Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Öntözőrendszer időzítő áramköre
Témaindító: Smileyking, idő: Jún 26, 2008
Témakörök:
Anno egy hasonlót csináltunk...de az lehet hogy neked nagyon sufnituning lenne! A locsolás gravitácios elven volt megoldva!
2 darab 1000 literes ibc .. ( a kert leejtős volt, igy nem kellett se állvány se semmi) A tartályokat egy szivatyú töltötte ennek volt egy külön kapcsolása, kb 60%bakapcsolt 100% ki! Az öntözéshez a csapot bontott ablaktörlőmotor nyitotta zárta, végálláskapcsoloval volt megoldva. Az egészet egy 16f627 vezérelte! kb 1 napot 2 rekesz sört szántunk a megépítésre... a célnak megfelelt 2 szezont kihuzott! A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2017
Amig oda vagy hányszor kéne a locsolási ciklust ismételni?
Apropo... most egy balkon locsorendszeren gondolkodom! Milyen kisméretű halk szivattyut tudnátok nekem javasolni? A teljesítmény is lehet kicsi, mert 3 balkonláda aminek a vízigényét meg kell oldjam!
Szobai szökőkút szivattyúja idális lehet.
Tudtommal napkelte előtt egy-két órával érdemes locsolni. Amikor elmész otthonról, már régen vége a napi penzumnak.
Elered az eső. Olyankor mi legyen? Kútból nem jön a víz. Erre mit lép? Nem keveredett el eléggé a műtrágya, esetleg eldugul a kimenő szelep. "4. a tápoldat kiáramlik a keverőtartályból, amikor elfogyott, a szelep elzáródik és kezdődik minden elölről." Ha több napon keresztül akarod ismételni a műveletsort, honnan lehet tdni, hogy az előző lefutott? Ha nem hajtotta végre az előző ciklust, mi történjen?
Tényleg nagyon sufnituning kellene. Nálam is gravitációs elven megy a locsolás. A pic használatához nem vagyok felnőve. Nekem is megérne két rekesz sört, ha már kész lenne, még ha én nem is innák belőle, valamilyen oknál fogva.
Az uborkásban nem helyes, hogy ha reggel kilocsoljuk a napi adagot, mert elmossa a termő talajt, ha egyszerre több vizet kap, mint a megengedett. A ciklusok egyike a másiktól függ. A kútból ha kifogy a víz, a szenzor szárazra kerül és leállítja a szivattyút. Amíg töltődik egy 20 mikrós kondi, addig gyűl a víz. 4-5 perc. A tápoldat a tartály fenekén lévő egycolos csövön áramlik ki, amit egy WC kidugaszoló pumpa zár el. Az elébb sikerült felszerelnem a (bontásból) kocsi hátsó ablaktörlő motort a tartályra, ami megemeli a gumimembránt. Nejem asszony annyit vállal, hogy néha megnyom egy gombot, vagy ha az uborkám vízhiány miatt fonnyad, telefonál nekem a munkahelyre és én hazamegyek Ezt megtehetem egyszer vagy kétszer, de már háromszor nem. Fél az áramütéstől, pedig még egyetlen kütyüm se rázta meg (hozzá se nyúlt). Vezetek a lakásig egy UTP kábelt, a végén néhány led-del, Ha X vagy Y led világit, akkor dugó ki a falból (teljes áramtalanítás) és figyelni az uborka leveleket, hogy fonnyadnak-e.
NA hogy nekem ez nem jutott az eszembe.
Igen a Szobaszókőkút lehet jó lesz. Meg is nézem milyenek vannak!
Egyik ismerősöm paprikát locsolt, az úgy oldotta meg, egy tartályba előállította a szükséges tápanyag sűrítményét , ezt egy venturi csővel bekötötte a locsolócsőbe.( lehet egy porlasztóhoz /WC tartályhoz hasonló kiegyenlító tartály nem árt) A szivattyúra tett egy hidromatot. Az egészet egy időkapcsolóval vezérelte. Annyi extrával. ha a hidromat leállította a szivattyút, vagy áramszünet volt, felhívatta magát egy telefonról.
Üdv uraim
Csak egy egyszerű kapcsolási ábrát szerettem volna. |
Bejelentkezés
Hirdetés |