Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Szemre olyannak tűnik, illetve a leírásban is, bár teherautót ír. Ha netán rendelnél - érdekel engem is, mert van pár amit cserélnem kellene.
Rendeltem egy 6mm-est. Ha megérkezik majd rád írók (egy hónap múlva kb.)
![]()
Az oldal tetején jobb oldalt, a lefelé mutató "nyilacskánál".
![]()
Kedves Kollégák!
Van aki használt már ilyen csavart? El tudja nekem mondani valaki hogy ezt hogy lehet használni? ![]()
Ez csak betonba jó. Fúrsz neki lyukat, amilyen átmérőjű,8-10-12 stb, és beütöd a lyukba úgy hogy az anya legyen csak ki. Persze ha valamit rögzíteni akarsz vele, akkor azon is át kell ütni. Majd ha az anyát el kezded rászorítani, akkor a csavart majd kezdi kifele húzni, de egy idő után meg fog szorulni ahogy a végén lévő lemez kezd fegyűrődni. Majd a csavarból az anya feletti felesleges részt flexel levágod. Lyukacsos téglába , vályog falba nem jó.
Betonba is csak akkor, ha az nagyon jó minőségű.
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2017
Betonba való fémdübel. Van többféle kivitelben. Nagyon passzosra kell fúrni, mert ha megforog - vége.
Ahogy zolika60 írta, csak nagyon jó betonban (üregmentes és nagyon kemény) lehet használni, különben nem ér semmit. Ettől sokkal biztosabb a ragasztás. Pl. 10-es menetes szárhoz (A2 vagy A4-es saválló anyagú) 12-14 -es furat, portalanítás pumpával vagy egyéb sűrített levegővel, ragasztó, menetesszár. Ilyen melegben kb. tíz perc kell neki és megköt.
Mifelénk ilyet használnak: kémiai kotva.
Ez egy kétkomponensű anyag, teljes kötési ideje 24 óra, onnantól terhelhető. Ezzel amit beragasztasz a falba az többet nem jön onnan ki. Kicsit drága, de sok feladatra megéri.
Erre gondoltam én is csak nem részleteztem. Próbáltunk több márkát is, kb. mindegyik azt tudta, mint a nagyok (Hilti, Fischer) csak más árfekvésben.
Én műanyag tiplinek passzolós lukat fúrok, tipli elé híg gipszet befecskendezek, utána azonnal be a tipli, ha megkötött a gipsz, az sem jön ki, csak kifúrni lehet. Tömör falba függőleges terheléshez nálam jó, persze nem tonnákat rakok rá.
Plafonba függőleges terheléshez -kihúzza- már profibb megoldás kell, súlytól függően.
Mindenkinek köszönöm a hozzászólását, betonba lesz. Azt hogy milyen minőségű nem tudom, én csak a szenvedő alany vagyok
![]() ![]()
Amit Remci leírt azt kövesd, a lényeg a nagyon szoros lyukon van, minél passzentosabb annál jobb. Szoktunk olyat, hogy a 8-asnak 7-es fúróheggyel fúrunk elő. Az anyát tekerd ki a végéig, ne hagyd ott ahol most van. Mi lesz amúgy vele rögzítve?
Használnak még valahol Hilti szegbelövőt?
A mellékletben lévőre és társaira gondolsz? Szerintem kevesen, drágább mint az arany.
Ha véletlen van belőle maradék, pár darabot elfogadok, mert pontozónak messzemenően tökéletes (de már fogytán van)
![]()
Köszönöm. Egy elő tető lesz vele felrakva. Zártszelvényből hegesztett konzol és rá a bádog tető. Annyira nem nehéz, de még így is 4 ponton fogom rögzíteni.
Nem csak a Hiltinek van. Én használok Berner betonszeget is. Van hozzá egy vésőszerű, markolatos eszköz és egy kalapács. Szerelőbetonra csövet horganyozni Hilti szalaggal - tökéletes. Csak mozgatni nem szerencsés. De ez nyilván szintén betonfüggő is.
Ha jól tudom anno erre valamiféle fegyvervizsga is kellett
![]()
Neked válaszolva, de a többi témához hozzászólónak is szánom.
A tiplik szinte mindegyike úgy van kitalálva, hogy a húzó terhelés növekedésének hatására növekszik a befeszülés mértéke is. Tehát sok esetben éppen a nagyobb húzóerő váltja ki a nagyobb rögzítettséget. Persze van egy határ, ahol már valaminek engedni kell, de ma már széles választék van számos falazati típushoz, és változatos terhelési mértékekhez.
Nem csak a súlyára kell számítanod, hanem arra is hogy egy nagyobb szél belekapaszkodik, ami nem csak hatalmas erő, hanem dinamikus terhelésváltozást is jelent, a másik pedig a hó súlya, ha egy szép téli estén elkezd rendesen esni, reggelre a küszöb előtt találhatod.
Igen igen, hál istennek szélmentes helyen van. A hó az tényleg gondot okozhat, ezért terveztem minden "lábat" 4 ponton rögzíteni.
Igen. Volt egy vadász kolléga. Ő rendelkezett a belövővel.
A minap mutogatták a TV-ben, hogy a keddi szélvihar kompletten, ácsolattal leemelte a parasztház tetejét és letette a szomszéd udvarán. Persze felaprítva a szárazfát és a cserepet.
Ehhez hosszú vastag tipli kell holtbiztos rögzítéssel, a felső két tiplit kifelé is húzza az eredő erő, ez a probléma.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |