Fórum témák
» Több friss téma |
Erről beszéltem. Ennek kezelése az arduono grbl kodjában is benne van. Igy megfelelő vezérlő programmal menetet isntud vágni az arduinos vezérlőnis. Csak ezt maguk a hobby szintűn3d nyomtatók nem használják. De ha nem is lenne benne nem nagy ügy leprogramozni sem.
Nem is értem miért ezt houtad fel negativumnak az arduinoval szemben. És itt a vitát a menetvágásról lezártnak tekintem részemről.
Szia!
Ki van kapcsolva a géped mikor csatlakoztatod a kártyát? Bekapcsolt számítógépre nem csatlakoztatunk párhuzamos, vagy soros eszközt, csak kizárólag USB-t lehet. Boot-oláskor az Enable (DB25 1 pin) tiltja a vezérlőt addig amíg a vezérlő programot elindítod (tartó áram sincs) és csak ebben az esetben ismeri fel helyesen a csatlakoztatott eszközt. Sima nyomtató kábel nem jó hozzá csak a "pin to pin" hosszabbító. A gépen és a vezérlő beállításoknál ellenőrizd a címet, alapesetben paralel-378, serial-3F8, ha eltér állítsd be. Ha ezek után sem működik jól, akkor első körben csak a kártyát és a motorokat próbáld a többit kösd le, majd egyesével kösd vissza és próbáld, így tudod kizárni hol a baj.
Senki nem vitatkozik csak te
Akkor ez még le is kell programozni? Szóval mindent tud a vezérlő csak le kell programozni, hát akkor sok sikert hozzá. Én nem azért veszek meg egy Mach3 hogy külön átírjam a programját, mert ez nincs benne például. Te egy olyan dologról beszélsz amit meg lehet csinálni, de aki a CNC programozásához ért az nem biztos, hogy az Arduinot tudja programozni. A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2017
Na én dugdostam a kábelt menet közben is,akkor ez is probléma volt.Amit adtak hozzá kábelt azzal próbálom,volt egy másik kábelem azt most nem találom.A port így van beállítva,most megpróbálom kimérni a kábelt.
Sok sikert.
A gyári kábel valószínűleg jó lesz, de mérd ki, ha már hozzá kezdtél.
Igen a kábel az jó.Kimértem szkóppal a step jelet is 2-4-6 láb,ha rányomok a léptetésre van rajta jel.Dir 3-5-7 műszerrel 0-4.5V kapcsol irányváltára.Most azon gondolkodom hogy a kézi írányító nem engedheti a motorokat?Van rajta egy ki-be kapcsolóaz ki van kapcsolva,ha bekapcsolom egy pillanatra az X tengely megmozdítja,bekapcsolva hagyva tudom a tengelyeket mozgatni minden irányba.Megpróbálom lecsatlakoztatom mindent ujraíndítok.
A nyomtató kimenet 1,-s 14, 16, és 17 -s kivezetéseit is használja?
Nem,de a stop és a végálásokat is kikapcsoltam csak a motorokra megy a jel.Na ujraindítottamlehuztam a külső billt és a lcd kijelzőt,mach indítás elött táp a panelnek,mind a három motor tartóra kapcsolt,a maro motort is elinditotta.Prog elindít,mindent kikapcsolodott,és most sem megy semmi.Kezdek megzizzenni.
Afenébe,sehol nem írták hogy az 1 kimenetet engedélyezni kell.Most már megy,a beállításokkal elleszek még egy darabig.Köszönöm mindenkinek.
Ne kapkodj, kicsit fentebb irtam.
Idézet: „Boot-oláskor az Enable (DB25 1 pin) tiltja a vezérlőt addig amíg a vezérlő programot elindítod” Poli
Jaj,nem te.Van egy rakás leírásom a beállításokról,ott nem emlití egy sem.Te írtad akkor probáltam meg,mégegyszer köszönöm.De még egy bibi.A Z tengely csak egy irányba hajlandó menni a programból.Le-fel nyilra ua irányba megy.Mit csesztem még el?
Én sem figyeltem eléggé a leírásban írja a 1 pint engedélyezőnek!
Lehet hogy felcserélted a step-dir pineket ?
Nem de már megvan.A Z tengely nem bírta a 16 mikrolépést.Most visszaállítottam fél lépésre megy rendesen.Majd próbánál azért felrakom 8 ra.
Üdv mindenkinek
Keresek sik ágyas a3vagy-a2 plottert, haszálható álapotba. Köszi
Rendeltem 3-3 garnitúra TB6600 ic-s vezérlőt ebay-ről. Egyik a csupasz, dobozolatlan verzió (hozzávetőlegesen jó, attól eltekintve, hogy a hűtőborda felül pár helyen). Képen is látszik: Bővebben: Link
...és nincsen hővezető paszta az ic - hűtőborda felülete között. A dobozolt verzió: Bővebben: Link. Nagyon silány összeszerelés, de van hővezető paszta. Viszont nem TB6600 ic van benne, hanem TB67S109AFTG. Akiknek dobozolt van, belenéztek már? A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2017
Udv Mindenkinek
Epitek egy cnc gepet es az Y-tengelyt egyszerre ket motorral szeretnem vezerelni. A bekoteseben szeretnem kerni a segiteseget,eleg ha a levalasztokartyarol az Y-tengelynek megfelelo Step es Dir jeleket bekotom a ket motorvezerlobe,vagy ennel kicsit bonyolultabb megoldast kell alkalmazni? A segitseget elore is koszonom.
Ez attól függ milyen mozgásvezérlőt használsz . A te megoldásod is jó , de van olyan vezérlő ahol mondjuk az 5. tengely beállítható az y szolgájának (tehát teljesen ugyanazt csinálja mint az y) akkor külön kimenetekről vezérelhető a két szinkronban mozgó motor .
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2017
Koszonom a gyors valaszt. En epitettem a vezerloket,akkor egy kimenetrol fogom vezerelni a ket motort.(Ha majd egyszer teljesen kesz lesz a gep..)
Sziasztok.Hogy lehet beállítani a Mach3 nál hogy kiadja a 0-10Vltot?A kártya adatai nemsokkal feljebb vannak.Van rajta 0-10V kimenet,de nem tudom beállítani.F5 re, kimenetre szkopot raktam azt látom hogy ad egy impulzust,de pwm semmi.Már szét olvastam az agyam látom frekiváltót tudna működtetni,de hogy?
Wow, ahogy a művelt amerikai mondaná!
Akkor lehet, hogy az én dobozolt verzióm azért teljesít olyan hihetetlenül gyengén? Bár, ahogy a TB67S109AFTG adatlapját nézem, annak sem kéne rossznak lennie... De a tény az tény: ugyanolyan körülmények között, ugyanazt a 2,5A-es motort a dobozolt "TB6600" példányom 0,4 Nm nyomatékig bírta kihajtani legnagyobb áramú beállításban, ez a kis pöcs DRV8825 (szintén e-bay) pedig 1,8 Nm-t lökött ki tartósan a saját mikro-hűtőbordájával ellátva. Tehát engem is érdekelne a gyakorlottabbak tapasztalata ezügyben! Köszönettel!
Sziasztok lenne pàr kèrdêswm de megprobàlom topikhelyesen feltenni!
2+2d habvàgot szeretnêk êpiteni! Nem a mechanikàval van bajom hanem.... Tudtok e javasolni olyan vezèrlőt ( mivel nem termelek vele csak hobbi cêl ezèrt jo az ebay-es is) Ami tudja a 2+2d-t ês màr bevàllt!? A másiko... nèzegettem videokat ès làttam Ardu-s megoldàst. Ennek mondjuk az usb miatt lenne előnye, csak nem tudom hogy a jedicut pl komunik e usb-n?! Vagy ne bonyolitsam tul és vegyek egy usb -nyomtatoport convertert? Egyenlőre ennyi.. a többit a vàgos lêzeres topikba! Előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2017
Közbe ràjöttem hogy elvileg az összes 4 tengelyes jo nekem a 2+2 re ugye?
Már csakbaz a kèrdès hogy melyik a bevàllt board?!
Ès az àra is baràti!
Ehhez mèg ha jol làtom kell egy motorsriver helyesebben 4. Abbol te melyiket rendelted? Ugy làtom hogy tud ez a controller mèg egy kèt dolgot! Azt hiszem ez jo lessz nekem!
Üdv! Segítségeteket szeretném kérni. Van egy CN-1068DS tekercselő gépem, amit CNC210 vezérel. Elvileg F-6421 vagy (F-642-01) verziójú cnc vagy valami hasonló vezérli. F-642-1. Nem tudom tönkre ment-e, vagy csak én programoztam el. Amit utoljára beállítottam prog. csak azt csinálja (szálvezető mozog, orsótengelyt forgatja a beállított paramétereknek megfelelően.) Sajnos nem tudom megváltoztatni az értékeket. vagy lekódoltam végfelhasználó szintre, vagy elromlott. Találtam egy kis FLASH-A progit, és frissítő fájlokat hasonló gépekhez de sajnos ami nekem kell olyan nincs. Ha valakinek volna ötlete hogy hogyan tudnám ismét használhatóvá tenni, azt nagyon megköszönném.
Sziasztok!
Segitseget szeretnek kerni egy leptetomotor vezerlo bekoteseben,mar regebben is kerdeztem errol itt,de akkor meg nem volt semmi infom a vezerlorol,most talaltam a neten egy leirast ami nagyon ugy nez ki mint az en vezerlom. Mellekelem a PDF-et es kepeket a sajat vezerlomrol. Bekotottem a motort aztan a Winding Supply 30V,majd a Logic Supply 25V aztan a Direction Input-ot azt GND-re,a Clock Inputot azt egy impulzusgeneratorra(555) kotottem,majd az Energise Motort GND-re,ekkor ugy nezet ki,hogy beindul de kigyult a W1 fault piros led(ami ha jol ertem a leirasban vagy rovidzar vagy pedig alacsony feszultseg miatt gyult ki). Sajnos csak eddig jutottam el,az volna a kerdesem,hogy bekellene e kotsek meg mast is vagy peldaul a Boost Input vagy a Reset Input ezek nem tudom,hogy mire valok. Barmilyen segitseget elfogadok es megkoszonok. |
Bejelentkezés
Hirdetés |