Fórum témák
» Több friss téma |
Nem az enyém a láda hanem a haveré ő somogyit tett bele és érdekesen ahhoz képest nagyon jól szól. Annyit tok a ládáról h jó hangszóróval jó mélyre lemegy. Nem csak tölcséresnél lehet a végfok elé aktív hangváltó az mindig jobb mint a passzív. A másik rajzól nem tudok véleményt mondani mert nem építettem meg. Amit én most fogok azt is meg tudom mutatni az is tölcséres.
Ha tudod lécci tedd már fel a rajzot mert engem is érdekelne,lehet h akkor azt épitem meg,mit hallotál róla vagy konkrét tapasztalatod is van azzal a tölcsérrel kapcsolatban??
amugy majd végfokot is szeretnék építeni a rajz amit kinéztem 2x400W 8 ohm 2x500W 4 ohm és elvileg 2 ohm ra is terhelhetö de én rakok bele csatornánként még 1 pár végfetet biztos ami biztos ![]() az lenne a kérdésem h ehez a teljesítményhez mekkora trafó szükséges? köszi a segítséget!! Üdv!!
Bővebben: Link Én ezt fogom megépíteni már a hangszórók meg vannak bele hasonlók a paraméterei mint ami ebbe a ládába való hangszórónak. Amúgy RH Sound mélyek amiket én teszek bele. Ha 2x500w 4ohmon akkor elég olyan 1,5kw-os trafó de 2ohmon mennyi? De szerintem ekkora trafó elég lesz ha 2ohmon hajtod akkor is. A rajzot megmutatod? Érdekelne.
http://www.a-and-t-labs.com/K6_Sw_Amp/index.htmBővebben: Link
Nem tudom h jól linkeltem-e be de ezt szeretném megépíteni csak kapcsitáp nélkül. azt nem tudom h a fet ek melegedésére mekkora teljesitményel számolhatok? köszi a linket,az RH sound hangszóróit én is nézegettem jó paraméterei vannak elérhetö áron ![]() ha igaz amit ott leírnak?
mi a véleményed az erősítöröl?
én még nem tudom melyik tölcsért építem meg még nézegetem kicsit a rajzokat és számolgatok kicsit ![]()
ja ja nekem is tetszik de nem hinném h a kapcsitáp részét meg tudnám építeni (de lehet megpróbálom) meg azért egy trafóban jobban bízok.
mondjuk kicsit tulméretezem 2Kw-os trafóra gondoltam! te építessz vagy veszel végfokot?
Építettem már két quad-ot vagyis magamnak kettőt haveroknak is egy párat
![]() ![]()
Ez a terv jó lehet.
![]() RH Soundról hol lehet találni vmi használható infót? Mert én a forgalmazó lapján csak néhány egymásnak ellentmondó adatot találtam a megszokott módszer szerint.... ![]()
Üdv mindenkinek!!
Van nekem is jó pár tölcséres hangfal rajzom de azon gondolkodtam h a legjobb megoldás egy gyári hangfal építése lenne házilag,én egy CERWIN-VEGA tölcséres mélynyomóra gondoltam és ebben szeretném a segítségeteket kérni ha tudtok hozzá mühelyrajzot küldeni azt megköszönném!! Mi a véleményetek erröl a márkárol és a hangfalairol? Elöre is köszönök mindent!! Üdv!!
Akkor ez a terv nem olyan jó? Tessék adatlap hozzá.
Ha tényleg ilyen a hangszóró, semmi gond vele.
![]() A terv jó, mer kis helyet foglal, de nem megy mélyre. De ha épp erre van szükség, akkor nem gond.
Nekem az ütősebb mélyekhez kellene. Annak meg szerintem nem kell nagyon lemennie. Ha nem jól tom javíts.
Üdv!!
Senki sem tud segiteni a CERWIN-WEGA hangfalterv próblémám megoldásán ![]() Vagy valami más gyári tölcséres rajz is jó lenne ami jó hatásfokú és jó mélyre lemegy!! Elöre is köszönöm!!! Üdv mindenkinek!! Idézet: „más gyári tölcséres rajz is jó lenne” De milyen driver-hez? ![]()
Otthonra kellene vagy inkább bulira? Hány colos mélyhez?
12 vagy 15 colos mélyekre gondoltam,a hangfalakat hangosításra és otthon is szeretném használni.
Szerintem ha jó mélyre le akarsz menni akkor amit itt csatoltál az lesz neked jó.
Igen erröl már beszéltünk és az elönye ennek a rajznak hogy sokan megépítették igy szerintem sem lehet rossz a másik meg az hogy a méretei sem olyan nagyok,de azért egy gyári rajz gondoltam azért mégicsak gyári rajz és ez a CERWIN-WEGA nagyon megtetszett,bár ez a rajz is hasonlit rá
![]() gyári rajzot nem tudod honnan szerezhetnék?
Ez is gyári rajz amúgy. Megmutatod azt a tervet amelyik megtetszett?
30 as vagy 38 as hangszórókat szeretnék bele.
sound.man Ami megtetszett az a CERWIN-WEGA egyik hangfala de rajzom sajna nincs róla és képem sem mert jelenleg nem találom ![]()
Esetleg tudsz ajánlani valami jó kis gyári rajzot??
Bár az elözöek sem rosszak,de mielött döntök át szeretnék tanulmányozni pár rajzot!ha találok még rajzot ![]()
Üdv!!!
Én is többek között erre a rajzra gondoltam és én is a félbevágott doboz megépítésén gondolkodom. Anno a rádiótechnika 97/7 es számában (ha jól emlékszem) láttam ezt a rajzoz és ott olvastam egy cikket hogy valaki megépítette kicsinyitve kisseb hangszórókkal és jó véleményel volt a dobozról ![]() De konkrét megépített példányt még én sem láttam és még nekem sem számolt be senki a müködö hangfal tulajdonságairol ![]() Mindenesetre nekem tetszik ![]() De itt a topicban is kaptam egy jó rajzot és az is tetszik,méretre sem nagy és többen megépítették és jó véleményel voltak róla! Most azt nem tudom h az általad feltett rajzban a hangszóró hátsó része egy zárt térben van igy ott egy zárt tér alakul ki és ez a zárt tér hogyan befolyásolja az érzékenységet és a mély frekvenciák visszaadását? a másik rajznál elöl van a hangszóró és a háta mögött keletkezö hullámokat erősiti és vágja a tölcsér. Neked milyen infóid vannak erröl a falról??
Ez: a BL "tölcsér" nem igazi tölcsér. Inkább TL-nek vehető. Viszont a sok hajtogatás miatt valószínűleg tele van az átvitele kezelhetetlen rezonanciákkal. És még valami, kis méretű tölcsérrel sajnos nem lehet jó alsó határfrekit elérni, zavaró kompromisszumok nélkül.
Ti most a zárt kapacitív kamráról beszéltek, ha nem zavar benneteket.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |