Fórum témák
» Több friss téma |
Én gyanakodnék gerjedésre, az szeret ilyet művelni alattomosan, sokszor úgy, hogy a műszer sem veszi észre.
Egyik pillanatról a másikra? Mi változhat, amitől gerjedni kezd?
Elfáradó kerámia kondenzátor a végfokban, vagy közelében például, esetleg a kábelezés sérül, vagy kontakthibásodik. Gyanús nekem, ennyire nem vacakok azok a pillék (vagy igen?), nálam legalább is nem volt sosem jellemző az ilyen meghibásodás.
![]()
Nekem is van hasonló problémás hangszóróm, pont most fogom cserélni.
Nagyobb hangerőn elkezd nálam is recsegni, főleg a basszus hangoknál. Sehol nem találtam sérülést, a bekötő réz fonatok hibátlanul vannak forrasztva, a membránt kézzel mozgatva nem érzékelhető a tekercs súrlódása, papír szélek, pille rendben. ebből én arra következtetek, hogy a tekercselésen a huzal engedhetett el valahol, és az rezonál. sajnos a papír szél miatt nem tudom, hogy meg tudom e majd csinálni!? A habszéleseket egyszerűbb javítani. Én nem nagyon szoktam azt nézni, hogy érdemes, vagy nem, mert ha az anyag filléres, akkor az időt rászánom a játékra. 6e volt a két csere hangszóró, de valószínű, hogy alkalomadtán megnézem, hogy lehet e javítani!?
Van a VT magasaiba kompatibilis más gyártótól jobb pille?
Mit kell feltölteni ferrofluiddal?
Inkább úgy mondanám, hogy lehet gyártani hozzá jobb pillét.
![]() ![]()
Sziasztok.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy régi hangszóróknál miért volt elől a mágnes ? És régi ovális hangszóró peremét lehet javítani, vagy cserélni otthon, az egész gumipereme elporladt az idők alatt.
Melyikre gondolsz?
![]() ![]() Lehet cserélni, csak kell hozzá membránszél. A kínaiaknál néha található. ![]()
Nálam nem hiszem hogy VT hangszóró lenne ez van ráírva:
IPD172 4VA 2Ohm. De akkor gondolom nem hangzás miatt lett előre rakva.
Helytakarékosságból kerül a membránon belülre a mágneskör.
![]() Ez éppen orion. ![]() ![]()
Az IPD172 Orion gyártás.
Írjatok a ragasztókról ! a meneteket mivel rögzítitek? Polieszterrel próbálkoztam , kétkomponenses ragasztókkal de a gyári cuccokban valami szürkés trutyi van. Plama sem vált be igazán 100W felett . A tekercs központosítással is vannak néha gondjaim. Aztán volt hogy lefojt a ragasztó és bekötött az egész . Előre is köszönöm hogy elolvastatok , és a segítségeteket.
Loctite csavar rögzitövel. Több fajta van. 222-270-ig
Arról a pilléről beszélsz most, amit jelenleg gyártanak hozzá, vagy házilag kell legyártani?
Most cseréltem bennük pillét. A légrés feltöltés az átmérőben történik, gondolom, kívül, vagy belül? Mennyiről-mennyire változik a légrés? Pontosan mi ez a folyékony vas?
Nem beszéltek el egymás mellett? Ugyanarról a menetről van szó?
Én a tekercs menetre gondoltam elsőre, nem csavar rögzítésre gondol szerintem!?
Helló Hangszóró javításhoz honnan tudok beszerezni anyagokat?
Szia! Mire van szükséged?
Mindenre amivel fel lehet újítani egy hangszórót.
![]() ![]()
Gyári opel hangszóró lenne amit fel kéne újítani.
A szokásos szélessávú 17 centis? Vagy valami kisebb?
Majd meg nézem hogy milyen. Az opel 1995 f astra combi lenne.
Az valószínűleg a 17-es lesz. De azért nézd meg.
![]()
Két db. 20cm-es mélyet kellene felújítsak. Milyen peremet keressek? Habos, vagy gumis? Jelenleg Békéscsabán egyik sem kapható. Köszi.
Szia! Bár lassan két hónapos az írás, én most cserélgettem a rokonságban Videoton magasakat. Arra gondoltam, lehet hogy a megváltozott műsorforrás az oka. Korábban kazettás magnó volt a menő, az LP csak ünnepnapon volt használatos. Most meg a digitális média korában a felső oktáv is biztosított. Ha a sógoromhoz hasonlóan nem tud az ember szabadulni a feltekert magas potméter szokásától, biztosított a magas sugárzó halála. Nekem is sok időbe telt, mire átértékeltem a hangzást. Ma már nem eq-zom a zenét, viszont sajnos igyekszem olyan hangerővel hallgatni mint ahogy azt a hangmérnök elképzelte. Se több, se kevesebb. Hát nem mindenki örül ennek.
Most hab szél van rajta. Egy Trabant kalaptartójába volt beépítve. Kapott napfényt, nedvességet rendesen. AKAI 20S-HA301 a típusa. 8 Ohmos.
A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2017
Hja, ismerem.
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |