Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Úgy, hogy felszabadítod a hűtőlemez felé eső végüket.
Sziasztok
Hogyan tudnám a legegyszerűbben levágni a mély hangot egy hangszórórol? Közép/magas kellene csak. Kondi elég lehet egy normálisabb hangzáshoz,vagy komolyabb hangváltó sem árt?
Első körben elég.
Mi alapján kellene méretezni a kondit?
Mellékletben a leszorító lemez oldalról nézve. A pirossal jelzett részt kell a borda felé elmozdítani, így ki tudod akasztani a bordából. Viszonylag erősen kell hátranyomni egy olyam fogóval, ami befér oda. Nem úgy tervezték, hogy napi szinten könnyen szét lehessen szedni.
Fül alapján kell méretezni.
Üdv!
Az lenne a kérdésem egy hozzáértőhöz, hogy a csatolt képen szereplő R6,R7,R8 ellenállás értéke mennyi legyen, ha a cél a 2,5-99 Hz variálhatóság. Előre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2017
- Hé, matróz. Mennyi?
- Harminc - Mi harminc? - Mi mennyi?
Sokkal előrébb nem jutottam,de legalább a teljes vicc felkerült.
Szerintem egész egyszerűen csak több infót várnak Tőled!
Akkor talán Ők is hasznosabb válaszokat tudnának adni!
Van egy trafóm 20v 15A! 14.5v 10A kellene ha jó számoltam 0,55R 55W ellenállás kell. Le ellenőrizné valaki hogy jó számoltam.
Hiányzik még pár dolog a számításhoz. A 20 V váltófeszültség? A 14,5 V váltófeszültség? A terhelés állandó?
Egyébként sokkal egyszerűbb és gazdaságosabb is letekerni a trafó szekunder tekercséből. 50 W-ot folyamatosan elfűteni nem túl jó dolog.
14,5v egyen áram lenne! akkumulátor töltőt szeretnék belőle aminek lehet változtatni a töltési áramát.
Milyen (lesz) a töltő, aminek 14,5 V kell?
Sziasztok
Egy természetfeletti dolgot megtudnátok nekem magyarázni hogy miért?? Pic-el vezérlek egy 74hc595-t és azt akartam elérni hogy programozásközbe ne villogjon a led . Megszakítottam a VDD-t semmi ugyan úgy működik a shift. Megszakítottam a Resetlábat semmi rendesen működik úgy is (élesbe is teszteltem nem csak be programozásakor) Clock lábat megszakítottam akkor már nem ment ..... Ezt nem értem hogy miért működik VDD,RESET nélkül.
Parazita tápot kap az adatvonalakon, azért működik. Reset lebeg, de inkább táp felé hajlik azért működik. Adatvonalakra rakj áramkorlátozó ellenállást, hogy a jel átmenjen, de táplálni már ne tudja az IC-t. Resetet pedig húzd földre, ha resetben akarod tartani. Simán lehet benne belül egy gyenge felhúzó ellenállás, ami miatt lebegéskor inkább a táp felé billen a reset.
>Clock lábat megszakítottam akkor már nem ment ..... Ott kapta a parazita tápot... A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2017
Hát ezt nem tudtam köszönöm
Hányk-os legyen az az ellenállás??
Autó aksitöltő! Javíts ki ha nem jól tudom hogy az autó aksit 14,5v kell tölteni.
Na 100k val próbáltam úgy müködik (lehet túl löttem a 100k-val) .
Na de még egypróblémámba ütköztem Shiftregiszter kimeőn lábain PNP tranziztorok vannak vagy is ha kivan kapccsolva a ashift akkor mindegyik villágit gondolom pár k felhuzó ellenállás kell a bázisra de mekkora kell?? Amit elszeretnék érni hogy amikor a Picket programozom akkor a shiftteljesen kilegyen kapcsolva és a PNP ne legyenek nyitva. Mert amikor programozom mindig egy két led villágit(Előző status) és nem szeretném hogy a ledek megsüljenek. (De lehet ezt már PIC kezdők csoportba kellet volna írnom)
Nem jól tudod. Leginkább áramgenerátoros üzemmódú töltővel kell tölteni. Itt nézz szét: Akkumulátor töltő.
Valahol azt olvastam hogy a kíméletes töltéshez 14,5v állandóan.
És ez majdnem igaz is. 14,4 V-os feszültségkorlát kell a szakaszosan üzemeltetett aksiknak. De ha te hullámos egyenfeszt adsz neki, aminek az átlagértéke 14,4 V terhelve, de csúcsban 20 V fölé megy, akkor gyönyörű vízbontót kapsz a végén, durranógázzal és savas műanyag és ólomcafatokkal ízlésesen tálalva.
Áramgenerátorral meg ugyanezt zöldben, már persze ha le nem kapcsolod a megfelelő töltöttség elérésekor. Röviden: korlátozott árammal kell kezdeni és korlátozott fesszel befejezni a töltést, de a kérdéseid olyanok hogy egy másfél órás tanfolyam kéne építés előtt (helyett), annyim meg nincs. Drága ruhában ne tölts aksit, legyen nálad védőszemüveg, meg egy vizes rongy!
Üdv mindenkinek.
Olyan problémám lenne, hogy adott egy 12 votos táp. Rá van kötve egy 12 v-os csipogó, erre rákötöttem egy 12 v-os kamerát, viszont a csipogó elhallgat. Hogyan tudnám működtetni mindkettőt? Egy tolatókameráról van szó amit a tolatóradar csipogójára szeretnék rákötni. Előre is köszi. A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2017
Nem. Ha az akku nagyon le van merülve és te rákapcsolsz 14,5 V-ot, akár robbanásig is viheted a dolgot, ugyanis az akku igen nagy áramot képes lenyelni. Az áramot mindenképpen korlátozni kell. Ha a tápegység bírja, akkor tényleg gond lehet.
A csipogóra kötötted a kamerát? Konkrétan hova, hogyan?
Ezt hívják bikázásnak. Nem hallottam még olyat hogy ettől robbant volna. A nagyon lemerült akku belső ellenállása megnő és kifejezetten nehezen vesz fel áramot. Amikor már kezdenek visszaalakulni a szulfát szemcsék, megnyitva az utat az áramnak, akkor kezd képes lenni nagyobb áramot felvenni az aksi.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |