Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! Kondenzátorokat nézd át, meg a két FET-et ami kapcsolgassa a háttérvilágítást!
Mostmár biztos, hogy a nyomógomb panel szivat.
Előzmény: van hogy napokig megy aztán spontán kikapcsol vagy be se kapcsol pl sleep-ből. Most sikerült elcsípnem a rossz stádiumot szétszedtem és a nyomógomboknál ahol 3,3V nak kéne lenni csak 2,6 körül ingadozott (a scalert normálisan megkapja a 3,3V-ot) Lehúztam a csatlakouzót és ohm mérővel Mohm körüli tartományt mértem a bekepcsoló nyomógombon, leforrasztva az ellenállást stabilizálódott a 3,3V. Sajna visszaforrasztva a hiba is megszűnt így nem jöttem rá melyik gomb szivat, mert trükkösen van bekötve, nyilván hogy ne kelljen annyi kábel az egyik gmb 1kohmos ellenálláson a másik 10 kohmos ellenálláson viszi le a 3,3V-ot így külömbséget tesz mert amikor a 10kohmoson gomb van megnyomva csak 2,2V ig nyomja le nem nullára. szóval most megint jó stádiumba van, sajna nem szabványosak a nyomógombok mert egyébként cserelném, de jó is volna elcsípni a bűnöst. Mellékeltem képet erről a panelről, nem tudom találkozott-e valaki ilyen megfoghatatlan hibával. Üdv
Hali!
Miért nem szabványosak ezek a gombok? A dvd/cdolvasókban is ilyen 90 fokosak vannak, ebayon/alin biztos találsz, ha ithon nem is. Egyébként kiveszed amelyik gombot "ritkán" kell használni, ha hosszú távon megszünik a hiba akkor nyertél, ha nem, akkor erre cseréled a következő gombot ![]() ![]()
Szia
Koszi. Nem vagyok biztos hogy a gomb a rossz. Volt 90 fokos nyomogomb de meg v3letlen se olyan a gomb meret es a lab tavolsag se stimmelt. Udv
Valóban, az ellenállások is megnyúlhattak, elmászhattak, nekem gombcsere megoldotta(nem 90 fokos volt.
A nyákot is érdemes lemosni.
Sziasztok.
Kaptam egy hibás LG LCD monitort, azzal a megjegyzéssel, hogy ha megjavítom akkor lesz egy jó monitorom. Alkatrészeket kell rendelnem (osztályfőnököm nagyon sürget ![]() ![]() Előre is köszönöm.
Miért nem szedsz ki valamiből, csak akad ott pár bontott táp, minek ölnéd magad fölösleges kiadásba amíg bizonytalan az eredeti hiba?
Üdv
A végleges megoldáson gondolkodom. Ekkora fizikai méretben nincs itthon ilyen értékű kondim, csak sokkal nagyobb méretben, egy régi TESLA 100µF 350V-os kondit drótoztam most bele, a rajta mért feszültség 315V, szóval a teszteket biztos kibírja.
Elindítottam. Sajnos nem a tápban volt a hiba.
![]() A monitor pontos típusa LG FLATRON W1934S-SN.
A neten azt írják róla, hogy típushiba, mégpedig az inverter környékén. De konkrét hibamegoldás sehol nincs leírva. Itt a fórumon is találtam kérdést, de csak kondicserét ajánlottak, válasz, hogy sikeres-e lett nem érkezett a kérdezőtől.
U.i.: Közben sikerült hátulról megvilágítanom az LCD modult, kép van rajta, de a háttérvilágítása nem működik. Úgy tűnik, hogy tényleg az inverter tilt le valamiért. A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2017
Üdvözletem.
Van egy BX 1502 /AVT-2026/inverterem. Négy kivezetése van és nem tudom szabályozni a fényerőt. Tudna valaki segíteni a megoldásban?
Erről van szó. A fekete és a piros+ a táp.
Szia
Nem lehet, hogy valamelyik cső van elöregedve? Szeretnek nagyobb áramot felvenni és ezért tud letiltani az inverter. Amikor bekapcsol milyen a fehér? Lilás? Az előjele lehet. Üdv
Biztos el van öregedve. Még azon az estén szétszedtem az LCD modult, a csövek vége el van feketedve. Ami viszont érdekes, hogy sikerült úgy elindítani szétszerelt állapotban, hogy gond nélkül működött. Egy jó fél órán át. Azután másnap már megint nem volt jó.
Sziasztok Mesterek!
DELL 2007 WFPb ügyben tudna valaki segíteni? Ajándékba kaptam, és nem bírok vele.. ![]() Tuti, hogy táphibás! (IPS kijelzős, sok fénycsöves, 4 paneles, bonyolult kis jószág) szeretném magamnak megcsinálni, mert tetszik. Nem ad semmilyen életjelet, pedig a tápegység panelen már majdnem minden bűnt elkövettem... Át van kondizva, ez alap. A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2017
Sziasztok,
Tudom ez nem laptopos topik de a kijelzővel van problémám. Adott egy ACER Travelmate 7520-as laptop aminek a képe nem valami szép és az volna a kérdés, hogy a kijelző a rossz vagy a kijelzőhöz menő kábel. Képeket csatolok a mi a hibajelenség. Külső monitoron a kép tökéletes. Segítségeteket előre is köszi
Hello
Ez olyan mintha a felső cső nem dolgozna. Üdv
Szia,
Ez egy laptop itt csak egy cső van alul és az világítja be az egészet. A bevilágítás jó volna csak a kép kissé pirosas főleg a fehér részeknél látszik és olyan elmosódott. Ilyet akkor láttam mikor régebbi gépnél nem volt fent a VGA driver. Itt viszont a driver is fent van és külső kijelzőn hibátlan a kép.
A cso halt meg. Kozepen meg gyengebben, de vilagit, a ket szele mar piros.
(Vagy a meghajto nem ad le eleg feszt, de ez elegge valoszinutlen.)
Találkoztam már hibás csővel laptop kijelzőben de nem gondoltam volna, hogy az ilyen furcsa képet (csatolt képek közül az első és az utolsó) tud eredményezni. A meghajtónál az inverterre gondolsz?
Két külön hiba lesz az, kizártnak tartom hogy cső gyengülése ilyen LVDS vagy "bitmélyésg" hibát csinálna.
Esetleg van tipped mi lehet a "bitmélység" hibának az okozója?
A pirosas árnyalat miatt én is gondoltam a csőhibára de nem az egész kép pirosas van olyan rész ahol a fehér teljesen fehér mint például az utolsó képen a start menü fehér háttere egy részén pirosas egy része pedig teljesen fehér.
Valamiért nem ment át a hozzászólásom
Szóval, megnézném lámpával, hogy ahol fekete, ott valóban nincs kép? Bár tényleg ha csak 1 cső van, ezek szerint nem csak a régieknél, akkor az cső életének utolsó percéig jó képet kéne hogy adjon. Üdv
Találkoztam már olyan csővel ami szép pirosan világított mert már a végét járta vagy olyannal is aminek csak a középső része világított.
A kezdő képnél sok a fekete ott valóban nincs kép csak fekete. Nem tudom lámpával esetleg jobban lehetne látni? Ettől függetlenül lehet megnézem közelebbről a csövet. A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2017
Üdv! Van egy Lg flatron w2234-s típusú monitorom. Mára oda jutott, hogy nem kapcsol be. Jó ideje nem reagált a kezelőgombokra, de üzemelt. Sötét alapon egy kis vibrálás látszott. Ma úgy döntottem, hogy szét szedem és utána járok miért nem reagál se a bekapcsoló gombra, sem másra. Egy 470µF-os kondi púpos volt, kicseréltem és ezután általában fél perc üzem után ki kapcsolt. Egyszer kétszer még át néztem a tápot, de mostanra ott tart, hogy egyáltalán nem ad életjelet, sem led világítás, sem bekapcsolás.. a nagy tápszűrő kondenzátor feltöltődve marad....
Sziasztok! Az este a monitoromon megjelent egy pixel csík és pár perc múlva eltűnt!! A kérdésem, hogy mire számíthatok a későbbiekben ????
Jobb esetben nem látid sűrün a hibát, Vagy néha visszajön a hiba, roszabb esetban végleg marad a csík.
Nekem is van egy ugyanilyen monitorom, ugyanezzel a hibával! Sajnos én sem tudom mi lehet a probléma, a többiek meg a fülük botját sem mozgatják már itt. Szóval bele kell nyugodni.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |