Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Androidos okos telefonok

Témaindító: Igi13, idő: Feb 26, 2012
Lapozás: OK   23 / 62
(#) Macsek71 hozzászólása Márc 7, 2017 /

Jószerencsét !

Megerősítést, vagy cáfolatot kérnék a következő teóriámra :
1, A telefon ( mint "okos"készülék) "tudja", hogy a benne levő akku mekkora árammal tölthető biztonságosan. Pontosabban : ha a telefon gyári töltője 750 mA-es, és én rádugom egy 2500mA-t tudó univerzális töltőre, a szegény akkura nem fog rázúdulni a max áram , csak annyi amennyit a töltő áramkör biztonságosnak ítél.
A nagyobb töltőről gyorsabban fel tud tölteni a telefon ( pl a gyári 750 mA helyett mondjuk enged 1000-1100mA-t)

2, A modern akkura pozitív hatással lehet, ha nem mindig a gyári töltőjével töltöm, hanem néha kisebbel ( Pc-USB) illetve egyszer-egyszer megbikázom a "nagyteljesítményű" univerzális töltővel ...
(#) Chipmunk1960 válasza Macsek71 hozzászólására (») Márc 7, 2017 / 1

Vettem egy univerzális USB charging testert, direkt ebből a célból. Az akksi nem fog többet felvenni, bármilyen-nagy kapacitású töltőt akasztasz rá, mint amit kíván! Ez méréseim szerint olyan 5-600mA. Minden ilyen akksi tömbben van egy saját töltésvezérlő modul. Ami pld nem engedi csontig lemerülni, mert akkor gyakorlatilag vége. Annyi, hogy egy erősebb töltőről több készüléket tölthetsz egyszerre.
(#) Bakman válasza Macsek71 hozzászólására (») Márc 7, 2017 / 1

A gyorsabb töltés (és kisütés) mindig jobban igénybe veszi az akkut.

Ha a telefon tud nagyobb áramról is töltődni, azt általában detektálja valamilyen formában. A nagyobb teljesítményű töltő nem "pumpálja" az energiát, csak azért mert nem rokkan bele. A telefon szabályozza, hogy mennyit vesz fel.
(#) peti69 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Márc 8, 2017 /

Igen, én is vettem egy ilyen kis ebay-es usb mérőt és hasonló tapasztalatom volt...
(#) RoliNyh hozzászólása Márc 8, 2017 /

Sziasztok, gyorsban meg tudná mondani valaki, androidos okostelefonban, ha SMS -t írok, hogy kell sortörést beszúrni?
(#) Ivan93 válasza RoliNyh hozzászólására (») Márc 8, 2017 /

Szia! Lehet félreértelek, de nekem van erre egy enter gomb a billentyűzeten, ez új sort készít, de nem küldi el. Esetleg új androidoknál erre el is küldi? 2.3.4-en legalábbis így kell új sort írni.
(#) RoliNyh válasza Ivan93 hozzászólására (») Márc 8, 2017 /

Sajna nekem a Go Keyboard Lite billentyűzeten nincs [ENTER] billentyű, így nem tudok sort törni, vagy új sort kezdeni, ahogy fogalmaztál. Amúgy 5.1 -es az android...
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2017
(#) Alkotó válasza Ivan93 hozzászólására (») Márc 8, 2017 /

Az én androidom 6. valamennyi. Az SMS az egyetlen sor, nincs benne sortörés.
(#) RoliNyh válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 8, 2017 /

Régi telefonomon lehetett sort törni, akár többet is, az úgy küldte el, ha betettem két sortörést, akkor a két írott sor közt egy üres sor kimaradt...
(#) Alkotó válasza RoliNyh hozzászólására (») Márc 8, 2017 /

Az SMS filozófiája nem ilyen. Az lehet, hogy neked látszanak sortörések, de ahol célba ér egyáltalán nem biztos. Az SMS karaktereinek számát nem terhelik sortörés karakterrel. Elégedj meg az írásjelekkel.
Ha cifrázni akarod, akkor egyéb megoldást is találsz a csevegésre, amik ráadásul még ingyenesek is, meg interaktívak is (ha van internet hozzá).
(#) Ivan93 válasza RoliNyh hozzászólására (») Márc 8, 2017 / 1

Ezt találtam, ha Neked is smiley van az enter helyén akkor ez a baj. A beállításokban elvileg át lehet váltani, hogy enter-t vagy smiley-t mutasson. Talán a shift hatására is enter-é változik a smiley gomb.
szerk.: tudom, hogy a karakterekkel spórolni érdemes, de én is szeretem a rendezett üzenet. Kipróbáltam, ha szeretném, akkor tudnék küldeni egy 145 üres sorból álló sms-t is.
(#) Macsek71 válasza Macsek71 hozzászólására (») Márc 8, 2017 /

Ma sikerült "mérési" adatot kreálnom a teóriámhoz :
A telóm akkustatisztikája szerint
- 25%->100% ~ 90 perc a saját töltőjével.
- 8%->100% 84 perc a max 2500mA-t tudó "ipari" töltővel.

Tudom az akku töltöttsége nem lineális, ez a mérés inkább saccolás...

Melegedést nem tapasztaltam, gondolom ez még nem számít gyorstöltésnek.

ps.:
Bocsi a telefonom egy 4 éves Lumia
(#) RoliNyh válasza Ivan93 hozzászólására (») Márc 8, 2017 /

Nálam is ez volt a hiba, átálítottam hogy az entert mutassa, így már jó lett, köszi...
(#) RoliNyh hozzászólása Ápr 6, 2017 /

Szép napot!

Nem épp telefonnal kezdődött, de ahoz is hozzátartozik...

Szóval történt nemrég, hogy a 7" GPS -em egyre kevesebb üzemidőt biztosított, úgyhogy gondoltam itt az ideje az akkumulátor cseréjének. De ha már úgyis szétszedtem, gondoltam megmérem az áramfelvételét is, és kíváncsiságból azt is, hogy hány voltig merít. Nos az áramfelvétel 700-800 mA közt mozgolódik állandóan, függetlenül a proci terheltségétől. A WR Tools Resinfo -ra hagyatkoztam, és a feszültségmérés az eléggé felkeltette az érdeklődésem. A mérés alatt egy feszültségmérőt is rátettem a cellára, ami ideiglenesen egy 18650 -es Li-Ion. Na szóval a lényeg, hogy a GPS már 3.6V -os cellafeszültségnél elkezd sírni, hogy kevés az akkutöltöttség, és a resinfo szerit le is megy 0% -ra.

A telefon úgy jön a dologba, hogy kíváncsiságból azt is megnéztem, hány voltos akkufesznél kezd el sírni, és annál is kb 3.6V -nál már csak kb 5% nál tart. Ezt nem mértem, ezt csak az "Akkumulátor HD" applikációval néztem meg.

Na szóval a lényeg az, hogy így benne marad az akkuban még egy "csomó" töltés, ami kihasználatlan, ha figyelembe vesszük, hogy a lítiumos aksikat simán lehet meríteni 3V -ig is.

Nincs erre valami megoldás szerintetek?
(#) Bakman válasza RoliNyh hozzászólására (») Ápr 6, 2017 /

Az akku feszültségét egy referencia feszültséggel hasonlítja össze. Ha a referencia külső, akkor azzal lehet variálni könnyen. Ha nem, akkor a GPS programját kell módosítani, már ha lehet.
(#) RoliNyh válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 6, 2017 /

Én is attól félek, hogy szoftveresen kellene. Csak gondoltam, hátha létezik rá valami registry hack...

Nemrég a fényképezőmmel is így jártam, bár annál sikerült megoldani annyival, hogy az aksijából kivettem a védelmi áramkört, azóta is megy...
(#) morgo válasza RoliNyh hozzászólására (») Ápr 6, 2017 / 1

Szia!
Ezen már én is agyaltam, és arra jutottam (lehet hogy hibásan) hogy néhány áramkörnek/alkatrésznek szüksége van egy minimum feszültségre. Pl. 3,3 V-ra, amit egy belső stabilizátor állít elő. Mivel azon is esik valamennyi feszültség, ezért van az, hogy 3,5 - 3,6 V a működési minimum. Hogy ne legyen hibás működés, inkább kikapcsol a telefon ez alatt.
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2017
(#) RoliNyh válasza morgo hozzászólására (») Ápr 6, 2017 /

Igen a második tippem nekem is ez volt. De úgy látszik akkor a fényképezőm szerencsésebb ebből a szempontból, az kb 2.5V -nál kapcsol ki, bár előtte azért már jelzi, hogy nem kóser a feszültség...
(#) eyess válasza RoliNyh hozzászólására (») Ápr 6, 2017 /

Nem igazán úgy van az , hogy mérsz és az úgy is van.Az akku kapcsain mért feszültségek nem tükrözik az akkuban lévő kapacitás , vagy töltöttség mértékét.Sokszor van olyan , hogy mérsz 3,6v feszültséget viszont amperben szinte már közeli a nulla szint . Ugyanis ha az akku terhelve van , és ezek után a mérés olyan adatot szolgáltat a telefonnak , vagy GPS nek , hogy az akku lemerülőben van , akkor már nincs meg az a szint az akkuban , hogy ezt tartani is tudja .Tehát valóban felmerülhet az akku cseréje.
(#) RoliNyh válasza eyess hozzászólására (») Ápr 6, 2017 /

Nem is feltételeztem, hogy a feszültségmérés bármilyen akkukapacitást tükrözne...
És mivel az ampermérő is folyamatosan rajta volt
(DC lakatfogó, még mielőtt a mérőellenálláson eső feszültséget kérdeznétek),
meg volt a 800mA a 3.6V os feszültségnél is.
A tápvezetéken pedig 100mV esett (50 az egyiken 50 a másikon)...
De még így is messze vagyunk a 3V tól, szóval szerintem is inkább az elektronikának van szüksége egy minimális feszültségre (ahogy morgo barátunk is említette), ami ha nincs meg, kikapcsolja magát...
(#) eyess válasza RoliNyh hozzászólására (») Ápr 6, 2017 /

Lehet , de általában az ilyen kikapcsolás az akku alámerülését hivatott megvédeni.Ez általában olyan 10 - 15% nál szokott bekövetkezni , ha a mérésed kb a max akku kapacitás 10 vagy 15 % a , akkor rendben is van minden.Nem tudom milyen maga az akku teljes kapacitása gyárilag , és ha ahhoz képest mérsz olyan szintet , ami annak kb a 10 - 15% , akkor jó minden szerintem.Lehet ezt az értéket lejjebb is vinni , akár szoftveres beállítással is , de szerintem nem sok értelme lenne , mert az akku hamarabb tönkre menne a sok alámerülés miatt.És nem beszélve arról , hogy a töltés sem biztos , hogy be tudna indulni .
(#) Bakman válasza RoliNyh hozzászólására (») Ápr 6, 2017 /

Annyit kipróbálhatsz egy tápegységgel, hogy mit csinál a szerkentyű, ha csökkented a feszültséget szép fokozatosan.
(#) RoliNyh válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 6, 2017 /

Ha megjön a labortápom, majd kipróbálom, de erős a gyanúm, hogy ott is vége lesz 3.6V -nál...
(#) Kovidivi válasza RoliNyh hozzászólására (») Ápr 6, 2017 /

A telefonok okos kütyük. Tudják mennyi áram folyik mikor töltöd, tudják az aktuális fogyasztást. Nem a feszültséggel operál, ha akár Wh-ban is számon tudja tartani az akkumulátor kapacitását. Letöltesz play-ről valami akksis programot, egyből kiírja, mennyi mA a jelenlegi fogyasztás. És ez a program nem is fér hozzá rengeteg infóhoz!
(#) RoliNyh válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 6, 2017 /

De ebben a mérésben egy ideiglenesen betett 18650 -es aksiról volt szó, amiről nem hinném hogy ismeri a kapacitását, mivel nem ennek az aksinak a paraméterei vannak beleprogramozva amit gyárilag megadtak a szoftverben. És ez nem okos telefon, csak egy GPS. És nem is a beépített töltőjével töltöttem. De már ezzel is sokkal többet ment mint a gyári kilehelt lelkü aksijával. De majd a labortáp megcáfol, ha tud. Még vagy két hét mire megérkezik szerintem. Majd megosztom az eredményeket...
(#) RoliNyh hozzászólása Ápr 10, 2017 /

Sziasztok, egy újabb kérdés. Van itt ez az app:

Bővebben: Link

Szerintem ez egy kamu app, de kíváncsi volnék mások véleményére.
Lehetséges valahogy mérni a vérnyomást egy sima képernyőn keresztül?
Egyáltalán mi lehet a technológiai háttere?

(És igen, láttam a hozzászólásokat, elég szépen lehúzzák...)
(#) iamrob válasza RoliNyh hozzászólására (») Ápr 10, 2017 /

Szia!
Elég a linket magát megnézni. "Blood pressure checker prank", vagyis viccnek, tréfának szánt appról van szó. A playben szereplő magyarítás lehet akármi. Egyébként nyilvánvaló, hogy egy sima érintéssel nem lehet vérnyomást mérni, főleg egy olyan felületen, ami erre eleve alkalmatlan.
Olyannal már találkoztam, hogy a kamerára tett ujjon pulzust mér, de ott a ccd-re jutó fény (főként gondolom az infra tartomány) intenzitásából számol. A vérnyomásmérés azért ennél bonyolultabb.
(#) RoliNyh válasza iamrob hozzászólására (») Ápr 10, 2017 /

Igen én is valahogy így gondoltam...
(#) rozi26 hozzászólása Ápr 10, 2017 /

Sziasztok!Van egy Huawey Y530-u00 telom.Bekapcsoláskor bejön az android robot formatin data és itt áll nem történik semmi.Gondolom valamilyen programmal újra kéne tenni a rendszert.Tudna valaki ebben segíteni?
(#) eyess válasza rozi26 hozzászólására (») Ápr 11, 2017 /

Írány a szervíz.
Következő: »»   23 / 62
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem