Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Bocsánatot kérek, hogy elindítottam a lavinát.
Elismerem hogy Spafi mester farka nagyobb, és "szövegértésben" is tökéletes. ![]() Most viszont, engedelmetekkel, nekem ennél fontosabb dolgaim is vannak. Bocsánat azért is, hogy egyszerre írtunk Topi-val, így kicsit hülyének látszom. De nem törlöm ki, maradjon. A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2017
Idézet: „Bocsánatot kérek, hogy elindítottam a lavinát.” Szerintem meg jól tetted. Innen lehet előrelépni, nem a szőnyeg alá söpréstől. Idézet: „A HE frankó,és remélem az is marad.” ![]()
Igaz előbb-utóbb az ilyen mindig kibukik a fórumon de a moderátorok segítségével közösen találnak az emberek megoldást a gondokra. Ezért is működik jól a fórum.
![]()
Bevallom, sunyi mód az évek folyamán, jó pár kitiltott, de szakmailag igencsak hozzáértőt visszaengedtem stikában a fórumra. Ennek eredménye azonban nagy többségében ismét csak kitiltás lett, mert rövid idő alatt vita, személyeskedés, balhé lett a vége. Bár reméltem, de valahogy ilyen téren nem fejlődnek az emberek. Sajnos.
Ez azért elég baj, hogy nem éltek a jóindulatoddal és nem tanultak a dologból.
![]() Idézet: A vicces-mókás és a pihenő pákások topicban sokkal előbb van mancs, mint elektronikai topicban jó hozzászólásért. Én kb. 10%-át kaptam elektronikáért, 90%-át vicces és pihenő-ért. Ezért ez nem sokat mondó. „Úgy általánosságban mindenkitől: mire jó ez a mancs dolog?”
Szerintem nem sokra. Nem is használom. Ha valaki segített akkor azt megköszönöm "szóban", ha meg nem tetszik egy hozzászólás akkor átfutok felette. Ha meg úgy van ott van a Moderációt kérek!, bár én nagyon ritkán használom. Általában a rosszat figyelmen kívül hagyom.
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2017
Többek közt ezért nem is értem a létjogosultságát, semmit nem mutat meg az fórumtárs "szakmaiságából, hozzáértéséből". Pedig valahol ez egy elektronikai fórum lenne.
Megnézném például "proli007" tetszési indexét, (elnézést a többi "ásztól") szemben, például azokkal, akik szinte csak valami semmitmondó témában szólnak hozzá, mondanak valami jót vagy vicceset és a haverok (és a nem haverok) nyomják a mancsot. (elnézést tőled is). Senkitől nem sajnálom a mancsot, csak valahogy igazságtalannak érzem az oldal mozgatórugóival szemben. És azt se érzem korrektnek, hogy egyesek (főleg hozzászólás nélkül), bosszúállásra vagy a haver védelmébe használják. De ez a kávé így finom. ![]()
Ennek fő oka, hogy a kérdezők nagy része regiszttrál, kérdez valamit, és utána eltűnik. Nem köszöni meg a segítséget, hiszen az szerinte jár neki. Esetleg azt hiszi, hogy ez a f*búkkal van kapcsolatban, ezért nem használja. Végső soron egy lehetőség, amivel élünk, vagy nem. Lehet, más lenne a helyzet, ha az adott értékelések is láthatóak lennének, nem csk a kapottak. Én látok némi párhuzamot a színházi taps/kifütyülés, és a hozzászólás értékelése között.
Hidd el, nem rossz dolog pedig. Ha a segítőnek a hozzászólását megköszönöd, legközelebb szívesebben segít, ha pedig nincs moderátor a közelben, a közösség tudja szabályozni a renitenskedőket.
Valóban, néhány topikban bezsebelt értékelést nem érdemes a "statisztiká"ba beleszámítani.
Itt most beszélgetünk, HE kritizálás megy, de csak kb. tízen. Vannak itt még sok százan, vagy ezren. Ők mit mondanak? Nem tudjuk.
Én ezt bevezetném. Nekem sokkal kevesebb pozitívom lenne, de valósabb.
Idézet: Igen, azért igaz. „Én látok némi párhuzamot a színházi taps/kifütyülés, és a hozzászólás értékelése között.” A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2017
Én ha segítséget kérek akkor előre is megköszönöm mindenkinek aki segít. Ha megkaptam a segítséget akkor még egyszer megköszönöm. Nem válogatok, mindenkinek a hozzászólására reagálok, ha segített, ha nem. Ha valaki nem köszöni meg nekem, akkor következőnek kétszer is meggondolom, hogy segítsek-e neki. Kaptam már privátban kérdéseket, hogy tudnák-e neki segíteni. Persze tudásomhoz híven segítettem. Meg sem köszönte, semmi reakciója nem volt. 1-2 hónap múlva újra küldött pár kérdést, de figyelmen kívül hagytam. Ez van.
Én személy szerint sokkal emberibbnek tartom, hogy szóban/írásban megköszönöm a segítséget, mint ha nyomogatnám a kezeket. Az igénytelenség, nemtörődömség sugárzik a kezekből számomra, annyira sem méltassa a segítségemet, hogy szóban "személyesen" megköszönje. Hogy leüssön pár betűt. Csak nyomja a gombot... De ez csak az én álláspontom.
Ebben a "vitában" ez az egyetlen hszem lesz pont.
Idézet: „Ők mit mondanak? Nem tudjuk.” Talán nem tudjuk, talán tudjuk, és ők is tudják, de inkább csöndbe maradnak... Mert tudják, mi lesz a vége... Ők nincsenek a csuporba, míg egyesek igen.
Sajnos nincs, mert azt alkalmaztam volna. Valóban nincs köze a magyar nyelvhez, viszont oktatása nagyban elősegítené a legtöbb európai nyelv könnyebb elsajátítását.
A humor részével nem volt semmi bajom, értékelem. Viszont a fórum nyelvi színvonala süllyedőben van, és hisztiznek a figyelmeztetettek. Ezért merészeltem az iménti eszmefuttatást elkövetni, ami nem konkrétan neked szólt. Az "országos cimborákról": Valóban egy-kettőt ismerek közülük, a többi "sajnos" csak egyet ért velem. Én kimondom, leírom, amit mások is gondolnak (csak nem merik, vagy introvertáltak). El tudom viselni a népszerűséget (bár néha kissé terhes). Régen is volt ebből problémája néhány kevésbé népszerű egyénnek, iskoláimban, munkahelyeimen (nem itt a fórumon).
Igazad van Kálmán. Érdekes lenne pl. ha elektromotor helyett "villamforgony"-t, kellene írni - mondani, pedig Jedlik tisztelendő úgy nevezte.
Az, hogy nem nyílvánit véleményt valahol, azt is jelentheti, hogy neki mindegy.
Azért én jónak tartottam a régi rendszer szerinti pár soros indoklást, ha valaki figyelmeztetve lett. Jó volt tudni, hogy ki miért. Manapság csak lóg a levegőben. Mivel nem olvas mindenki minden topikot ezért kitalálhatatlan is a legtöbb felhasználó számára. Ezért a haszna igen csekély.
Régen nem volt indoklás hozzászólás törlésnél, most fogjuk először bevezetni, de sok jót remélünk tőle mindenesetre.
![]()
Anno a suliban direkt így hívtuk, mert tetszett az archaikus kifejezés. S nem csak ezt; a szerszámokat is a régi német nevén (már csak a rövidségük miatt is), mert nagyon erőszakosan magyarítottak mindent.
Minden bizonnyal így van, azért mondtam ezt, mert tízen akarunk alakítani dolgokat, miközben százan-ezren vagyunk.
A magyar nyelv pont arról híres, hogy egy kifejezésre sok szinonima van. Ezekre a szavakra is akad bőven, ezért találtam érdekesnek, hogy a nyelv védelmében küzdve, "idegen" szavakat használsz.
Introvertált: befelé forduló. Ez miért nem jó oda? És közben állítom, az fórumozók többségének rá kell keresnie, hogy mit jelent. Vége valaki, aki bevallja, a népszerűségért jár ide. ![]()
Köszönöm, hogy visszaadtad a moderációba vetett hitem. Sokszor azt veszem észre, hogy van akinek nem érdemes még ennyi hatalmat sem adni a kezébe, mert könnyen visszaél vele. Főleg védtelenekkel szemben.
Fotóztam, a macskánk pedig visszanézett!
![]() Fényépező optikával felfelé a földön 4 sec exponálással és LED-lámpa mellette szintén felfelé.
A napokban hallgattam meg a Toldi átiratot, és akárhogy is nézem: kifogástalan
![]() Idézet: „az akkori gárda pedig hagyta, nem tett ellene semmit” Csak egy apró pontosítás, mert a valami és a semmi között különbség van: az egész bagázsból én voltam az egyetlen, aki a helyzetet nevetségesen könnyedén felismerte pár hónap alatt, és ezt szóvá téve a megfelelő belső frontokon, nem hallgattatott meg a véleményem. Aki "őt" oda javasolta hatalomra, sokszor csak sunnyogva hátradőlve mosolygott az egészen, hátbaveregetve a "magasságos" vállait. Ott és akkor léptem én ki, kizárólag ezen okból kifolyólag a modik közül. Pedig előtte "csak" 6 évig voltam én is az, nem kevés erőt és energiámat én is belefektetve. Egyedül kizárólag én tettem drasztikus lépést, mivel nem tudtam/voltam hajladó együttműködni egy látványosan bomlasztó figurával. Utána vagy 4-5 év kellett a "meglátáshoz"... ? Naszóval az egészre csak... ![]() De remélhetőleg a jövő megoldásai jobbat hoznak. A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2017
Egy bocsánatkérés után tőled azonnal jöhet is a gunyoros személyeskedés?
Nekem pedig tilos méréstechnikáról írnom mert valakit megsért hogy kiderül belőle a tévedése? Hogy is van ez? A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |