Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok itt a kétledes villógó rajza és a képek Ez müködik
Ügyes. Remélem lesz folytatása a dolognak!
Én még ezt szeretném bőviteni 2-2 leddel csak nem tudom hogy lehet -e
![]()
Minden további nélkül párhuzamosan köthetsz a mostaniakkal két-két ledet, ha az ellenállásokat a ledek fölött lecseréled 50 Ohm -osakra (azaz 47 Ohm, ez van a sorban), azt még kibírja a BC182.
Sorosan kapcsolva sajnos nem megy, kevés hozzá a 4.5 V táp.
HELLÓ ÉS HA NEM MÓDOSITOK SEMMIT CSAK KISEBB TEJESITMÉNYÜ LEDEKET VESZEK ÉS AZTKÖTÖM PÁRHUZAMOSAN AZ JÓ NEM
Ne ordíts.
Használj írásjeleket. Ha a szóban forgó kapcsolásról beszélsz, amiben 4.5 V-os táp mellett 150 Ohm-os ellenállások vannak a ledek előtt, akkor annál kisebb teljesítményű ledek már nem nagyon vannak. Az Ohm-törvényt pedig tessék tiszteletben tartani.
Légyszi, a szóban fordó kapcsolásról egy linkel vagy hivatkozási címmel tisztelj meg bennünket, hogy pontosan tubjunk segíteni a problémádon! (Már néhány variáció elkészült jónéhány változatban.... Had nekeljen végigmutogatnunk, h. melyikre gondoltál!)
Köszönöm!. ![]()
Köszi! :yes:
Biztosan elkerülte a figyelmemet :buck: Semmi mást nem kell tenned mit... Inkább most lejarzolom. ![]()
A rajz
Idézet: -nek szól. „#204128) bögyik87” ![]()
Helló mijen programal csinálod a kapcs rajzot mert érdekel engem is
Szia Jani! Lassan készülgetek elfele még van hijja de azért haladok csak nem mindig van rá idöm hogy csináljam sajnos
![]() ![]()
Szia!
Igen :yes: EWB5.0. Ezt nagyon szeretem :vigyor2: ! De az EWB5.12 is jól használható!. S Érdemes egy kiscit ráfeküdni a netre a GOOGLE-val... Valahonnan megpróbálom előkotorni a linket Sajnos, azon az oldalon ahol fent volt, már nem található meg. ![]() Kicsit több alkatrészt és jobb felületet STB. tartalmaz... A pontokkal kapcsolatban. Ha a felvetett problémát valaki korrektül megoldja és nagyon ![]() ( Persze értelemszerüen, lehetőleg a fórumtéma címére vonatkozó kérdésben! Amúgy nem kötelező, csak adható! Bár ebben az esetben egy kicsit tanácstalan vagyok én is! :nemtudom: ) S ezzel honorálod a megoldó fáradozását - tudását ![]() Ha lehet, akkor jelezd a moderátornak a hogy melyik válaszra akarsz pontot adni! Ezzel megkönyíted az ök (amúgy sem kevés :kalap: ) munkályukat. ![]()
Ok! Jeleztem egy moderátor számára a dolgot
![]()
Szívesen, megérdemelted! :smoke: :kalap:
Szia Jani kész vagyok aszem
![]()
Szépen elkészítetted az átalakítást.
![]() Ha nem elég a fényerő, akkor az előtétellenálláson csökkenthetsz egy kicsit. Persze a LED terhelhetőségét figyelembevéve. Ez normál LED esetében MAX 20mA! ![]()
köszönö
![]() ![]() ![]() ![]()
helló na kaptam olyan ledet amijen nekem kel a vilógóhoz 1,5 voltos 10 mA nagyon tuti
Hali!
Szeretném átalakítani a 40 LED-es villogót úgy, hogy ne felvátva villogjon 20-20 LED hanem egyszerre villogjon mind a 40 LED ![]() ![]() ha valaki tud segíteni nekem az átalakításban azt nagyon megköszönném :yes: Kapcsolási rajz Előre is köszi a válaszokat ![]() Üdv!
Roppant egyszerű az összes általad szükségesnek ítélt ledet a felső tranzisztor kollektor körébe kötöd ugyan ugy mint a többi van.Az alsó részt meg tranzisztorostól ledestől diódástól elhagyod.
Hali!
Köszi a gyors választ ![]() Még annyit, hogy 2N3053 tr tud-e 40 db extrafényerejü LED-et kapcsolni??? a kapcsolást így(proba.gif) gondoltad?? ha valami nem jó le tudnád nekem írni, hogy mi a probléma? Köszi előre is :yes: ![]() Üdv!!
Az egy sorban levő ledek /ellenállások számát értékét nem tudom. Legegyszerűbben az oldalon lévő prg-vel tudod kiszámolni,vagy egy füzér (ellenállás led sor) kipróbálásával (ekkor is jó támpont a prg)
A led feszültségét úgy tudod megállapítani hogy sorbakötsz vele egy 220ohm ellenállást rákötöd egy elemre (4,5V) és megméred hány volt van rajta. Tápfeszültségnek a 6V helyett én inkább 12V ot javaslok (ekkor kb 2-3 led köthető sorba max) a soros ellenállás ne legyen kisebb 100 Ohm -nál ha lehet.
helló smd böl szeretnék épiteni egx 2-4 ledes vilogót csak nem tudom hogy milyen alkatrész kell hozzá
Az MSD alkatrészekből is legalább ugyanakkora a választék, mint a "normál" alkatrészekből. Kis keresgélés után megfogod találni a megfelelő értékű tranyókat, ellenállásoka és kondikat...
GOOGLE: SMD ![]()
Ugyanolyan, mint a furatszerelt kivitelhez, csak smd
![]() Valamelyik web-es áruház katalógusából válassz ki megfelelő teljesítményű tranzisztorokat, tantál- vagy alumínium-elektrolit kondenzátorokat, ellenállást, és ennyi. |
Bejelentkezés
Hirdetés |