Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapunyitás gombnyomásra olcsón! - avagy automata kapu házilag
Témaindító: szabi83, idő: Feb 2, 2006
Bocs az Off-ért. Szerintem már a végére értünk.
Minden relatív!
Szerintem ez a téma még bőven befért ide, mivel szerkezetileg és vezérléstechnikailag nemigen tér el egy nyílókaputól, (csulókaros mechanika, talajba rejtett motorok) épp ezért az ötletelés senkinek nem válik kárára.
Üdv!
Érdeklődnék hogy bevált-e ez a kapcsolás? 12 V-os ablaktörlőmotoros kapunyitóhoz kéne a bmenete egy relés impulzussal lenne vezérelve, az igazi az lenne ha nitás és csukás közt lenne egy-egy stop állapot is ahol a kapu megáll.
Hi!
Neked a "nagy_hohoho" kapcsolása lenne jó. Kipróbált, többek által évek óta használt megoldás. Az általad igényelt tulajdonságokkal mind rendelkezik. Nyák tervvel, beültetési rajzzal. Bocs, de nem tudom belinkelni az említett .pdf-eket. Fogalmam sincs, hogy a 92 oldalból melyiken van.
Ami néked kell az a nagy_hoho fórumtárs elképzelése,én egy kicsit tovább gondoltam,több mint 3 éve megy hibátlanul.Itt találod. Olvasd el a hozzászólásaimat,ha gondolod.
Köszönöm szépen, egyelőre nem tudom megnyitni azt a file formátumot.
Sziasztok. Segítségeteket kérném 1 jó rajz erejéig!
Természetesen kapunyitóról van szó! Kétszárnyú kapuhoz kellene nyitó elektronika. A motorok 24 voltosak beépített végálláskapcsolókkal melyek külön ki vannak vezetve. Amit tudni kellene az elektronikának, hogy nyisson-zárjon a késleltetés legyen benne, és nem ártana 1 terhelés szabályozás sem / valami közte marad/! Jah és tudjon még kezelni 2 pár infrát is ha már megvan! Köszönöm előre is a segítségeteket! Üdv Rossman.
Szia!
Nem tudom hogy mennyire érdemes házilag összebarkácsolni, de miért nem veszel egy gyárit, ami tudja ezeket a dolgokat? Pl Bővebben: Link . Hirtelen ezt találtam, de ha körbenézel a neten, biztos találsz megfelelőt.
Hello! Csak ennyi!?
Végig olvastad ezt a fórumot az elejétől...ugye, nem?
Sziasztok!
Garázsajtó nyitó rendszert szeretnék építeni, ablakemelő motor segítségével. Nincs ötletem arra, hogy miután egyszer kinyílott az ajtó és a végállás kapcsoló megállította, a távirányító másik gombjának megnyomásával hogyan fog ellenkező irányba megindulni az ajtó. Segítségeteket előre is tisztelettel köszönöm!
Szia!
Két relével megoldható. Bővebben: Link.
Szia!
Egyenáramú motornál a végálláskapcsolónak egy diódára érdemes nyitnia ami csak visszirányban vezeti az áramot. ilyenkor hiába nyit a relé, a dióda zár. Értelem szerűen a diódának bírnia kell a motor áramát. Valahogy így. Agombos kapcsolók helyére relé morzéja kerülhet a távvezérléshez. Váltóáramú motornál két relével morzéval oldható meg. A kondi kőt lábára a végállás kapcsoló zárt állapotban, köztes mozgáshelyzetben, és két relével felváltva adható ki a váltó áram. (hogy csak az egyik irány legyen kiadható plusz egy nyitó morze kell keresztbe. Erről sajnos nem találtam rajzot, rajzprogramom meg nincs fenn ezen a gépen.
Kimaradt egy szó ami miatt hülyeség a mondat a vége: ...visszirányban nem vezeti az áramot.
(Bocs) Ennek a motor áramkörében kell lennie.
Szia!
Végállás kapcsolókkal, öntartás végállásig és tiltás Le-Fel egyszerre kapcsolás ellen.Zárlatot nem okozna de csak a tápfeszültség kikapcsolásával szüntethető meg
szia kapcsolási rajzot tudnál adni megszeretném építeni tolókapuhoz kellene
szia eszt nyákot elkésztetem alkotrész értékeket megtudnád adni ellen állás többii hónap meg írom a pc 16f628 icét
Sajnos azóta már többször is volt újratelepitve a gépem az akkori tervek nagytöbbsége elveszett
és mellékesen a kapcsolási rajzzal nem sokra mennél mert a pichez program is kell ami már szintén a feledés homályába merült (sajnos)
Amire te gondolsz az parsic fájl nem beégethetö hex és nem is az én tervemhez valo
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2017
sziasztok
Hozzám került egy ilyen kódoló, sajna semmit nem dob a gugli róla. Felismeri valaki, esetleg valami leírás róla? Üdv
Sziasztok.
Hozzá szeretnék fogni egy automatikus kapu nyitoba. Két szárnyas kapu, találtam ezt a rajzot és erröl szeretném a véleményeteket megkérdezni. Van nekem ilyen otthon ezért jó lenne ha olyanal meglehetne oldani. A motrokra sincs ötletem. Jó lenne házilag megoldani mindent, ha ez persze megoldható. Üdv.
Énszerintem ez egy komplett adó-vevő egységnek csak a rádiofrekvenciás részei, az árából ás a panelen található alkatrészekből valamint az adat lábból ítélve szerintem ez valami ardunios cucc lesz
Ahhoz, hogy ezt használni tudd, az adó felöl egy kódoló a vevő felöl egy dekódoló egység a végén pedig egy relés leválasztás kell. Lehet, hogy nem ezen a fórumon de valaki ajánlotta a Beninca vevőket ár érték arányba, nyilván nem 500 ft de mire meg lesz a kapud ez lesz a legkisebb tétel. Én is 2 szárnyas nyitó előtt állok, lehet teszek is fel képeket. Üdv
Köszönöm szépen.
Ha megcsináltad megosztod a tapasztalatokat? Amúgy kizárolag arduinoval szeretném. Üdv.
Ismerösöm a grázsajtónyitóját ablaktörlő motorral oldotta meg(12v).Szerintem a kapúnyitó is működtethető lenne vele...
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2017
Igen erre én is gondoltam.
Mindegy milyen autoból lenne az ablak törlö motor? De még az lenne a kérdésem, hogy érdemes lenne arduinoval vagy az már ágyuval verébre? A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2017
Miért nem gondolkodsz HARL 3618-as antenna mozgató motorok beépítésében?
1-2 óra alatt fel lehet szerelni, és még végállás kapcsolok is benne vannak. Persze van kivétel, ha tömör fa kapud van, mert akkor a motorok nem biztos, hogy kibírják a nagy szél terhelést. A vezérlésnek, meg olyat teszel hozzá amilyet csak akarsz. A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2017
Képen van a kapu.
Ehhez milyen motor kellene? |
Bejelentkezés
Hirdetés |