Fórum témák
» Több friss téma |
sziasztok . hozzáértők segítségére lenne szükségem. van egy orion om-028d micro sütőm, ami egyszercsak nem melgít már. azt mondták megált a magnetron . szereztem egy daewo sütőt ami jól meelegít, de ramaty állpotban van. nos a lényeg az hogy a daewo micróban (2M218 magnetron) van míg az orionban (2M219j magnetron) van. belerakhatom az orionba a daewo magnetronját, mert a bekötés ugyan az?
Ha a felfogatásuk vagyis a csavarozásuk megegyezik akkor betehető helyete, igaz a 2M218 teljesítményben kevesebbet tud de hát mint tudjuk vannak azok a helyzetek mikor a szükség "törvényt bont" . Arra számíts hogy a mikró már ugyanúgy melegíteni nem fog, a melegítési idö negatív vagy pozitív irányban is megváltozhat. üdv.
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2017
köszönöm válaszodat, tehát akkor nem fog sem zárlatot, semmi ílyesmit okozni ha beteszem?
Miért tenné ezis ugyanolyan magnetron mint 2M219 csak kisebb teljseítményű, azáltal étel melegítése valószínüleg tovább fog tartani. A két szál sarus vezeték felhelyezése pedig szerintem nem lehet gond. A többit nem részletezem mert lényegében az egész csere ennyiből áll. .
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2017
Üdv! Érdeklődnék, kaptam egy mikrót és az ajtaján kívűl egy kis helyen ki van olvadva a műanyag fólia, ami a fém rács előtt van. Ez okoz problémát? Valamint belül van ahol a festék lejött azt elég lefesteni? Köszi.
sziasztok. átraktam a fent említett magnetront, aztán el is indult a micro, melegített is kb, 2 percig, aztán nagy szikra levágta a villanyórát. ezután többet nem indult be az orion. ezután visszaraktam a daewoba, ott kiderült, hogy nem ment a magnetron tönkre, és azt használom amíg kp-m nem lesz egy újra. egy próbát megért, azért köszönöm.
A dohányzás igen (ami kilyukalta). Festeni és kész.
Ha úgy figyeltél a bekötésnél, mint a shift billentyűre, akkor nem csoda. Méregessél, hátha más hiba is van/volt.
Köszi!
Meg figyelhetne a Válasz gomb használatra is.
Idézet: Sajnos azt kell hogy mondjam hogy akkor ott más alkatrész is hibás volt, vagy valamit te hibázhattál a bekötés során. „melegített is kb, 2 percig, aztán nagy szikra levágta a villanyórát”
Sziasztok!
Kezeim közé került egy mikró, amelyben nincsen nagyfeszültségű bizti, hanem egy második dióda. Ezt a második diódát hová kellene kötni, mert nem látszik az eredeti helye? Előre is köszönöm: BB
Helló! Nem kell bele. Anélkül is működni-e kell.
Sziasztok. Adott begy mikro,ami kiverte a nagyfesz biztit. Kicseréltem, bekapcsoltam,és egy fura halk csattanás vagy hasonló volt. Azt hittem megint a bizti de nem. Nem melegit, a magnetron mérésre jó, a trafó ohmra annyi mint amiket itt olvastam, viszont az egyik tekercs elég sötét szinű.
A kondit meg a diodát nem mértem még. Ha a trafo nagyfesz része rossz, akkor is ki kéne verni a nagyfesz biztit?
Nézd meg a magnetronon a mágneseket nem repedt-e valamelyik, vagy mindkettő.
A nagyfesz bizti a nagyfesz tekercsre van kötve, tehát igen.
A mágneseken nem látok repedést,viszont az antenna porcelánja kicsit fekete. A magnetron nélkül bekapcsoltam, és elég mély búgó hang hallatszik,de biszti jó. Megpróbálom egy másik magnetronnal.
Szia.
Óvatosan, mert lehúzott magnetron esetén nincs, ami kisüsse a kondit, ha jó minden más, akkor nagyot tud rázni. Ha viszont nincs nagyfeszültség, akkor hibás lesz a dióda, vagy a kondi. De inkább a dióda. Azt füleld meg, hogy ugyanúgy búg-e, ha a HV biztosíték benne van, vagy ha nincs benne? A magnetron továbbra is legyen lehúzva.
Szia. Magnetron lehúzva a HV biztositék kiszedve. A trafó búg.
Kedves Fórumtársak!
Mikrosütővel kapcsolatban a következő problémára keresem a megoldást: A mikrosütő kiverte a 8 A biztosítékot, és csere után megint. A kondiról testre menő diódát lekötöttem, így beindul, de nem melegít. A dióda és test között az 5 W-os próbalámpa azonnal kiég. Mi lehet a hiba?
Nagyfeszültségű próbalámpád van? Mert ha nem, akkor természetes dolog, hogy kiég. Inkább a diódát kellene megmérned.
Akkor most az a kérdés, hogy az, amit hallasz, az normális-e, vagy sem. Szokott búgni üresjáratban is, de nem nagyon. Járasd úgy egy kicsit, ha nem meledszik, nem füstöl, akkor a trafó jónak mondható. Feszültséget lenne jó mérni a szekunder oldalán, de ahhoz nagyfeszültség mérésére alkalmas műszer kellene.
Most a diódát mértem, 9 voltos elemmel. mérésnél minden irányba 9 voltot mérek, és ha csak multiméterrel mérem, ahogy elvileg nem lehet, ott is mindkét irányba mér a műszer. Valószinű zárlatos a dióda?
Nem valószínűleg, biztosan zárlatos a dióda.
Kicseréltem a zárlatos diódát. A jelenség maradt. Egy sercenés, a bizti nem szállt el,a mikro nem melegít. A magnetron antennája elég fekete, de olyan a felfogatása,hogy az otthon lévők közül nem tudom helyettesíteni próbára. A kondit még nem mértem.
Az enyém is ilyet produkált a múltkor. Dióda zárlatos,bizti kicsap. A dióda mellett még a magnetront is cserélni kellett. Azóta működik.
Új diódával is próbáltam és akkor is sajnos ugyanez a helyzet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |