Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   113 / 2208
(#) kocos válasza Imi65 hozzászólására (») Ápr 9, 2008
Éni s elfogadnék két APX 100-at! Az a baj, hogy kétfelől lehet közelíteni az árat! Ha azt vesszük, hogy egy "sz*r BEAG"-ról van szó, akkor sok a 10 rugó, ha meg csak azt, hogy jó alkatrészek vannak, és nem is vesszük figyelembe, hogy nem olyan rossz az az erősítő, akkor nem tűnik már soknak...
(#) Imi65 válasza mp3maker hozzászólására (») Ápr 9, 2008
Nem találtam róla semmit.

apx_rajz.jpg

(#) djhans válasza Imi65 hozzászólására (») Ápr 9, 2008
Szerintem 10-et megér. Ott vannak a csövek a trafók... Ha nulláról kéne ilyet összehozni sokkal többe fájna. Csak a kimenőt kell áttekerni. De gyanús nekem a 100w. Nem lehet túl jó minőség ha ennyi kijőn belőle még áttekert kienővel se. Gondolom át kéne variálni a kapcsolást. Javíts ki ha tévedek.
(#) mp3maker válasza Imi65 hozzászólására (») Ápr 9, 2008
A rajz nekem is megvan. A megjelölt rész a védelem(mit ki nem találtak a 70-es években)
(#) mp3maker válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 9, 2008
Igen a V3b az 5V-os tekercsröl("kivezélés" jezö izzo) kapja a feszt az 1K-os trimeren keresztül
(#) kocos válasza djhans hozzászólására (») Ápr 9, 2008
Elvleg két PL 519-ből csutkán járatva több, mint 100 W kijön, más kérdés, hogy milyen minőségben.. Én hallottam már APX 100-at BEAG hangoszlopokkal . rosszul szólt, de acélnak megfelelt. de sztem jó erősítőt lehetne belőle csinálni, eghy másik kimenővel, meg játszadozni a munkaponttal..
(#) mp3maker válasza kocos hozzászólására (») Ápr 9, 2008
Ha hallanád szólni "rendes" hangfallal(másik kimenövel)nagyon meglepödnél.Pár adat: G2 150V , anod 460V/225mA/csö, hálozati teljesitmény felvétel 320VA
100W 100Ohm ! Televan a padlás
(#) kocos válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 9, 2008
Olvasd el mégegyszer, nem szóltam le sehol
"Öreg Beag ugyan már" mondta az egyik haver mikor meglátta, aztán bekapcsoltam(na jó egy kicsit csaltam nem a "legrosszabb" felvételt raktam fel) miután "összesöpörtem"( + 1 ora) ugy kellett rászolni, hogy jo lenne ha hazamenne.
(#) kocos válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 9, 2008
csak nem idézőjelben van nem én mondtam, hanem így szokták felénk mondani
Aztán meg azt is írtam, hogy jó erősítőt lehetne belőle csinálni
(#) kaninjo hozzászólása Ápr 9, 2008
Üdv!

Végre nagynehezen elkészült az EL34 SE, és hozzá a két TL.
Némi kis technikai info róla: 2x8W, 8 Ohm, Ra=2.5kOhm, tápfesz 270V, UL, neg. vcs. nincs. Az előfokban két ECC82 "dolgozik" (köszönet érte Tom025-nek!) jelenleg csak az egyik trióda üzemel mindegyik csőben, de később szeretnék egy nagyobb érzékenységű bemenetet is rá. A táp szűrését RC taggal oldottam meg, szinte hihetelen, de teljesen brumm-mentes . A kialakult földhurkokkal volt némi "harc", de ezeket is sikerült elhárítani (teljes mértékben a bemenet okozta a fejtörést). A kivezérlésjelző két IN-9-es csővel épült. Az asztalosmunka hagy némi kívánnivalót maga után, de a hangja kárpótol érte. A helye még nem végleges, nagyobb tér kell neki, jobb szellőzéssel.

Szeretném megköszönni mindenkinek a segítséget, és a sok hasznos infót, amik elhangzottak itt!
Bármi kérdésre szívesen válaszolok (persze, ha tudok ).

További jó csövezést kívánok!

Üdv.:Kaninjo
(#) mp3maker válasza kaninjo hozzászólására (») Ápr 9, 2008
(#) kocos válasza kaninjo hozzászólására (») Ápr 9, 2008
Fasza lett ! A kimenők gyáriak, vagy tekerted??
A fadoboz hibáit sztem pác + töltőalapozó lakk + fényes lakk kombinációval el lehet tüntetni!!
(#) cruisher válasza mp3maker hozzászólására (») Ápr 10, 2008
Szia!

Ha az erositot hifire szeretned hasznalni akkor a vedelmet inkabb iktasd ki (V3 csovet kihuzod)
A minosegen csak ront ha benne van.
Ha ezt nemakarod akkor adj a bemenetre 775mV 50Hz es jelet mondjuk, es kimenetre 100ohm 100W muterhelest.
Tekerd fel a hangerot amig a muterhelesen 120V koruli valtofeszt nem mersz, majd kezdd el lassan tekerni a vedelemnel levo potmetert szep lassan. Egyszercsak V3 foldre csukja a bemeneti jelet es a kimeneti fesz ezert leesik. Miutan lehallkitod az erositot, a vedelemnek kikell kapcsolni.
En mar atalakitottam 2 ilyet hifi celra, nagyon jo hangja lett. Persze kapott uj kimenotrafokat,gyari 8ohmost, valamint az osszes csatolokondit nagyobb erteku wima mkp10 re csereltem, es a tapba levo elkokat is uj MM 300mikrosra csereltem.
(#) kaninjo hozzászólása Ápr 10, 2008
Köszönöm!
A kimenőket és a hálózati trafót keresztapám tekerte, én csak számoltam.
Köszi a tippet!
(#) MrBrown válasza djhans hozzászólására (») Ápr 10, 2008
Ilyenkor érzem milyen megöregedett, megfásul, maradi ember vagyok. Nekem egyetlen porcikája sem tetszik ennek a matamatikai alakzatnak.
(#) MrBrown válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 10, 2008
De bizony hogy beenged! A password: elektroncso.hu! Csak a tulaj Bozó Balázs nem mindenhol említi meg.
Sajnos nem tudom, elő kell bányásznom a tartalék példányt hogy ki tudjam mérni a kincsesládámból (ahol a neked szént single digit nixie clock darabjai is hevernek), de ez csak a jövő héten lesz lehetséges. Egyébként az összes helyen ez a password az elektroncso oldalon, és ez is csak valami jogi akármi miatt kell állítólag!
Ilyenkor nem az van, hogy U=R*I vagyis 60*0.005=0.3V? Vagy ez így hülyeség?
(#) djhans válasza MrBrown hozzászólására (») Ápr 10, 2008
Köszi szépen mégegyszer mindent.
(#) djhans hozzászólása Ápr 10, 2008
Müszi! MrBrown adott nekem csöveket hogy küldjem el neked. Íme egy fotó róluk.
(#) djhans válasza djhans hozzászólására (») Ápr 10, 2008
Beindítottam a 6C33C-B Egyik oldali fűtését. Hát ennyi amit lehet vele csinálni mivel az1-3-as láb le van törve. A másik fűtés egyik lába és a katód Szóval egy fűtőszállal is melegszik rendesen 6,3Vx3,3A=20,79W Szóval ha ehez hozzájön a másik fűtőszál 20W-ja meg se-ben a 40-45W-os anóddiszipáció az összesen 80W :eek2: Az nem semmi!
(#) Imi65 hozzászólása Ápr 10, 2008
Szia Zoli!
Kérted, véleményezzem a tervedet. Szerintem felesleges átvenni a rádiórajzról azt a 25-90 Ohm-ot a negatív körben, menjen csak a mínusz a trafó közepére. Nincs szükség rájuk, ha a végcsőnek van katódellenállása. A bemenőpotit másként kötném.
(#) tuxpingu hozzászólása Ápr 11, 2008
szevasztok! nem tudjátok hol tudnék szerezni sm 85-ös hiersyl magot? fehérvári vagyok, és már kb 4 ilyen boltban jártam, ahol elektrós dolgokat árulnak, de ilyenje senkinek sem volt. örülnék, ha valaki tudna egy internetcímet mondani, vagy bárhogy segíteni.
(#) MrBrown válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 11, 2008
A HAM bazárban mondták ahol vettem, hogy 5mA a végkitéréshez tartozó áram.
(#) MrBrown válasza djhans hozzászólására (») Ápr 11, 2008
Szívesen, majd dobj egy képet a csöves tápból kinyert trafókról ha lesz rá időd, remélem megérte hazacipeltetnem veled. :papakacsint:
(#) MrBrown válasza Imi65 hozzászólására (») Ápr 11, 2008
Imi - Zoli, nem mintha ezen a hétvégén nekiugranék, de látom érdemes várnom vele amíg kiboxoljátok a tutit. Hans-al megnéztük a rádió kimenőjét miután kizavartam az összes kártevőt a dobozból és egyezett a véleményünk miszerint egész kövér kis trafót tettek bele nekem a Philipsék (úgy 65*75mm). Apropó doboz, felteszem a képét az üres doboznak hátha valakinek kell.
Zoli, szétszedéskor találtam benne két teketentyűt, Hans-al elküldtem neked.
(#) MrBrown hozzászólása Ápr 11, 2008
Miután sikerült kiokoskodni a kimenő bekötését a következőket mértem: primer 560ohm, szekunder 0,6ohm (?), a hangszórón lévő gerjesztő tekercs 9,2 Kohm, a hangszóró lengő tekercse 4 ohm (ez mennyinek felelhet meg válltakokó áramú szempontból átlagosan?). Helytállóak ezek az adatok?
(#) MrBrown válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 11, 2008
Ezeknél a dolgoknál az egérrágta is szubjektív, szóval majd próbálok jó minőségű fotókat küldeni hogy eldönthesd!
Következő: »»   113 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem