Fórum témák
» Több friss téma |
Elhallgatás után mérj feszültségeket az ick tápjain/földjein valamint a bemenetválasztó 4052 összes bemenet/kimenetén úgy hogy a "nulla" egy biztosan nulla legyen (a bemeneti 0) Esetleg ehez képest a +- 15 voltot is megmérheted.Másik kérdés, ha elhallgatott és átváltod ismét megszólal,vagy utána már csak a kikapcsolás segít? Minden bemenettel ezt csinálja? Nem kötöttél rá DVD-t TV -TV-t úgy hogy nem voltak kihúzva a konnektorból? Lehet hogy a másvilágra költözött a 4052 a bemenetre kötött 110/220V-tól.
Elhallgatáskor nem változik a fesz az IC lábain. Ha elhallgat utána hiába lépkedek körbe, nem megy újra, csak újra bekapcsolás után. Eddig csak discman-t kötöttem rá, az is csak elemről ment. Hát egyzser megpróbáltam az egészet +/- 5V ról táplálni (1,2k ellenállatok nélkül), akkor nem ment a műveleti erősítő, szóval utána kapott +/- 15v ot rendesen ahogy a kapcsolásban van.
Meg párszor megtapiztam a 4052 IC-t, hogy nem meleg-e esetleg... lehet tapizással vágtam haza.. nem tudom tényleg. Holnap hozok új 4052-t és megpróbálom azzal lehetőleg tapogatás nélkül.
Most nézem a 4052 doksiját szerintem a 6 -os lábát ha nem kötötted be akkor kösd földre.ha bekötötted akkor passz.
A tapizás álltalában nem árt neki (nekem ezzel még soha nem sikerült elpusztítani (bár ha éreztél szikrát akkor lehet)
Helló!
Igazad volt, az IC INHIBIT lábát kellet földre húzni, és máris szépen ment, nem kellet kicserélni. Nagyon köszönöm a segítséget!
Szivesen.
Heló mindenki!
Megépítettem a lenti kapcsolás szerinti bemenetválasztót. Működik szépen, viszont ha kikapcsolom az erősítőt, majd utána vissza, akkor egyik led sem ég, egyik bemenet sem aktív. (Ha kb 5 percig nem kapcsolom vissza, akkor megint jó.) Vagyis szerintem a multiplexer nem resetel, de mivel kis idő után sikerül mégis visszaállnia, gondolom egy kondi szól be valahol. Érdekes, hogyha az előfokról lekötöm a bemenetválasztót (csak az a panel van, semmi nincs rákötve), akkor minden jó. Resetel rendesen. Mi lehet itt a hiba? Az előfokkal lesz gond talán, de valaki biztos van, aki megerősíti ezt/segít Köszi!
Szerintem a reset nem korrekt a számlálónál, próbáld ki amit rajzoltam.
(az, hogy egyik LED sem fénylik, arra utal, hogy a számláló 5, vagy efeletti értékre áll kezdetkor. Ilyenkor a léptetőgomb max 3* megnyomásával a nullra kell állnia...)
Helló Mindenkinek!!! Építeni akarok 1 kimenet választót ami nagyon 1szerű ! 1 bemenet és 2 kimenet!!! ehhez kérnék tőletek segítséget lehetőleg nagyon egyszerű legyen!! A válaszokat előre is köszönöm!!
1db 2áramkörös 2állású váltókapcsolónál nincs egyszerűbb. .
De komolyra véve, ott van a 4066-os IC az pont jó ilyen célra. A TDA1029 igaz 4 bemenet választós de szintén erre való. Szerk: Most esett le, hogy neked monoba kell! Akkor csak a két kapcsolórészét használd a 4066-nak.
Hali
Valaki felrakna 1 egyszerűbb kapcsolási rajzot csak 2 bemenetre?
Pl az előző fordítva bekötve.
Nem tudom hogy él e még ez a topic, de szeretnék csinálni egy 3-4 bemenetes bemenetválasztót relékkel vagy ic vel és úgy hogy 2 gombbal lehessen választani a csatornák között + led visszajelzés.
Vagy esetleg egy potival változtatni a csatornákat (ilyet már láttam egy erősitőben). Ez az utóbbi mondjuk nem tudom mennyire kivitelezhető. A segitséget előre is köszönöm!
Helló!
Szerintem építsd meg ezt: Bővebben: Link Ez egy viszonylag egyszerű és olcsón megépíthető áramkör. Én is megépítettem, működik szépen. Igaz ez egy gombos, de az nem lehet gond. Egy kis kiegészítésre viszont szükség lesz: A 4052-nek a 6. (inhibit) lábát kösd a GND-hez, különbem előfordulhat, hogy furán fog viselkedni. A LED-ek mindenképp kis áramúak legyenek, nehogy leterheljék a zeneres stabilizátort, mert az is okozhat meglepetést. Ha mégis nagyobb áramú LED-et akarsz használni, tegyél eléjük tranyókat vagy FET-eket amik kapcsolják őket, így nem terheled az IC-t. üdv
Köszi a gyors választ!
Hát ha csak egy gombos akkor az is jó. mindegy mivel azt a 4 bemenetet nem nehéz végiglapozni. Nyákterved van hozzá esetleg?
Sajnos a NYÁK-rajz már nincs meg, mert elszállt a merevlemez amin volt.
Mindegy, azért köszönöm a segitséget!
Akkor jól sejtettem, hogy álhatok neki tervezni... Ha kész lesz a nyákterv akkor felteszem ide, hátha kell még esetleg valakinek. A ledekből ha a 3mm-es normálfényűt teszem akkor az jó lessz?
Igen, minden valószínűséggel jó lesz.
Ha mégse menne, mert túl kevés áram áll rendelkezésre, próbáld meg kivenni a LED-eket. HA úgy menni fog, akkor csökkentsd a zener-ek előtti 1,2k-s ellenállások értékét, utána már meg lehet próbálni visszatenni a ledeket. (de akár ahogy korábban írtam, kapcsolhatod őket tranzisztorokkal is) (ezt csak azért írtam le, mert nekem is ezzel volt gondom, mikor csináltam) üdv
OK!
Köszönöm a segitséget!
amúgy az 1,5k-s ellenállás...
Hja és még van benne egy másik IC, de nincs megadva hogy az milyen. Te nem emlékszel rá véletlenül?
Megtaláltam az az IC egy TL072
Még annyit had kérdezzek már hogy kikapcsolás után megjegyzi az utoljára használt bemenet vagy mindig az elejéről indit?
Igen, az egy műveleti erősítő. Ha nincs TL072 tehetsz mást is (pl. NE5532), ezek lábkompatibilisek.
Szerintem te más ellenállásra gondolsz. Én a kapcsolási rajz felső részén lévő zener-ek előtti 1,2k-s ellenállásokra gondoltam. Amire te gondolsz az a LED előtét ellenállás, és az az érték jó ahogy van. Szerk.: Nem, nem jegyzi meg az állást.
Hja megvannak az ellenállások
Hát kár hogy nem jegyzi meg, de annyi baj legyen... Egyébként kaptam egy másik bement választót ami egy PIC16F628A -val van megoldva és reléket kapcsolgat. Na ez megjegyzi az utoljára használt bemenet meg van rajta mute funkció is. Csak az a baj vele hogy sokkal többe jön ki mint ez, na meg hogy nem értek a PIC-hez Köszönök minden segitséget! Lehet hogy még jelentkezem ha elakadnék valahol.
Heló
Annak a PIC-esnek a dokumentációját közzé tudnád tenni? Köszi
Persze!
Bocsi hogy csak most irok de nem kaptam jelzést a hozzászólásodról e-maileben.
Közben elkészült a bemenetválasztó nyákterve.
Ha átnéznéd azt megköszönném, nehogy valami ne legyen jó (több szem többet lát alapon). Előre is köszi! Üdv.
Egy darabig nézegettem, de nem leltem hibát benne, szerintem jó lesz!
Szia
én is szeretnék a csöves erösítőmhöz bemenetválasztót készíteni nekem igaz 6 kimenetre van szükségem de amit picest felraktál az tökéletesen megfelel ezuton is szeretném megköszönni hogy feltöltötted ez a kapcsolást akkor ha jól értem ez 6 kimenetet tud kapcsolni úgy ha kapcsolom az egyiket akkor utána ha másikat akarok kapcsolni az elöbbit kikapcsolja és a másikat pedig be? Üdv
A köszönet nem nekem jár hanem brato-nak mert ő küldte át, és ő is irta!
Remélem nem haragszik amiért megosztottam. Megjegyzésként hozzáfűzte a következőt: "Égetéskor az eeprom 0-5 bájtjait FF-ről 0-ra kell állítani a helyes működés érdekében. Erre figyelj amikor beégeted a PIC-et mert egyébként nem fog működni." |
Bejelentkezés
Hirdetés |