Fórum témák
» Több friss téma |
Én egy ilyen fojtót hiányolok belőle, mert ettől lehet szépen hegeszteni. Elég a 16A.
Üdvözlet!
Olvasgatom a topikot, és fölmerült bennem egy kérdés. Van egy IWELD GORILLA POCKETPOWER 140-es gépem. Kíváncsiságból belenéztem, és hát, miért is lenne benne fojtó a kimeneten. Spórmasina. Mit tesz egy ilyen fojtó, amitől én kedvet kapnék belesuvasztani azt a gépembe? Elméletileg sejtem, de gyakorlatban mit hoz? Attila
Ha van hely? Hát csinálunk, ezen ne múljon már! Hol lehet ilyen fojtót beszerezni és mi alapján kell kiválasztani? S hogyan kell bekötni eme kínai csodába?
Ilyet nem fogsz kapni sehol, csinálni kell. Lényeg, hogy az áramot bírja (keresztmetszet), valamint a mintát követve (vagy nem) kell hasonlóra elkészíteni. A többi témában is (inverteres) láthatsz mintákat, találsz leírást. Fogsz egy köteg trafóvasat/ferritet, rátekered a huzalt (sodronyt, profil-rezet), a vas legalább a főtrafó fele legyen. Sorba kell kötni a munkakábellel.
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2017
Szevasztok! Érdeklödnék_egy_ Rilon ARC200-as inverter felől. Mekkora az üzemi frekvenciája? Már anyira elkészült, hogy működik, de kevés az áram, és nem is lehet szabályozni. A FET-ek és diódák_ jók. Az alaplapra gyárilag szerelt 24_V-os kapcsolóüzemű táp miLYen frekin kapcsolgat? Előre is köszi!
Helyesírás?! A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2017
Sziasztok!
Egy Mastroweld MMA-140 I típusú hegesztő inverterem elromlott, a hibajelenség a következő. Mikor ívet húz rögtön leáll és világít a túlmelegedést jelző piros LED. Ha valaki találkozott már hasonló problémával vagy esetleg van egy kapcsolási rajza ehhez a típushoz kérem jelezze! Más építő jellegű tanácsokat is szívesen meghallgatok!
Tisztelt kollégák "ajándékba "kaptam egy nem működő weco 140 discovery tipusu hegesztő gépet gondoltam megnézem mi van benne látom hogy elszállt a végfoka meg egy halom kontakt hiba miatt elolvadt az előlapja rajz hiján elkezdtem lerajzolni . Hát mit ne mondjak nem volt egy sámli de még egy eséjt szeretnék neki adni ... Ha valaki ki tudna segiteni egy eredeti rajzzal nagyon megköszönném . És talánegy kicsi jó tanács sem ártana.
köszönettel :lacibá.
Sziasztok! Bekerült a lágyindító és elégnek bizonyul a 16A-os relé. A B16-os megszakítót nem vágta le amin a múltkor lett próbálva. Én már ennek is tudok örülni ennél a gépnél. Ha már szét volt szedve akkor megnéztem a fojtónak a helyet, de abból nem sok van sajnos, tehát valószínű az kimarad belőle, pedig szívesen "tuningolnék", javítanék a gépen.
Pontosan, mivel simám sorba van kötve a munka-kábellel. Az "Inverteres hegesztőtrafó" rovatban megtalálod a pontos méretezést szerintem, meg a bekötést, mert talán nem mindegy. / de ha már kész, a gyakorlatban úgy is meglátod. / Normál MMA-nal nem nagyon kell polaritást forgatni, AWI meg nincs a gépen. Bocsi. "zolo79"-nek szántam!
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2017
Hát én találkoztam már olyan géppel, aminél a toroidos fojtók nem voltak beépítve, csak áthidalták a helyét és kiválóan hegeszt a gép. MMA volt, tehát nem volt nagyfesz. becsatolótekercs sem, ami a kép közepén van. Szerintem nem a fojtó miatt hegeszt jól ez a típusú gép. Próbáltam már fojtósat is, semmi különbséget nem éreztem és szerintem a kínaiak sem, ezért vették ki belőle.
Ezt "zolo79"-nek akrtad címezni.
Köszönöm srácok a tanácsokat, de abból a 488 oldalból nem válogatnám ki a nekem szükséges pár hozzászólást.
Sziasztok!
Egy Mastroweld MMA-140 I típusú hegesztő inverterem elromlott, a hibajelenség a következő. Mikor ívet húz rögtön leáll és világít a túlmelegedést jelző piros LED. Ha valaki találkozott már hasonló problémával vagy esetleg van egy kapcsolási rajza ehhez a típushoz kérem jelezze! Más építő jellegű tanácsokat is szívesen meghallgatok!
Nem is kell, sajnos az én lágyindítóm még nem jött meg, de úgy tervezem, hogy távtartóval a hűtőbordákra rögzítem (remélem elfér). A fojtót nem kell túlbonyolítani, U57-es félmagra kb. 15-20 menet megfelelő vastagságú huzalból (itt lehet sima sodrott vagy fazonhuzal is, mert itt már DC van). Ezt a gép elejébe szeretném tenni a toroid fölé, ha sikerül teszek fel képeket.
Igazából van itthon egy leégett Te..o-s hegesztő, aminek a szekundere 3x2mm-es alumínium fazon huzal-al van tekerve, lehet, hogy azt fogom használni...
Ha ugyanez a géped elrendezése mint az enyémnek akkor nem fog elférni a hűtőborda oldalán a lágyindító. Mivel távtartó nélkül is kilógnak a kondik a gép oldalánál. A tetején még csak-csak elférne, de ott meg szélességre nem fér. Ezt mondjuk ki lehet küszöbölni, de én nem akartam szétfurkálni a bordát emiatt. Ha nem lenne rá még gari akkor simán fúrtam volna.
Ha a fojtó elkészítése ennyire egyszerű, akkor lehet körülnézek a portán, mert azért itt is akad néhány kallódó limlom, hátha lesz közte használható. Akár rá lehetne tekerni egy ferritgyűrűre is a huzalt, vagy az már nem ajánlott?
Szia, Kellene néhány kép, mert rengeteg fantázianevűnek majdnem ugyanaz a belseje. Az enyém eldőlt, esett utána lett ilyen tünet. Átforrasztgattam a vez panelt, s jó lett. Meg kellene nézni szkóppal, megy-e ki vezérlőjel a végfok felé..
Az itthon fellelhető anyagok amik rendelkezésre állnak.
Néhány vasmag és van egy 5mm vastag szigetelt sodrott réz kábelem. A méreteik: 74x62x25mm ez a dupla 88x70x22mm
Ezek egyike sem alkalmas, nyitott vas kell. Mint írták:2 db. U57 (vagy hasonló; az újabb TV-k vasai is jók), háttal (nyitottan) összefordítani, megtekerni. Huzal, szekunder vastagság. Ergo: ferritgyűrű sem jó.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2017
Értem. S ha kettévágnám a nagyobbikat és összefordítanám, vagy csak az egyik felét használnám vékonyabb kábellel?
Mint írtam itt nálunk nem igazán foglalkoznak ilyesmivel, tehát ha rendelek akkor meg a 300Ft-os alkatrész majdnem 2000Ft lesz. Ezért abból oldanám meg ami van.
Keress kidobott monitort, TV-t, PC tápot! Bármelyikben találsz használható ferritmagot.
Egy időben sok ilyesmit küldözgettem ajándékba, de a kedves fogadók a postaköltséget se állták. Azóta nem...
A képeken PC táp van, kérlek mutasd meg azt a magot amire rá tudok annyi és olyan kábelt tekerni ami jó lenne!
Van itthon legalább 5db tápom, de egyikben sincs túl nagy holmi. Vagy tegyek bele egyet a bentlévőkből azt jóidő? A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2017
Ha találnál két egyforma nagy trafót, vedd őket ketté! Kapsz 4 db E formát. Ezeket tedd kettesével egymás mellé és hanyatt fordítsd össze. A kihasználható vályúkat nem kell teletekerni, a vasmagkeresztmetszet elég lesz. Lehet, hogy egy pár is elég lenne.
S ha azt a trafót venném ketté ami dupla? Az is csupa E lemezből áll. Ugyanott lennék azokkal is, nem?
De van még egy kisebb trafó vasmagom is ami dupla, azt is szét lehetne szedni.
Néhányan már leírták előttem.: Hegesztő inverterbe lemezelt vasmag nem jó. Fojtónak se. Ferrit kell!
A PC tápban látható legnagyobb trafóról írtam korábban. A szétszedését oldalakon keresztül tárgyalták.
Én meg írtam, hogy nem fogok 488 oldalt elolvasni néhány hozzászólásért!
Azt meg sehol nem láttam, hogy a legnagyobb trafóról lenne szó, de biztos én siklottam el felette... Oldalakon? Valahol a majd 500-ból.. Köszi a segítséget, holnap megnézem azt a hatalmas trafót!
Minek kérdezősködsz itt a fórumon, ha nem akarod elolvasni, amit írnak? Van kereső, néhány másodperc alatt megtalálnád, amire szükséged van.
Idézet: „sehol nem láttam, hogy a legnagyobb trafóról lenne szó, de biztos én siklottam el felette” Fojtó méretezésnél úgy ajánlják, hogy a főtrafó vasmagjával közel azonos keresztmetszet és nyitott vasmag legyen. Fele akkora keresztmetszettel is tökéletesen működő fojtót lehet készíteni. Sok inverteres hegesztőben légmagos a fojtó. Több menet kell hozzá. |
Bejelentkezés
Hirdetés |