előlap felöl látható.
Érdemes megcsinálnod , nem fogsz csalódni.
Persze jó , akkor a nagyob 120k ellenállást tedd a katódjába ,megvan a nyákterv is , de akkor Neked nem ok .., mivel ECC808 , ECC82 van benne nekem
Ezt a rajzot mindenképpen Nyákra fogom legyártani.
Nyáktervre sosincs semmihez szükségem, mindent kézzel rajzolok, üdv.
Akkor valószínű csinálok egy univerzális tápot külön a RIAA-nak és az SRPP-nek, úgy jó lenne?
Tehát egy tápról menne a RIAA és az SRPP is.
Jó az úgy is , csak lassabb ..
Ha rákeresel az EAR 834 -re , akkor több leírást is találsz hozzá
Teljesen jó , csak a fogyasztást és a tápok szétválasztását (R-Ctagokkal ) vedd figgyelembe
Ezt a tápot gondoltam hozzá csak én váltófeszről tápolnám a fűtéseket.
Itt szerintem kötelező a DC fűtés , mV-os jeleket erősit és pontosan mély tartományban közel 20dB kiemelést kell csinálnia ami nagyon érzékennyé teszi az 50Hz -es zavarokra .
Akkor kihagyom azt az összekötést, ami a 150k után megy el a fűtésig.
Jólesz úgy? |
Bejelentkezés
Hirdetés |