Fórum témák
» Több friss téma |
Szia, Ha kínai, könnyen belekerülhet gyártáskor valami gagyi, a /szemetet is el kell adni/ ha kicseréled egy eredetire nagy valószínűséggel menni fog. De azért lámpával indítsad.
Szia. Merre láttál ilyen trafót a kínaiaknál? Köszi
Szia! Google-ban beírtam a trafómon található számot. Az enyém: EC2834. Erre dobott ki találatokat.
Vannak ott még ellenállások is...Pl a test és az emitter között szokott lenni egy néhány ohmos, és a vezérlő IC és a tranzisztor között is. Azokat is nézd meg!
Rossz vezérlő iC esetében,a fete-ek elhalálozásának legnagyobb valószínűsége a vezérlés egymásra nyitotta a két oldali Fet -eket. Az Ic csere után ezt mindenképp ellenőrizni kell,vagyis, hogy jó e a vezérlés jelalakja, amugy ismét elszállhatnak a Fet-ek, ehhez azonban 2 csatornás szkópra lesz szükséged, és komoly szaktudásra.
Ez a segédtáp. Itt szerintem egy FET van. De a többivel egyetértek. Hasznos lenne egy szkóp,meg egy leválasztótrafo is.
István
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni a kép feltöltéshez! 2MB alatt van JPG miért nem engedi felrakni a fotót? Fotó felrakás pontos menete? Köszönöm!
Tisztelt fórumtársak! Segítségetek szeretném kérni egy GÜDE GIS-200 tipusu inverterrel kapcsolatban! Áram alá helyezve semmit nem csinál! Hol kezdjem? Mit mérjek? A kapcsoló átad! Másik böngészővel Mozzila sikerült képet feltöltenem külön köszönet érte!
Szia,
Mérd meg a lágyindító fölötti két PTC ellenállást nem-e szakadtak, ha nem akkor nézd meg a puffer kondenzátorokon mekkora DC feszültség van kb. 320V-nak kell lennie. Sajnos rajzom nincs hozzá, de hátha akad valakinek.
Szia! A pufferekre rámérek a lágyindító részt hol találom? Azt hittem külön panelon van, de nem látom! Köszi
A lágyindító rész, a bemeneti egyenirányító, és a pufferkondik között található. Esetenként soros ellenállások, amit egy vagy két relé hidal át. Szerepe, hogy a puffer bekapcsoláskor való hirtelen nagy áramfelvételét lecsökkentse. Újabb típusoknál PTC- ket szoktak használni.
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2017
A relé fölött van két "zöld tárcsa" azok a PTC-k azon keresztül töltődik a kondi majd ezeket a relé söntöli 1-2 mp után ekkor már 300V fölötti DC feszt kell mérned a puffereken. Ha ez megvan lehet továbblépni, ha nincs meg egyszerű, mert vagy a PTC-k , vagy a greatz híd a rossz ( amennyiben megkapja a panel a 230V-ot ) .
Ja és nagyon vigyázz a mérésekkel 300V nem játék, ha nem vagy biztos a tudásodban ne kezdj hozzá. Remélem segítettem.
Sziasztok!
Van egy GYSMI 160 P inverteres hegesztőm. A kimeneten a gyári 70 volt helyett 52-53 volt jelenik meg. A hegesztést pedig befejezi az első odaérintés után. Van valakinek tippje megoldással kapcsolatban? Esetleg egy kapcsolási rajz a készülékhez?
Sziasztok! Odáig jutottam a segédtáp hibás mma inverterrel, hogy kicseréltem a 2sk3878 fet-et, meg az uc 3842 8 lábú vezérlő ic-t. Nem indul a gép. Mértem az ic Vcc lába és a gnd között kb 5,8 V fesz van. Jól gondolom, hogy itt 25-30V -nak kellene lenni? A környékbeli ellenállásokat már átnéztem és nem találtam hibásat.Azt látom, hogy a 310V után egy ellenállás lecsökkenti a feszültséget kb 28V-ra. Honnan lehet rajzot szerezni ehhez a géphez? A típusa Scheppach wse-900, 160A. A you tube-on nézve eléggé hasonlít az orosz Pecahta gépcsaládhoz, bár nem teljes az egyezés. Lehet, hogy ugyanaz a panel gyártója.
Minimum 16V kellene legyen az IC táplábán az elinduláshoz.
Még az lehet, hogy más alkatrész, pl dióda zárlata miatt nincs megfelelő feszültség. A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2017
Próbáld meg labor-tápról indítani, leválasztott végfokkal, úgy nem tehet kárt, s nézd a jelalakokat a kimeneteken.
Köszönöm utána nézek!
" The minimum operating voltage for the
UCX842A is 11 V and 8.2 V for the UCX843A."
Sziasztok!
Van itt nálam egy Güde 160-as gép ami hasonlít az Awelco mikro 160-as gépre. Cserélve lett: felső és alsó IGBT-k, áram figyelő ellenállások, UC3845, L6386, LM324, zener diódák, stb. A kimeneti diódák rendben vannak. Nem sok minden maradt eredeti. Minden feszültség rendben, a vezérlés is jónak tűnik. A szkópommal( C1-94) csak azt látom hogy a négyszög jel megvan egészen az IGBT-k lábáig. A gép rendesen bekapcsol zöld LED világít, venti megy, 72V a kimeneten, sárga LED elalszik, relé kattan, viszont tilt az anti stick. Q8P bázis ellenállása előtt a 7,1V helyett 2,7V-ot mérek. Azt vettem észre mérés közben, hogy ha a potit majdnem max.-ig tekerem akkor a 2,7V elkezd emelkedni és 7V környékén nem tilt az anti stick. Az áram figyelő körben lévő alkatrészeket rendben találom. Hogyan érzékeli ez a gép a pálca leragadást? Találkozott már valaki ilyen hibával? Üdv.
Ezen a rajzon az a rész nincs rajta ami a kapocsfeszültséget nézi , csak a beavatkozó rész ami leszabályozza a kitöltést.
Ez a bővebb rajz hasonlít a erre a gépre.
Üdv.
Annyiban hasonlit, hogy ebben is van UC3842 . Nem tudom kinyomtatni ha meg felnagyítom a képernyőn nem tudom követni ezen az elb..-t olasz rajzon.
Oké, de láttál-e már gépben 12V alatti tápról hajtva?
Egyébként a leragadás védelem úgy működik, hogy figyeli egy áramkör a kapocsfeszültséget. Általában egy sorosan kapcsolt zener diódával. Az elv az ha leragad az elektróda, akkor leesik a kapocsfeszültség mert gyakorlatilag rövidzárlat lesz. A soros zener ekkor lezár és vagy nyit egy tranzisztor vagy zár attól függően, hogy milyen módon kell beavatkozni a PWM vezérlőbe, hogy leszabályozza a kitöltést. Szokás még beépíteni egy időtagot, hogy impulzusok ne hozzák működésbe az áramkört, ha tartósan le van ragadva kb 1-3 másodpercig.
Ebben a gépben nem, de az ic-t már üzemeltettem közel minimum tápfeszültségen mikor egy akkumulátoros eszközben kellett tudnom mekkora tápnál működik még stabilan.
Igen a 6. lábon kap áraminformációt de az az IGBT-k védelmét szolgálják. A 9. láb csak arról ad infót, hogy van vezérlés. Mellékeltem egy kapcsolási rajzot de szerintem nem teljes. A rajzon ott van a kapocsfeszültség figyelő áramkörhöz a csatlakozó CN5. z áramkör kimenet meg szerintem a j5-s csatlakozón adja a jelet, Ha az testen van akkor lezár a Q8P nyit a Q9P és közel testre húzza le az Uc3842 2. lábat aminek hatására a kitöltés egy minimális értékre áll be. Következésképpen a kimenő áram lecsökken és az elektróda letörhető.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |