Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Éni s elfogadnék két APX 100-at! Az a baj, hogy kétfelől lehet közelíteni az árat! Ha azt vesszük, hogy egy "sz*r BEAG"-ról van szó, akkor sok a 10 rugó, ha meg csak azt, hogy jó alkatrészek vannak, és nem is vesszük figyelembe, hogy nem olyan rossz az az erősítő, akkor nem tűnik már soknak...
Szerintem 10-et megér. Ott vannak a csövek a trafók... Ha nulláról kéne ilyet összehozni sokkal többe fájna. Csak a kimenőt kell áttekerni. De gyanús nekem a 100w. Nem lehet túl jó minőség ha ennyi kijőn belőle még áttekert kienővel se. Gondolom át kéne variálni a kapcsolást. Javíts ki ha tévedek.
A rajz nekem is megvan. A megjelölt rész a védelem(mit ki nem találtak a 70-es években)
Igen a V3b az 5V-os tekercsröl("kivezélés" jezö izzo) kapja a feszt az 1K-os trimeren keresztül
Elvleg két PL 519-ből csutkán járatva több, mint 100 W kijön, más kérdés, hogy milyen minőségben.. Én hallottam már APX 100-at BEAG hangoszlopokkal . rosszul szólt, de acélnak megfelelt. de sztem jó erősítőt lehetne belőle csinálni, eghy másik kimenővel, meg játszadozni a munkaponttal..
Ha hallanád szólni "rendes" hangfallal(másik kimenövel)nagyon meglepödnél.Pár adat: G2 150V , anod 460V/225mA/csö, hálozati teljesitmény felvétel 320VA
100W 100Ohm ! Televan a padlás
![]()
Olvasd el mégegyszer, nem szóltam le sehol
![]()
"Öreg Beag ugyan már" mondta az egyik haver mikor meglátta, aztán bekapcsoltam(na jó egy kicsit csaltam nem a "legrosszabb" felvételt raktam fel) miután "összesöpörtem"( + 1 ora) ugy kellett rászolni, hogy jo lenne ha hazamenne.
csak nem idézőjelben van
![]() ![]() Aztán meg azt is írtam, hogy jó erősítőt lehetne belőle csinálni ![]()
Üdv!
Végre nagynehezen elkészült az EL34 SE, és hozzá a két TL. Némi kis technikai info róla: 2x8W, 8 Ohm, Ra=2.5kOhm, tápfesz 270V, UL, neg. vcs. nincs. Az előfokban két ECC82 "dolgozik" (köszönet érte Tom025-nek!) jelenleg csak az egyik trióda üzemel mindegyik csőben, de később szeretnék egy nagyobb érzékenységű bemenetet is rá. A táp szűrését RC taggal oldottam meg, szinte hihetelen, de teljesen brumm-mentes ![]() Szeretném megköszönni mindenkinek a segítséget, és a sok hasznos infót, amik elhangzottak itt! Bármi kérdésre szívesen válaszolok (persze, ha tudok ![]() További jó csövezést kívánok! Üdv.:Kaninjo
Fasza lett ! A kimenők gyáriak, vagy tekerted??
A fadoboz hibáit sztem pác + töltőalapozó lakk + fényes lakk kombinációval el lehet tüntetni!!
Szia!
Ha az erositot hifire szeretned hasznalni akkor a vedelmet inkabb iktasd ki (V3 csovet kihuzod) A minosegen csak ront ha benne van. Ha ezt nemakarod akkor adj a bemenetre 775mV 50Hz es jelet mondjuk, es kimenetre 100ohm 100W muterhelest. Tekerd fel a hangerot amig a muterhelesen 120V koruli valtofeszt nem mersz, majd kezdd el lassan tekerni a vedelemnel levo potmetert szep lassan. Egyszercsak V3 foldre csukja a bemeneti jelet es a kimeneti fesz ezert leesik. Miutan lehallkitod az erositot, a vedelemnek kikell kapcsolni. En mar atalakitottam 2 ilyet hifi celra, nagyon jo hangja lett. Persze kapott uj kimenotrafokat,gyari 8ohmost, valamint az osszes csatolokondit nagyobb erteku wima mkp10 re csereltem, es a tapba levo elkokat is uj MM 300mikrosra csereltem.
Köszönöm!
![]() A kimenőket és a hálózati trafót keresztapám tekerte, én csak számoltam. Köszi a tippet!
Ilyenkor érzem milyen megöregedett, megfásul, maradi ember vagyok. Nekem egyetlen porcikája sem tetszik ennek a matamatikai alakzatnak.
De bizony hogy beenged! A password: elektroncso.hu! Csak a tulaj Bozó Balázs nem mindenhol említi meg.
Sajnos nem tudom, elő kell bányásznom a tartalék példányt hogy ki tudjam mérni a kincsesládámból (ahol a neked szént single digit nixie clock darabjai is hevernek), de ez csak a jövő héten lesz lehetséges. Egyébként az összes helyen ez a password az elektroncso oldalon, és ez is csak valami jogi akármi miatt kell állítólag!
Ilyenkor nem az van, hogy U=R*I vagyis 60*0.005=0.3V? Vagy ez így hülyeség?
Müszi! MrBrown adott nekem csöveket hogy küldjem el neked. Íme egy fotó róluk.
Beindítottam a 6C33C-B Egyik oldali fűtését. Hát ennyi amit lehet vele csinálni mivel az1-3-as láb le van törve. A másik fűtés egyik lába és a katód
![]()
Szia Zoli!
Kérted, véleményezzem a tervedet. Szerintem felesleges átvenni a rádiórajzról azt a 25-90 Ohm-ot a negatív körben, menjen csak a mínusz a trafó közepére. Nincs szükség rájuk, ha a végcsőnek van katódellenállása. A bemenőpotit másként kötném.
szevasztok! nem tudjátok hol tudnék szerezni sm 85-ös hiersyl magot? fehérvári vagyok, és már kb 4 ilyen boltban jártam, ahol elektrós dolgokat árulnak, de ilyenje senkinek sem volt. örülnék, ha valaki tudna egy internetcímet mondani, vagy bárhogy segíteni.
A HAM bazárban mondták ahol vettem, hogy 5mA a végkitéréshez tartozó áram.
Szívesen, majd dobj egy képet a csöves tápból kinyert trafókról ha lesz rá időd, remélem megérte hazacipeltetnem veled. :papakacsint:
Imi - Zoli, nem mintha ezen a hétvégén nekiugranék, de látom érdemes várnom vele amíg kiboxoljátok a tutit. Hans-al megnéztük a rádió kimenőjét miután kizavartam az összes kártevőt a dobozból és egyezett a véleményünk miszerint egész kövér kis trafót tettek bele nekem a Philipsék (úgy 65*75mm). Apropó doboz, felteszem a képét az üres doboznak hátha valakinek kell.
Zoli, szétszedéskor találtam benne két teketentyűt, Hans-al elküldtem neked.
Miután sikerült kiokoskodni a kimenő bekötését a következőket mértem: primer 560ohm, szekunder 0,6ohm (?), a hangszórón lévő gerjesztő tekercs 9,2 Kohm, a hangszóró lengő tekercse 4 ohm (ez mennyinek felelhet meg válltakokó áramú szempontból átlagosan?). Helytállóak ezek az adatok?
Ezeknél a dolgoknál az egérrágta is szubjektív, szóval majd próbálok jó minőségű fotókat küldeni hogy eldönthesd!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |