Fórum témák
» Több friss téma |
Na azt kicseréled, és szuperul fog működni. Más effektnél szívtam én is a BF245C-vel, aztán sikerült beszereznem A-t.
Közben megtaláltam h honnan jön a sípolás. Az utolsó pár műv erősítő, ami a MID-et kezeli, annak a bemenetén van egy 1u-s kondi, meg egy 47k-s ellenállás. Az ellenállás kondi felöli végén még jó, de a műv erősítő felöl meg már rajta van egy majdnem négyszögjel, ami nem tudom honnan jön
Tiszteletem,
Van két kisebb ajtócsappantyú-mágnesem egymásra helyezve úgy , hogy vonzzák egymást(tehát, ugyebár ellentétes pólusokkal). A két hosszabb oldal mentén egy-egy 1,5 mm vastag vaslap van ehhez a két összeillesztett mágneshez fogatva(de csak a vonzó kölcsönhatás által). Így az egész tetején, tehát a jövöben a húrok felé igen erös mágnesesség jön létre, viszont oldalt, a vaslapok mentén ez az erö szinte elhangyagolhatóvá silányul. Ez szerintem rontani fogja a leendö minöségét a pickupnak, hiszen a vaslapok mentén a tekercs nem fogja venni a mágnesességben bekövetkezö változásokat annak gyengesége miatt. Mi lenne a teendö? És volna itt még valami. Megfigyeltem néhány esetben, hogy a hangszedötöl a potméterekig árnyékolt, egyeres kábel fut, melynek az árnyékoló rézszálai egyben a tekercs külsö végének(hidegpotjának, ha jól tudom) a jelét is viszik. Ez így megfelelö, annak ellenére, hogy az árnyékoló rézszálakat a fémtesthez kell forrasztani (és, ha minden igaz, csak az egyik végen....)? Kösz.
hello
találtam egy pár jó kis overdrive-ot csak azt nem tudom hogy az IN vagy az OUT-hoz mit kell kötni jack dugót? de azt hogy mert csak egy helyen van és a jack hez pedig 2-4 kivezetés kell. na mindegy itt egy kép. Légyszi segítsetek. kezdő vagyok még. Itt a link ahol van egy pár torzító/overdrive: http://www.runoffgroove.com/salvo.html#newclipper lehet hogy már vki belinkelte de mindegy
ÜDV!
csatoltam a megoldást. AZ INPUT-ot kötöd a jack aljaz + pólusára (a dugó vége), a GND-t kötöd a jack aljzat GND póusára (a dugó eleje). Az OUT-ot pedig kötöd a végerősítő bemenetére. Remélem érthető!
Sziasztok!
A mellékletben levő Cry Baby Wah pedált szeretném megépíteni, de tekercset nem találtam sehol bele! Nem tudtok valami boltot, ahol árulnak ilyet? Vagy marad a házi tekercselés? Ja, az a két vonal a tekercs mellett az ugye a vasmagot jelenti (javítsatok ki, ha nem!), szóval abból milyen átmérőjű, hosszúságú kéne szerintetek?
köszönöm punkkazy.
De az erősítő bemenete nálam jack arra hogy kössem rá? az elejét már értem.
ja és nálam az erősítő egy számítógép hangfalból kiszedett, mert én egy hordozható erősíőt akarok építeni. és úgy gondoltam hogy a gitár bemeneti jelét tozítsa el. és a gitár és az erősítő közé rakom.
Üdv!
Így kell összekötni, de hogy mivel azt már te találd ki, akár bele is építheted a gitártestbe a torzítót!
ok ezt tudom csak ott a potmeternél hogy kell mert csak egy kivezetés van.
Gondolom a poti középső lába(általába az szokott lenni), na hát az a jel az árnyék meg a GND>föld>fordított T>0...etc
itt egy kép lebírnád nekem rajzolni hogy kellene ezt össze kötni mind a kettő helyen a jack aljattal, mert most így bele gondoltam még mindig nemértem.
Szia! Pár torzítót már építettem innen a Runoffgroove-ról is... ( az a meglátásom az oldallal, hogy kissé kísérleti jelegűek a pedálok, szóval nincs a legtöbbön hangszín meg drive poti. És kissé alapzajosak...)
De térjünk a Te pedálodra; szóval ami nekem kicsit furcsa, hogy a csávó +9V -ot, illetve "-9V Gnd"-t tüntett fel a rajzon. / A -9V az csak elírás, mivel a gnd=test vagy föld ami 0V. / (És szinte mindig fekete vezetékkel jelölik) Igazából az sima GND lesz; személy szerint a fémből lévő jack aljzatot szoktam használni, mivel azt a csavarral bárhova oda lehet rakni. A ilyen fém jack aljzat középső kis kilyukasztott fülére megy a GND fekete vezeték, és a tőle jobbra lévő kis fülecskére megy a kék vezetékkel jelzett Input! Tehát neked az Input azaz a bemenetre kell az egyik jack! Ide dugod a gitárt. A potméter középső (sárga) vezetéke az OUT megy az a másik jack szintén jobb fülecskére. És annak a középsőjére, is kell a GND. Tehát egy jackdugó hosszabb fém része a GND és a csúcsa a jel - hang... Ha még akarsz pedálokat építeni, akkor óvatosan a színes vezetékekkel, mert általában inkább az input a barna, az Output a kék, a +9V piros, a GND fekete (a potik meg mint a szivárvány...)
és a kimenetnél a poti középső lába meg még melyikhez kell kötni a jack out putot?
én azért építek innen mert vannak nyák terv a kapcsolási rajzhoz, és beültetési terv vagy mi. vagy ha tudsz olyan overdriveot ami könnyedén megépíthető nyék terv és beültetési terv is van azt megkösszönném
Már megépítetted ezt vagy még nem???
Kicsit sz@rban vagyok az Overdrive-okkal, mert fingom sincs most kapásból, hogy melyik is az overdrive hangzás. Lehet, hogy nekem inkább a Distortion pedálok jönnek be. Ha még nem építetted meg akkor nézd meg a tonepad.com -ot az FX -eknél, annál jobb oldal nem nagyon van! Van például egy nagyon király torzító, az Ibanez SD9... Annak tényleg olyan zúzós és gyönyörű szólós a torzítása, hogy majdnem berosáltam amikor összeraktam. Nyugodtan írj egy-két konkrét pedált, így sokkal egyszerűbb lesz. Mert lehet, hogy megvan a rajzuk a NET-en. Pl.: ( Ibanez TS9, Boss MT2-Metal Zone -ezt kicsit nehéz ) Ja és hogy blues metál vagy rock stb...
Bocsi, hogy így közbevágok, de senki nem épített még Cry Baby-t? :rinya:
Vagy csak lusták vagytok ?
Sziasztok!
Már máshol is feltettem a kérdést, de nem nagyon reagált rá senki, ezért itt is megpróbálkozom. Szóval: Épített már valaki Cry Baby pedált? Mert én most állok az építés előtt, és 680mH-s tekercset sehol sem találok! Azért belinkelem a rajzot, mert azt sem tudom, hogy milyen mag kell a tekercsnek! Bővebben: Link Légyszi segítsetek! :help:
Hello!
Ha nem találsz boltban, akkor elvileg elkészíthető házilag is, vasmagos tekercs formájában. Úgy tudom, ennek a méretezésére létezik talán valamilyen program, de valószínűleg a jó öreg négyjegyű függvénytáblázat is tud neked segíteni pár képlettel . Itt a vasmag beszerzése az egyedüli kényes kérdés.
Hali!
A distortion pedálok a hard clippingel működnek, azoknak van keményebb, zúzósabb hangjuk általában (bár egy jobb overdrive-nak szebb hangja van mint egy gagyi distortionnak). Az az igazság, hogy az ilyen egyszerű kapcsolásoknak, amiben nincs semmi hangszínszabályzás, semmi extra általában ramaty hangjuk van. Tudom mert sokat megépítettem.
Én is most építek egy hápogót a maestro boomerangot.
Itt egy videó nézd meg hogy szól, bár azt olvastam csak torzítva van szép hangja. Én is a tekerccsel vagyok gondba, bár ebbe "csak" 500mH-s kell de ha minden igaz szerdán megtekerem, és ha sikerül segítek. Szerintem fazékvasra kell tekerni. Ha érdekel valakit tudok adni kapcsirajzot, paneltervvel, beültetési rajzzal erről a hápiról.
Szia! Szintén pedál építő vagyok...
Készítettem pár IC-és wah pedált, de valami miatt nem sikerültek. Mivel annyira nem vagyok otthon az elektronkiában, ezért nem tudtam hogy kell tekerni ilyen tekercset, milyen huzal stb... (venni lehet valahol 4500.- ért ami Cry Baby-ben van, eredeti Fasel tekercs.) Jó lenne fotó, hogy mégis hogyan képzeljem el ezt a tekercset. És milyen hápogó lesz; egyedi doboz? Ja és az MT2-őnek nem találtam a nyák rajzát azon az oldalon, de lehet csak túl sok volt az adat. Kaphatnék erről a pedálodról is fotót? Én Sans Amp GT2-őt építettem, az is nagyon terror pedál, de sajnos van alapzaja. Tiednek abszolút nincs?
new clipper, fuzz, a ruffengroove-ról.
http://www.home-wrecker.com/salvo.html
innen érdemes vmelyiket mewgépíteni? a tonepad-on nem nagyon találtam olyat ami nekem kellene.
Hello Trakostyan! Írtam neked a másik torzító topic-ba, de szerintem maradjunk ebbe! Ugye tudnál fotókat felrakni kész pedálokról meg hogy fog készülni a 500mh tekercs...?
Bave00! Ne aggódj, reméljük Trakostyan segíteni fog. Demonskater! Tényleg jobb lenne ám, ha egy-két konkrét pedált írnál! És akkor annak megpróbáljuk megkeresni a másolatát. Mert amit most írtál oldalt, ezen is olyan "pedcsik" vannak, mint a runoffgrúv-on, szóval nincs rajtuk hangszín, és kicsit zajosak is lehetnek... (tapasztalat.) Amit ajánlanék az a www.generalguitargadgets.com mert ezek is eredeti pedál másolat! Például itt egy: DOD 250 overdirve
Holnap ha minden összejön rakok fel képeket, bár nem 100% mert sokáig vagyok suliban.
Majd rakok fel hangot is az mt2-ről. Igazából igazán sikeres projectem még egy volt, de az egy egyedi terv. Majd erről holnap a képekkel. Egyébként amit adtam linket, ott az oldal alján van ez: FOR DOWNLOAD THE FULL PCB-PROJECT [3840KB].ZIP click here sárga mezőben. Azt szedd le, és közte lesz minden ami kellhet.
kössz ez pont megfelelne csak még meg kellene építenem. Ezt megpróbálom. Amúgy vki megépítette már?
Végülis most találtam róla egy hangmintát... szerintem tök egyszerű összerakni! DOD 250 Ha bármi kérdésed van tedd csak fel! A véleményem az hogy ha neked tetszik ez a dögös hangzás akkor építsd meg! (Mert az az oldal megbízható)
Hali!
Kész a tekercs, itt van néhány kép. Nemtudom pontosan, hogy hány mH-is, de 500-ra számoltuk a menetet, és a műszer ami 400-ig mér kiakad. A persely kicsit csúnya lett, de ez van, nem találtam akkorát. Így néz ki egy fazékvas. Az enyémnek az AL-je 3300.
Itt a képlet amivbel számoltam, és egy mp3, bár rossz a minősége, de hallani hogy mennyire is torzít. A felvétel végén hallani a zajt, amivel kűzdök.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |