Fórum témák
» Több friss téma |
Én gyanakodnék gerjedésre, az szeret ilyet művelni alattomosan, sokszor úgy, hogy a műszer sem veszi észre.
Egyik pillanatról a másikra? Mi változhat, amitől gerjedni kezd?
Elfáradó kerámia kondenzátor a végfokban, vagy közelében például, esetleg a kábelezés sérül, vagy kontakthibásodik. Gyanús nekem, ennyire nem vacakok azok a pillék (vagy igen?), nálam legalább is nem volt sosem jellemző az ilyen meghibásodás.
Hát elméletben ezekre is van esély. bár a kábelezést nem nagyon értem, hogy okoz gerjedést. Én régóta nem használom azokat az alkatrészeket, de elméletileg a VT szintjét hozzák. Azok között is voltak jobbak-rosszabbak mindig, régen is.
Nekem is van hasonló problémás hangszóróm, pont most fogom cserélni.
Nagyobb hangerőn elkezd nálam is recsegni, főleg a basszus hangoknál. Sehol nem találtam sérülést, a bekötő réz fonatok hibátlanul vannak forrasztva, a membránt kézzel mozgatva nem érzékelhető a tekercs súrlódása, papír szélek, pille rendben. ebből én arra következtetek, hogy a tekercselésen a huzal engedhetett el valahol, és az rezonál. sajnos a papír szél miatt nem tudom, hogy meg tudom e majd csinálni!? A habszéleseket egyszerűbb javítani. Én nem nagyon szoktam azt nézni, hogy érdemes, vagy nem, mert ha az anyag filléres, akkor az időt rászánom a játékra. 6e volt a két csere hangszóró, de valószínű, hogy alkalomadtán megnézem, hogy lehet e javítani!?
Van a VT magasaiba kompatibilis más gyártótól jobb pille?
Mit kell feltölteni ferrofluiddal?
Inkább úgy mondanám, hogy lehet gyártani hozzá jobb pillét. A saját VT, vagyis most már H2000 műanyagkeretbe beépíthető egy új lengőrendszer, másik membrán, és lengőcséve, jobb és szebb átvitelt adó anyagokból. Egész egyenletes átvitelt tud így a HG2,5 is, alacsony harmonikus torzítással. A légrést lehet feltölteni.
Sziasztok.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy régi hangszóróknál miért volt elől a mágnes ? És régi ovális hangszóró peremét lehet javítani, vagy cserélni otthon, az egész gumipereme elporladt az idők alatt.
Melyikre gondolsz? A VT ovális szélessávúknál helytakarékosságból, hogy beférjen a Sztár rádiósmagnókba.
Lehet cserélni, csak kell hozzá membránszél. A kínaiaknál néha található.
Nálam nem hiszem hogy VT hangszóró lenne ez van ráírva:
IPD172 4VA 2Ohm. De akkor gondolom nem hangzás miatt lett előre rakva.
Helytakarékosságból kerül a membránon belülre a mágneskör.
Ez éppen orion. Talán picit gyengébb, mint a VT. Hangzásról alig lehet beszélni, beszédérthetőség a fő szempont. Bár a H0816 némelyik darabja nagyon szépen szólt, kétségkívül sokkal jobban, mint a mai TV hangszórók bármelyike.
Az IPD172 Orion gyártás.
Írjatok a ragasztókról ! a meneteket mivel rögzítitek? Polieszterrel próbálkoztam , kétkomponenses ragasztókkal de a gyári cuccokban valami szürkés trutyi van. Plama sem vált be igazán 100W felett . A tekercs központosítással is vannak néha gondjaim. Aztán volt hogy lefojt a ragasztó és bekötött az egész . Előre is köszönöm hogy elolvastatok , és a segítségeteket.
Loctite csavar rögzitövel. Több fajta van. 222-270-ig
Arról a pilléről beszélsz most, amit jelenleg gyártanak hozzá, vagy házilag kell legyártani?
Most cseréltem bennük pillét. A légrés feltöltés az átmérőben történik, gondolom, kívül, vagy belül? Mennyiről-mennyire változik a légrés? Pontosan mi ez a folyékony vas?
Nem beszéltek el egymás mellett? Ugyanarról a menetről van szó?
Én a tekercs menetre gondoltam elsőre, nem csavar rögzítésre gondol szerintem!?
Helló Hangszóró javításhoz honnan tudok beszerezni anyagokat?
Szia! Mire van szükséged?
Mindenre amivel fel lehet újítani egy hangszórót.
De minden nem található meg egy helyen. Hangszórótól függ, hogy honnan és milyen alkatrészt tudsz/lehet/érdemes megvenni.
Gyári opel hangszóró lenne amit fel kéne újítani.
A szokásos szélessávú 17 centis? Vagy valami kisebb?
Majd meg nézem hogy milyen. Az opel 1995 f astra combi lenne.
Az valószínűleg a 17-es lesz. De azért nézd meg.
Két db. 20cm-es mélyet kellene felújítsak. Milyen peremet keressek? Habos, vagy gumis? Jelenleg Békéscsabán egyik sem kapható. Köszi.
Szia! Bár lassan két hónapos az írás, én most cserélgettem a rokonságban Videoton magasakat. Arra gondoltam, lehet hogy a megváltozott műsorforrás az oka. Korábban kazettás magnó volt a menő, az LP csak ünnepnapon volt használatos. Most meg a digitális média korában a felső oktáv is biztosított. Ha a sógoromhoz hasonlóan nem tud az ember szabadulni a feltekert magas potméter szokásától, biztosított a magas sugárzó halála. Nekem is sok időbe telt, mire átértékeltem a hangzást. Ma már nem eq-zom a zenét, viszont sajnos igyekszem olyan hangerővel hallgatni mint ahogy azt a hangmérnök elképzelte. Se több, se kevesebb. Hát nem mindenki örül ennek.
Most hab szél van rajta. Egy Trabant kalaptartójába volt beépítve. Kapott napfényt, nedvességet rendesen. AKAI 20S-HA301 a típusa. 8 Ohmos.
A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2017
Hja, ismerem. HA20-569 szerűség. Kalaptartóban textiszéllel jobb lenne szerintem.
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |