Fórum témák
» Több friss téma |
Haha - nem tudom hogyan szedted szét, de ha azt a képet te csináltad, amit felraktál ide, akkor ugyanúgy szedd szét, és ott van a ventilátor és azt nézd meg... meg ha van másik akkor azt is, azt meg neked kell tudnod, hogy hogy tudsz hozzáférni... neten gyári szétszerelési útmutató? Ha nem jössz rá, keresgélj ilyesmit... de talán hallatszik, meg érződik, hogy a többi ventilátor forog-e...
Hűtés probléma megoldása igaz durva megoldás: Kivágod a hátulját keresel egy 20cm+ os ventit és ráteszed a hátlapra úgy hogy fújjon vagy szívjon attól függően hogy hűt jobban. A tápja meg mehet usbről.
Első körben nézegesd a system.log-ot. Könnyen lehet, hogy egyszerűen valami túlterheli a vincsit. A torrent kimondottan gyilkoja azt. "Console" nevű alkalmazás-t keresd, abból nézhető. Ha valami túl gyakran ismétlődik, az utal a hibára általában.
PRAM vagy hasonló reset is segíteni szokott. Most nincs fejben, hogy azon a modellen milyen néven fut ez a dolog.
Ááá, a neten ilyesmiket nem lehet ám megtalálni, - sem magyarul, se sehogyan - hogy pl. "Hogyan szedd szét Apple gépedet"? Még aztán ingyenszoftver se nagyon van rá sehol.
Mellesleg - amikor az egyik hőérzékeló vezetéke elnyíródott, akkor bezzeg folyton ment a venti mint az eszelős.De arról is csak nagynehezen akadtam rá valami szervízoldalon. Maga a vezeték egyik - vége kimondottan speciális alaplapi csatlakozó, másik vége pedig - maga a hőérzékelő. Még ár is volt ám hozzá - valami 14 ezer Ft! Aztán megnézegettem azt a hőérzékelőt magát. Egy sima kb. 5 forintos szilicium tranzisztor, ahol a bázis le van kötve ... igazából meg se néztem - vagy a kollektorhoz, vagy az emitterhez. Így persze - mint egy dióda-ként hivatott a hőmérséklet mérésére. Hogy aztán mi kerül azon annyiba? ....... Mert Apple? A képet én csináltam (amint még egy csomó másikat szintén), mivel régebben szépen rászoktam arra, bármikor bármit szétszedek vagy szétszerelek, róla egy-két fotó sohasem árt. Egyrészt későbbi összerakása okán, másrészt néminemű dokumentálása okán. A másik számítógépen bőven elférnek .... Oszt - csak a külső adattáram - 1 TB. A ventiket - hallani - de érezni is, hogy mennek, bár az elég aljas megoldás, hogy nagyon halkan ám!. De az Everest nevű program is lazán kijelzi ... ott vannak a fordulatszámok ...
Ezen a gépen még sohase torrenteztem ...
Miután windows7 van rajta (nem az eredeti iMac oprendszer), így környezete is windows-os.
Háát - az aztán tényleg elég dúrva megoldás lenne. A tipikusan sufnituningolt megoldás ...
Mivel nekem ez a gépem csak egy tartalék - itt a szobában, a falnak támasztva, a lépcső alatt, valójában annyira nagyon nem izzasztom magam, hogy ténylegesen szétbarmoljam a házát. Inkább nézek bele egy SK magam-gyártotta extra-lapos vinyóhűtőt ...
Sok sikert kívánok hozzá
![]() Remélem majd láthatjuk a kivitelezést. Almát gyümilébe szeretem lefőzve ![]()
Akkor lehet, hogy csak nekem volt szerencsém
![]() Sok sikert a javításhoz! A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2017
szép estét
lenne olyan kérdésem ? felltelepitem a gépet kikapcsolom miért kéri ujjra a telepítést? bíoszába már kivan kapcsolva
A szétszedése valójában nem nagy kunszt, csak kevés logika kell hozzá. Én ezeket még meg sem néztem ámde mégis elsőre apróra szedtem. Aztán összeraktam - miután csak winchestert kellett benne cserélnem - és ment utána szépen tovább.
De valahogy azt vettem észre, mintha nagyon hagyná melegedni. Most - vagy az van, hogy a nagy hűtőventilátora nem működik, vagy az van, hogy az elektronika a vinyó hőemelkedésére egyszerűen nem avatkozik be. A kérdésem - mivel mindezt csakis úgy lehet látni, ha le van véve a gépről az "előlap" (magyarul a teljes LCF kijelző-egység), azt azonban nem tudom (de nem is igazán mertem) - a kijelzője nélkül valójában be lehet indítani a gépet? Nem veszi majd azt észre, hogy nincsen rajta a terhelés? És nem áll neki egyből tönkremenni? Mellesleg - nemrég egy hardvervizslató szoftverrel már alaposabban vizsgáltam - és annak adatai szerint mindhárom ventilátora megy, és még a fordulatszámát is szokta néha változtatni! Valami ötlet? Merjem nézegetni a kijelzője nélkül? A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2017
Mi az, hogy "kéri" a telepítést? Készíts fényképet, mert ez nem elég egyértelmű, nekem legalábis. Egy gép nem kér telepítést, ha van megfelelően telepített oprendszer, és a BOOT hardver is megfelelően van konfigurálva, akkor működnie kell. Ha valamelyík nem áll fent, akkor a gép nem indul el. Ha újra a telepítő indul el, akkor meg nem ment végig rendesen a telepítési folyamat...
Nem tudom nézted -e már, de biosban (vagy almás gépeknél nem tudom hogy hívjákl), nincs véletlenül magas hőmérsékletre beállítva a "hűtési házirend"? Ezeknél a gépeknél gyárilag úgy állítják be a hűtést, hogy inkább minnél halkabb legyen, mintsem inkább hidegebb. Így halkabb lesz, de melegebb is...
Speedfan-t próbáltad már?
nedudgi szia igen kivetem a cd a meghajtóból .
kikapcsoltam a gépet és ujjra bútolni akar már cseréltem kábelt is benne lehet a cd meghajtó nem olvas rendesen ?
Nem tudom, az "almás gépekben" valójában mi van BIOS helyett, de egyenlőre nem jutottam bele semmiféle hasonló, előre megírt avagy felhasználó által átírható feladatok (paraméterek) gyűjteményébe - ls felsorolt listájába.
Mondták már, hogy az Apple gépekben igazából nem BIOS van, hanem valami firmwire, ámde abba valójában nem érdemes belepiszkálni. Ráadásul nálam - azokra az állítólagos billentyű-kombinációra sem igazán jön be semmi (Ctrl - W) vagy Ctrl - E) - /W - write; E - edit/ Lehetséges tény viszont, hogy így valóban halk a gép, de túlzottan melegszik a vinyó! A többi paramétere elfogadható. Még csak tuningolni se igazán tudom a 2,6MHz-es 486-os plattformú Dual Core professzorát. A másik gépemen - ami csak simán ASUS lapos (P5K) a 2,8-as Dual Core Pentium - 4,2MHz-el elég simán hasít. Bár néha - néha hibákat ejt, ezért csupán 3,6-tal tolom. A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2017
Próbáltam! Valójában nem az igazi.
De van helyette más ... valami HSW
- Az unkown pc info.png képen melyik eszköz a hangkártya?
![]() - Az IMG_2178.JPG képen látható kékhalált a gép ma már négyszer kapta meg! ![]()
Attól , hogy driver problémája van .Ott van fent minden ki van írva.
De a másik képen melyik a hangkártya? Addig nem tudom újratenni a rendszert, míg azt nem tudom!
Ott írja, milyen alaplap van benne. Bepötyögöd a gugliba, és megkeresed. Szerintem nem egy atomfizika....
![]()
Ha jól találtam meg, akkor "SoundMAX Integrated Digital Audio" lehet...
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2017
Yep! Ugye hogy nem volt nehéz??
És mely fájlokat másoljam át, hogy egy másik gépből áthelyezett XP újratelepítés nélkül elinduljon?
![]()
Semelyiket. Tegyél fel szépen rá egy rendes új XP-t. Az ilyenek kb 10%ba működnek rendesen.
A bios-ban nincs kikapcsolva a hangkártya? Vagy keress másik "tesztprogramot", ez lehet valamiért nem mutatja... ezt azon felül is nézd meg, hogy Gabó kollégának igaza van, hogy az alaplap típusa alapján utánanézhetsz a hangkártyának... sőt a drivert is gondolom az alaplap-gyártói oldalon találod meg(vagy máshol minek keresnéd?)...
Idézet: „...És mely fájlokat másoljam át, hogy egy másik gépből áthelyezett XP újratelepítés nélkül elinduljon?” Amennyiben szabályosan, a Sysprep-el zártad le a régi gépben a merevlemezt a csere előtt, akkor semmit nem kell átmásolni. Szépen elindul, megtalálja az összes új hardvert, bekéri a drivereket és telepíti őket. Többszázszor megcsináltam már - még egyetlen egyszer nem volt probléma, ez az eszköz direkt erre lett kitalálva...
Sysprep??? Az mi? Mert hogy nincs azzal lezárva, az biztos!
Nem lehetne inkább csak az elinduláshoz létfontosságú fájlokat átmásolni? A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2017
Mielőtt ilyesminek nekifogsz, és még nem csináltál ilyet, akkor illik előtte tájékozódni. A Google keresőjét pontosan erre találták ki.
Tessék... Magyarul van, tehát még angol tudás sem szükséges hozzá... Idézet: „.. Nem lehetne inkább csak az elinduláshoz létfontosságú fájlokat átmásolni?” És honnan akarod átmásolni??? A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2017
Azért mielőtt minden cuccodat átpakolod ebbe az új gépedbe (ha jól láttam itt a fórumos hozzászólásaidat ez kb a 4.?), mi lenne, ha megnéznéd, hogy ennek van-e valami baja?
Mert kékhalálozni kb xp-től kezdődően "váletlenül" nem nagyon szoktak a gépek, nagyon-nagyon-nagyon jellemzően ilyenkor valami hardveres bajuk (is) van... anélkül, hogy károgjak... Ha más nem kiderül, hogy jó a gép és csak valami szoftveres gubanc volt, meg közben megismered, hogy milyen hibát mi okozhat, mit honnan lehet felismerni, és javítani... Új gépnél (főleg, ha csak neked új ![]() A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |