Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2747 / 3618
(#) Gafly hozzászólása Jún 19, 2017 / 4

Bocsánatot kérek, hogy elindítottam a lavinát.
Elismerem hogy Spafi mester farka nagyobb, és "szövegértésben" is tökéletes.
Most viszont, engedelmetekkel, nekem ennél fontosabb dolgaim is vannak.
Bocsánat azért is, hogy egyszerre írtunk Topi-val, így kicsit hülyének látszom. De nem törlöm ki, maradjon.
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2017
(#) (Felhasználó 116638) válasza Gafly hozzászólására (») Jún 19, 2017 / 5

Idézet:
„Bocsánatot kérek, hogy elindítottam a lavinát.”

Szerintem meg jól tetted.
Innen lehet előrelépni, nem a szőnyeg alá söpréstől.
(#) Bakman válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Jún 19, 2017 /

Idézet:
„A HE frankó,és remélem az is marad.”
(#) szikorapéter válasza Gafly hozzászólására (») Jún 19, 2017 /

Igaz előbb-utóbb az ilyen mindig kibukik a fórumon de a moderátorok segítségével közösen találnak az emberek megoldást a gondokra. Ezért is működik jól a fórum.
(#) szamóca válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Jún 19, 2017 1 /

Bevallom, sunyi mód az évek folyamán, jó pár kitiltott, de szakmailag igencsak hozzáértőt visszaengedtem stikában a fórumra. Ennek eredménye azonban nagy többségében ismét csak kitiltás lett, mert rövid idő alatt vita, személyeskedés, balhé lett a vége. Bár reméltem, de valahogy ilyen téren nem fejlődnek az emberek. Sajnos.
(#) sany válasza szamóca hozzászólására (») Jún 19, 2017 /

Ez azért elég baj, hogy nem éltek a jóindulatoddal és nem tanultak a dologból.
(#) nagym6 válasza goreny hozzászólására (») Jún 19, 2017 / 1

Idézet:
„Úgy általánosságban mindenkitől: mire jó ez a mancs dolog?”
A vicces-mókás és a pihenő pákások topicban sokkal előbb van mancs, mint elektronikai topicban jó hozzászólásért. Én kb. 10%-át kaptam elektronikáért, 90%-át vicces és pihenő-ért. Ezért ez nem sokat mondó.
(#) elektroncso válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 19, 2017 /

Szerintem nem sokra. Nem is használom. Ha valaki segített akkor azt megköszönöm "szóban", ha meg nem tetszik egy hozzászólás akkor átfutok felette. Ha meg úgy van ott van a Moderációt kérek!, bár én nagyon ritkán használom. Általában a rosszat figyelmen kívül hagyom.
(#) goreny válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 19, 2017 / 1

Többek közt ezért nem is értem a létjogosultságát, semmit nem mutat meg az fórumtárs "szakmaiságából, hozzáértéséből". Pedig valahol ez egy elektronikai fórum lenne.
Megnézném például "proli007" tetszési indexét, (elnézést a többi "ásztól") szemben, például azokkal, akik szinte csak valami semmitmondó témában szólnak hozzá, mondanak valami jót vagy vicceset és a haverok (és a nem haverok) nyomják a mancsot. (elnézést tőled is). Senkitől nem sajnálom a mancsot, csak valahogy igazságtalannak érzem az oldal mozgatórugóival szemben.
És azt se érzem korrektnek, hogy egyesek (főleg hozzászólás nélkül), bosszúállásra vagy a haver védelmébe használják.

De ez a kávé így finom.
(#) nedudgi válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 19, 2017 /

Ennek fő oka, hogy a kérdezők nagy része regiszttrál, kérdez valamit, és utána eltűnik. Nem köszöni meg a segítséget, hiszen az szerinte jár neki. Esetleg azt hiszi, hogy ez a f*búkkal van kapcsolatban, ezért nem használja. Végső soron egy lehetőség, amivel élünk, vagy nem. Lehet, más lenne a helyzet, ha az adott értékelések is láthatóak lennének, nem csk a kapottak. Én látok némi párhuzamot a színházi taps/kifütyülés, és a hozzászólás értékelése között.
(#) szamóca válasza elektroncso hozzászólására (») Jún 19, 2017 1 / 3

Hidd el, nem rossz dolog pedig. Ha a segítőnek a hozzászólását megköszönöd, legközelebb szívesebben segít, ha pedig nincs moderátor a közelben, a közösség tudja szabályozni a renitenskedőket.
(#) nedudgi válasza goreny hozzászólására (») Jún 19, 2017 / 2

Valóban, néhány topikban bezsebelt értékelést nem érdemes a "statisztiká"ba beleszámítani.
(#) nagym6 hozzászólása Jún 19, 2017 / 1

Itt most beszélgetünk, HE kritizálás megy, de csak kb. tízen. Vannak itt még sok százan, vagy ezren. Ők mit mondanak? Nem tudjuk.
(#) nagym6 válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 19, 2017 /

Én ezt bevezetném. Nekem sokkal kevesebb pozitívom lenne, de valósabb.
Idézet:
„Én látok némi párhuzamot a színházi taps/kifütyülés, és a hozzászólás értékelése között.”
Igen, azért igaz.
(#) elektroncso válasza szamóca hozzászólására (») Jún 19, 2017 /

Én ha segítséget kérek akkor előre is megköszönöm mindenkinek aki segít. Ha megkaptam a segítséget akkor még egyszer megköszönöm. Nem válogatok, mindenkinek a hozzászólására reagálok, ha segített, ha nem. Ha valaki nem köszöni meg nekem, akkor következőnek kétszer is meggondolom, hogy segítsek-e neki. Kaptam már privátban kérdéseket, hogy tudnák-e neki segíteni. Persze tudásomhoz híven segítettem. Meg sem köszönte, semmi reakciója nem volt. 1-2 hónap múlva újra küldött pár kérdést, de figyelmen kívül hagytam. Ez van.
Én személy szerint sokkal emberibbnek tartom, hogy szóban/írásban megköszönöm a segítséget, mint ha nyomogatnám a kezeket. Az igénytelenség, nemtörődömség sugárzik a kezekből számomra, annyira sem méltassa a segítségemet, hogy szóban "személyesen" megköszönje. Hogy leüssön pár betűt. Csak nyomja a gombot... De ez csak az én álláspontom.
(#) Gabó válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 19, 2017 /

Ebben a "vitában" ez az egyetlen hszem lesz pont.
Idézet:
„Ők mit mondanak? Nem tudjuk.”

Talán nem tudjuk, talán tudjuk, és ők is tudják, de inkább csöndbe maradnak... Mert tudják, mi lesz a vége... Ők nincsenek a csuporba, míg egyesek igen.
(#) granpa válasza goreny hozzászólására (») Jún 19, 2017 1 /

Sajnos nincs, mert azt alkalmaztam volna. Valóban nincs köze a magyar nyelvhez, viszont oktatása nagyban elősegítené a legtöbb európai nyelv könnyebb elsajátítását.
A humor részével nem volt semmi bajom, értékelem. Viszont a fórum nyelvi színvonala süllyedőben van, és hisztiznek a figyelmeztetettek. Ezért merészeltem az iménti eszmefuttatást elkövetni, ami nem konkrétan neked szólt.
Az "országos cimborákról": Valóban egy-kettőt ismerek közülük, a többi "sajnos" csak egyet ért velem. Én kimondom, leírom, amit mások is gondolnak (csak nem merik, vagy introvertáltak). El tudom viselni a népszerűséget (bár néha kissé terhes). Régen is volt ebből problémája néhány kevésbé népszerű egyénnek, iskoláimban, munkahelyeimen (nem itt a fórumon).
(#) gkari válasza granpa hozzászólására (») Jún 19, 2017 / 1

Igazad van Kálmán. Érdekes lenne pl. ha elektromotor helyett "villamforgony"-t, kellene írni - mondani, pedig Jedlik tisztelendő úgy nevezte.
(#) nedudgi válasza Gabó hozzászólására (») Jún 19, 2017 /

Az, hogy nem nyílvánit véleményt valahol, azt is jelentheti, hogy neki mindegy.
(#) zolika60 válasza Topi hozzászólására (») Jún 19, 2017 1 /

Azért én jónak tartottam a régi rendszer szerinti pár soros indoklást, ha valaki figyelmeztetve lett. Jó volt tudni, hogy ki miért. Manapság csak lóg a levegőben. Mivel nem olvas mindenki minden topikot ezért kitalálhatatlan is a legtöbb felhasználó számára. Ezért a haszna igen csekély.
(#) Topi válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 19, 2017 / 3

Régen nem volt indoklás hozzászólás törlésnél, most fogjuk először bevezetni, de sok jót remélünk tőle mindenesetre.
(#) granpa válasza gkari hozzászólására (») Jún 19, 2017 1 /

Anno a suliban direkt így hívtuk, mert tetszett az archaikus kifejezés. S nem csak ezt; a szerszámokat is a régi német nevén (már csak a rövidségük miatt is), mert nagyon erőszakosan magyarítottak mindent.
(#) nagym6 válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 19, 2017 /

Minden bizonnyal így van, azért mondtam ezt, mert tízen akarunk alakítani dolgokat, miközben százan-ezren vagyunk.
(#) goreny válasza granpa hozzászólására (») Jún 19, 2017 / 1

A magyar nyelv pont arról híres, hogy egy kifejezésre sok szinonima van. Ezekre a szavakra is akad bőven, ezért találtam érdekesnek, hogy a nyelv védelmében küzdve, "idegen" szavakat használsz.
Introvertált: befelé forduló. Ez miért nem jó oda?
És közben állítom, az fórumozók többségének rá kell keresnie, hogy mit jelent.
Vége valaki, aki bevallja, a népszerűségért jár ide.
(#) kameleon2 válasza Skori hozzászólására (») Jún 19, 2017 / 2

Köszönöm, hogy visszaadtad a moderációba vetett hitem. Sokszor azt veszem észre, hogy van akinek nem érdemes még ennyi hatalmat sem adni a kezébe, mert könnyen visszaél vele. Főleg védtelenekkel szemben.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Jún 19, 2017 /

Fotóztam, a macskánk pedig visszanézett!
Fényépező optikával felfelé a földön 4 sec exponálással és LED-lámpa mellette szintén felfelé.

IMG_1795.JPG

(#) HA3GX hozzászólása Jún 20, 2017 /

A napokban hallgattam meg a Toldi átiratot, és akárhogy is nézem: kifogástalan
(#) Norberto válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Jún 20, 2017 / 2

Idézet:
„az akkori gárda pedig hagyta, nem tett ellene semmit”

Csak egy apró pontosítás, mert a valami és a semmi között különbség van: az egész bagázsból én voltam az egyetlen, aki a helyzetet nevetségesen könnyedén felismerte pár hónap alatt, és ezt szóvá téve a megfelelő belső frontokon, nem hallgattatott meg a véleményem. Aki "őt" oda javasolta hatalomra, sokszor csak sunnyogva hátradőlve mosolygott az egészen, hátbaveregetve a "magasságos" vállait.

Ott és akkor léptem én ki, kizárólag ezen okból kifolyólag a modik közül. Pedig előtte "csak" 6 évig voltam én is az, nem kevés erőt és energiámat én is belefektetve. Egyedül kizárólag én tettem drasztikus lépést, mivel nem tudtam/voltam hajladó együttműködni egy látványosan bomlasztó figurával. Utána vagy 4-5 év kellett a "meglátáshoz"... ? Naszóval az egészre csak...

De remélhetőleg a jövő megoldásai jobbat hoznak.
A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2017
(#) Pafi válasza Gafly hozzászólására (») Jún 20, 2017 /

Egy bocsánatkérés után tőled azonnal jöhet is a gunyoros személyeskedés?

Nekem pedig tilos méréstechnikáról írnom mert valakit megsért hogy kiderül belőle a tévedése?

Hogy is van ez?
A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2017
(#) Stewe válasza granpa hozzászólására (») Jún 20, 2017 /

A magyar egy asszimiláló nyelv. A színesebb jelentéstartalmakat úgy tudja kifejezni, hogy az idegen eredetű szavakat sajátként kezeli, használja ragozza.
Van jó magyar szó arra, hogy topik? Szerintem nem is kell....
Következő: »»   2747 / 3618
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem