Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! Nekem sem volt szívem kidobni - ezért vettem egy IC tesztert. Tud digitális és néhány analóg tokot, műveleti erősítőt is. Csak beleteszem a tokot és megmondja, mire jó, mit helyettesít. Tök jól lehet vele válogatni jobb és rosszabb tokokat is. Például kiderült sok tokról, hogy mondjuk 4 kapuból csak egy hibás, azaz azért még egy TTL teszterhez, vagy csipogóhoz még jó. Vagy ránézésre jó tokokról, hogy támasztéknak sem jó.
Ajánlhatok egy kincsesbányát? Jó keresést!
Azt hiszem, nem csak "pucuka" szívét turbóztad fel a küldeményeddel... Köszi !
Sziasztok,
Jobb híján itt kérdeznék: A képen látható egy infra vevő panel. A másik oldal teliföld. Semmit se tudok róla azon kívül, hogy működik. Próbáltam 5 Volttal, 12 Volttal, ugyanúgy 1-2 mA (mérési hibahatáron belül) volt az áramfelvétel. Gondolom, a tervezett feszültséggel hozza a maximális érzékenységét, tudását. Hogyan lehetne megtudni, milyen üzemi feszültségre méretezték.
Szia, például úgy, hogy megfigyeled, hogy 5v esetében milyen távolságról tud még működni. Majd emeled a feszültséget például voltonként és megfigyeled újból a hatótávolságokat. Ahol a legérzékenyebb, bizonyára ott érzi magát jól a vevő.
5-6 méterröl ugyanúgy reagált jelre mindkét fesznél csak a kimenő szint változott. Lehet, hogy maradok a 12 Voltnál ha 1 óra után se melegszik egyik tranzisztor se.
Hello! Én a panelen a legkisebb ellenállásnak az 1kohm-ot látom. Tehát az 144mW maximum 12V-on. Így nem igazán fűthet senki.. (Maximum ha a kimenetére teszel valami terhelést.)
Jelenleg harmadik órája megy 12 voltról, infra hőmérő még csak langyosnak mondható pontot se talál.
Maradok ennél a tápfesznél. Köszönöm a hozzászólásokat.
Nagyon nagyon köszönöm, már többször is feladtam a keresést, de itt a Fairchild katalógusban megtaláltam. A 60 -as évek közepén használtunk ilyeneket, még a TTL előtti korban. Akkor még igen nehéz volt katalógushoz hozzájutni, úgyhogy megtanultuk kívülről, meg ugye a mindennapi használat. Csakhát az eltelt röpke időben elfelejtettem.
Sziasztok
Az alábbi képeken látható 2db SMD kondinak mi a pontos értéke (a lábai oxidosak gondolom kifolytak) ? Tesztelés képen normál kondival is helyettesíthető a tesztelés idejére, és gondolom hogy az SMD kondin a fekete festés jelenti a negatív pólust ? Kondin ez olvasható: 58 10 16F
Ezzel az „alábbi" képpel nem végeztél alapos munkát.
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2017
Elnézést észre sem vettem hogy nem ment fel (a múltokr is volt már ilyen problémám hogy valamiért nem töltötte fel).
Szerintem 10µF/16v
Sziasztok.
Tudja-e valaki a képen látható U1 jelű IC típusát? A felirat rajta 7950DL. Köszi
Üdv. Elégett ellenállás, de az értéke 110R vagy 1K?
(Miért kell ilyen hülyén jelölni egy ellenállást, 2 oldalról is leolvasható, nem egyértelmű)
(Más is meg tudja erősíteni hogy 10µF/16v kondi van a panelemen ?)
Szia!
Keresés: Bővebben: Link
Köszi.
Ezzel még sosem találkoztam.Remélem kapható valahol.
16µF 10V, vagy 10 µF 16V
Mennyi a készülék tápfeszültsége? Ha 10V vagy az felett, akkor biztosan 16V 10uF A szokásos jelölési sorrend is az, hogy előbb a kapacitás, utána a feszültség.
Elvileg 9V-os tápról üzemel.
Ha a kugliban rákeresel a 10µF SMD kondira, akkor találsz róla képeket.
10µF és 16V. 16µF-os kapacitás érték nincs az értéksorban.
A jelölésre nem tudok mit mondani, egyszerűen utálom.
Viszont a problémádra: Mérd meg az ellenállását. Nem baj, hogy szakadt, ezért mérd meg az egyik vége és a közepe között, mondjuk egy tűvel bökd át a szigetelő anyagot, a kapott értékből már meg lehet állapítani, hogy melyik érték volt eredetileg. Ha szakadást mérsz értelem szerűen próbálkozz a másik lábhoz képest.
Ellenállás érték számoló segédprogram. Hátha kicsit segít...
Ez segített, köszi.
Sziasztok!
Kaptam egy régi műszert, de nem tudom pontosan mire való (csak sejtésem van róla). Ha valami infóval és esetleg egy leírással tudna valaki szolgálni, azt nagyon megköszönném.
Frekvencia és periódusidő mérő, angolosan counter (számláló).
Közben bekapcsoltam és el kezdtem méregetni vele. Kezd tisztulni a kép a mérés mikéntjéről.
Világos, hogy hogyan mérek frekvenciát, hogyan nézem meg a periódusidőt, de nem tudom mire való a funkció kapcsoló többi állása, és a "B" jelű bemenet. Ami tény 2KHz alatt használhatatlan (értelmetlen kijelzett érték, pl: 500Hz helyett 1.5KHz), 10KHz alatt a kijelzett érték 20-25%-al több. 10KHz-től kezd "hitelesebb" adatokat szolgáltatni. Ez vajon ennyit tud pontosság terén? A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |