Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Tud valaki mikroC kódot pic-hez , ami meghív egy http linket ?
A PIC és a hálózat/internet között milyen eszköz van?
Például egy ilyen. A libek pic-hez is ugyan úgy megvannak, nem csak arduino-hoz. 2012 körüli mla-k tele vannak enc28j60-as példákkal.
Ez rendben is van, csak az a kérdés, hogy a kérdező mit használ. Lehet pl. ESP8266 is.
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2017
Ja bocsesz, elnéztem, és azt hittem, te kérdezted
A http egyébként hardver független. Ha a hardver adva van, és működik fölötte az ip, onnantól kezdve már minden logikai szintű. Kelleni fognak neki bootp, rarp/arp, tcp, dhcp kliens modulok. A dhcp kliensnek tennie kell a dolgát. Utána fog tudni a http ráépülni a tcp-re. Mla-ban 2012 körül könnyen megtalálhatóan volt mindaz, mikroc alatt gőzöm sincs. Valaki majd árulja el nekem, miért szeretik annyira a népek a mikroc-t, amikor állandóan csak a baj van vele A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2017
Szerintem mert komplex. Van benne mindenféle előre megírt függvény.
Cserébe persze fogalma sincs az embernek mi hogyan működik. Legalábbis 2-3 órányi tapasztalatom ezt sugallja. Idézet: Ez bizony így van, de működik. Csak időközben kiderül, hogy egyik másik függvény tízszer lassabb mint lehetne, vagy hatalmas memóriát foglal, írok helyettük normálisakat, mire elkészül a program, már egyetlen függvény sem eredeti. A Mikrobasic-ben (szinte ugynaz mint a Mikroc) lcd-re 3 karakter kiírása 6ms idő, miközben ez kevesebb mint tizede időben is megoldható kb. 0.2-0.3ms alatt. „Cserébe persze fogalma sincs az embernek mi hogyan működik.”
Elnézve a téma címét és az eredeti kérdést, szerintem felesleges ennyire belemélyedni a dologba. PIC, arra valamilyen csatoló és mehetnek pl. az UART parancsok.
Sziasztok,
Pic16F1825-öt használok és MPLAB X-et, C nyelven. A PWM-et gyakorolnám, de egyszerűen nem tudom beállítani az RC1 és RC2-t PWM kimenetnek. Hiába bújtam az adatlapot, sajna sötét vagyok még hozzá Tudnátok segíteni?
Azt elképzelni sem tudom, miért 10-20-szor lassabb egy lcd-re író utasítás. Én megírom alprogramként az lcd-re megadott szükséges időkkel, és gyors. Nem tudom miért nem gondosabban készítik a tervezők a fordítót.
Bizonyára azért, mert fix késleltetést raknak be minden karakter kiküldése után, s hogy az minden kijelzővel üzembiztosan működjön, biztonságból hosszúra hagyják (1-2 ms).
Nem a sebességet kifogásoltam, hanem a nagyon könnyű felhasználhatóságot. Elnézve a topic címét, az ember azt hinné, itt olyasmiket talál, amik plug & play cuccok, hogy a teljesen laikusok is használni tudják. Todo list, oktató videó, és készen van, mint az ikea bútor. A mikroc nem olyasmi. Azt a részt nem értem, hogy mi az a tulajdonsága, ami miatt a plussz problémákat is megéri?
A 16F1825 -nél az CCP1 alap PWM kimenete az RC5, a CCP2 -é az RC3 vagy a RA5, a CCP3 -é a RA3, a CCP4 -é az RC1. RC2 csak abban az esetben lehet PWM kimenet, ha a CCP1 full bridge módban (P1D), vagy a CCP2 half vagy full bridge üzemel (P2B).
Sokat lehet kérdezni, hogy miért így meg úgy működik.
Köszönöm!
Egy olyat szeretnék kreálni ami két led-nek a fényerejét pulzus szerűen villogtatja. Egy nyomógombbal szeretném váltogatni éppen melyik led villogjon, addig a másik kikapcsolt állapotban legyen. Ha hosszan nyomom a gombot, akkor mind kettő villogjon. Ez elég kihívás még nekem Legfőképpen a nyomógomb hosszan érzékelését nem tudom hogyan oldjam meg. Pl: a gomb megnyomása (IOC) elindít egy számlálót aminek a túlcsordulására egy megszakítás megnézi meg van e még nyomva a gomb?
Egy ötlet: A számláló addig számlál, amíg gomb nyomva van, tehát folyamatos gombfigyelés pld. minden számlálásnál. Ha egy értéknél több lesz a számláló, akkor volt hosszan gombnyomás. Ha gombelengedésnél kevesebb az érték, akkor led váltás.
A timer és a megszakítás lehet jó elgondolás.
A gomb megnyomása indítana pl. egy 20msec időtartamú számlálót és a megszakításokat addig számlálnám, amíg a gomb nincs elengedve. 1 másodperces gombnyomás így 50, 5 másodperces 250-et eredményezne. A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2017
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Szeretnék összekötni 2 db PIC-et (A PIC= PIC16F és B PIC = 12F). Az A PIC Input lábát kellene összekötnöm a B PIC Output lábával. Szerintetek összeköthetem közvetlenül, vagy kellene közé valamilyen csatoló áramkör? Köszi előre is a válaszokat!
Azonos tápfesz szintről mennek,akkor simán össze lehet kötni,de azért tegyél be 1k-10k környéki ellenállást a biztonság kedvéért,mert így ha valamit elnézel és szembe kapcsolnak,akkor sem lövik ki egymást .
Elfelejtettem, bocsi. Azonos a tápfeszültsége a két PIC-nek, igen. Tehát ha jól értem, akkor sorosan tegyek be egy ellenállást a két PIC közé?
Az egyik PIC-re eddig egy nyomógomb volt téve felhúzó ellenállással. Ezt szeretném kiváltani egy másik PIC-el.
Feltételezem, hogy alap helyzetben GOMB magas szinten van.
Ez egy egyszerű és fapados megoldás, használd kedvedre.. A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2017
Igen, áramkorlátozást tegyél be azért.
Ahogy Tasznka is említette 1-10K-os értékig jó lehet bármi..
A gond csak az, hogy a PIC el van foglalva a PWM-el (folyamatosan változtatja a kitöltést), ezért muszáj megszakítás alapúra tervezni.
Idézet: Közben belefér a gombnyomás idő számlálás. Nem kell abszolút precíz idő ide. „folyamatosan változtatja a kitöltést”
A megszakítástól nem lesz több ideje a PIC-nek (sőt). Azt a feladatot tedd a megszakításba, amelyik kritikusabb, akár a PWM-et.
Bár a leít feladatot nem érzem olyannak, ami nagyon igénybe venne egy PIC-et, de ha ennyire kritikusnak érzed az időket, akkor ne C-ben, hanem assemblyben írd a programot.
Lehet, még megírni is egyszerűbb lenne. Bocsánat! Nem nagym6-nak hanem slimcolt-nak akartam válaszolni. A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2017
Sziasztok elkeztem egy fényjátékot írni mikroC-be .
Fényjáték lényege hogy random kigyujta a ledeket és ügyelve arra kéttszer ugyanot ne gyujtsa ki a ledet. A problémám az szépen elkezdi megcsinálni sé kb 120 db(lesz rá egy váltózóm) nál elsötétül minden és mint ha a while bol nem lépne ki de szerintem ti ugy is megmondjátok. C# ba teljesen müködött. A kód:
Segítségeteket kérném ez ügyben elöre is köszönöm.
A 3. sorban: db = 0, majd törlöd a s tömböt. Aztán 125 darab véletlen számot (nem lehet ismétlés benne). Ha megvan mind a 125, kirajzolod a mintát.
Az 5. sor for -ja miatt kezded elölről, de a db 125 értéke megmarad. Töréspont az 6. sorra, a Watch ablakban a db változó megtekintése... A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2017
A kirajzolást ugy akarom hogy ha kigyujtok egy ledek kirajzolok azt megint mégegyet .
Video 15sec Idézet: Sajnos nem valósult meg mint ha elsö whileom beragadna...„Ha megvan mind a 125, kirajzolod a mintát.”
Így teszteltem de semmit nem csinált.... |
Bejelentkezés
Hirdetés |