Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » AVR-es alkatrész (tranzisztor) teszter
Lapozás: OK   68 / 84
(#) morgo válasza tango51 hozzászólására (») Aug 11, 2017 /

Szia!
Igen be kell állítani a külső 16 MHz-es kavicshoz. Másképpen a belső oszcillátorról menne ami gyárilag 8 MHz/8 ha jól emlékszem. A DIV8-at is ki kell kapcsolni.
(#) tango51 válasza morgo hozzászólására (») Aug 11, 2017 /

Köszi a gyors választ.
(#) wbt hozzászólása Aug 11, 2017 /

Szines TFT-s vizsgálóhoz lehet valahol találni FW-t?
ilyen
Sikerült megküldeni egy 300V-os kondival, azóta tápfeszzárlatos az AtMega328.
(#) sany hozzászólása Szept 2, 2017 /

Sziasztok!
Van egy LCR-T4 AVR -es teszterem. Fogalmam sincs milyen verziójú program fut rajta. Az internetet böngészve ráleltem arra az információra, hogy a v1.12 -es program verziója képes frekvencia mérésre, stb. Szerintetek érdemes lenne kicserélni a gyári szoftverét újabbra? Arduinoval csinálnám.
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2017
(#) Unfi válasza sany hozzászólására (») Szept 3, 2017 /

Szia. A gyári szoftvert simán ki tudod cserélni olyanra, ahol a menü funkció előjön, és akkor nem csak frekvenciát tudsz mérni, hanem generálni is tud frekvenciát, és feszültséget is tudsz mérni, de hardveresen is kell módosítani. Nem nehéz, 3 db ellenállás, és egy kondenzátor kell, és a megfelelő pontokra bekötni. A leírás ebben segít. Teljesen mindegy milyen programozóval csinálod. Már az 1.29-es szoftvernél járnak a szerzők!
(#) sany válasza Unfi hozzászólására (») Szept 3, 2017 /

Köszi! Akkor én le vagyok maradva a a verziót tekintve. Esetleg hivatalos leírás, illetve weboldala van a készüléknek? Ebben a fórumban találtam információt a programozásáról.
Esetleg a leírásnak , ahol található megadnád a linkét?
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2017
(#) sany válasza sany hozzászólására (») Szept 3, 2017 /

Az általam talált leírásnak megfelelően összekötöttem az Arduinot UNO-t és tesztert. Az Arduinoba sikeresen feltöltöttem az ArduinoISP nevű programot. Letöltöttem az ajánlott Flashert. De sajnos nem indul el az égető program.
(#) Unfi válasza sany hozzászólására (») Szept 3, 2017 / 1

Sajnos a leírásban nem találok olyan leírást, amely Arduino UNO -t ír, mint programozót.

Bocs, én a tranzisztorteszterről linkeltem neked a leírást. Az arduinoval hogyan lehet programozni azt nem tudom, nekem STK500 van, és MKII égetőm.

Köszönöm a leírást, az is hasznos.
Esetleg azt nem tudod, hogy a legújabb firmware -t honnan tudom letölteni? Találtam már sokat csak nem tudom melyik a jó, a hivatalos meg csak működik.

Köszi.
(#) ABU hozzászólása Szept 13, 2017 /

Sziasztok!
Beszereztem én is egy ilyen sárga nyákos ketyerét, a kijelző GM328, a nyákon egy áthúzott kukán kívül semmilyen felirat nincs, a firmwaret frissítettem is az Unfi által megadott trunkból, úgy látom kapott menürendszert. A kérdésem az lenne, hogy hol találom azt a hardwares kiegészítést, ami taglalja a nyomógomb vagy encoder beépítést? A menüben való lépkedéshez.
(#) Unfi válasza ABU hozzászólására (») Szept 13, 2017 /

A "Bővebben: Link" alatt megtalálod a leírást is. 6 hozzászólással feljebb.
(#) ABU válasza Unfi hozzászólására (») Szept 14, 2017 /

Üdv!
Sikerült beépíteni, viszont nem léptet a menüben, PD1 PD3 a két használt láb. Előfordulhat olyan eset, hogy az előre elkészített programban nincs engedélyezve az encoder?
(#) morgo válasza ABU hozzászólására (») Szept 14, 2017 /

Igen. A szoftverben kell engedélyezni.
(#) Unfi válasza ABU hozzászólására (») Szept 14, 2017 /

Van egy "make file" nevű fájl abban a részben, amit szeretnél módosítani. Azt megnyitod a WinAVR-20100110 nevű programban, a pn-pn.exe programmal, beállítod amit szeretnél, és a programot lefordítod a Tools- make all. Kapsz hex., eep., és elf. fájlokat. Ezeket kell beégetni.
(#) ABU válasza Unfi hozzászólására (») Szept 14, 2017 /

Köszi, megnézem!
(#) ABU hozzászólása Szept 14, 2017 /

Az a helyzet, hogy a trunk verzióból újrafordított program kb 10%-al túllépi a flash méretét még akkor is, ha nem módosítom.

Itt a példa :
Ha az ebben található maket winavrrel újrafordítom módosítás nélkül, akkor 7% a többlet. Ha már engedélyezem a rotary encodert akkor 110%-ra jön ki a teljes méret. Kikapcsolt menüvel kb. 88% a foglaltság, de akkor meg az encodernek nincs értelme, pedig szerettem volna rá. Érdekes, hogy a mappában alapesetben található lefordított program gond nélkül felkerül menüvel, de nincs encoder engedélyezve. Újrafordítás után pedig 110.8%.

Hol rontom el a dolgot.? Nem értem.
(#) Unfi válasza ABU hozzászólására (») Szept 14, 2017 /

Igen, egyszer én is így jártam, és nem értettem. Próbáld meg kikapcsolni az UART, és a Dbat-check funkciót.
(#) ABU hozzászólása Szept 16, 2017 /

Idő közben megoldódott a probléma. WITH_SamplingADC kapcsolóval az ADC felbontását 0.01pF-ra növeli, így a 100pF alatti kondenzátorokat nagyobb pontossággal tudja mérni. Ez +8% program többletet okoz a 100%-hoz képest. A menüt ki is kapcsoltam a hardveres modot is eltávolítottam, mert ahogy átnéztem, nekem nem nyújt olyan fontos plusz szolgáltatást, amiért érdemes lenne megtartani és beáldozni miatta az alacsonyabb felbontást kondenzátor méréshez. Maradjon meg inkább pontosabb alkatrész teszternek, pwm és frekvencia generálásra vannak más eszközeim.
(#) Unfi válasza ABU hozzászólására (») Szept 16, 2017 /

Igen, azt ki kellett kapcsolni, hogy beleférjen.
(#) Unfi válasza ABU hozzászólására (») Szept 16, 2017 /

Sikerült a magyarosítás is?
(#) ABU válasza Unfi hozzászólására (») Szept 16, 2017 / 1

Igen, de meghagytam angolnak.
(#) teszti hozzászólása Szept 16, 2017 /

Sziasztok!

A sárga nyákos teszternek van olyan firmware amiben az induktivitásokat uH-ban is lehet mérni nem csak mH-ban?
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2017
(#) Unfi válasza teszti hozzászólására (») Szept 17, 2017 /

A MARKUS féle teszter az tudja mérni, sőt még távirányitót is lehet tesztelni vele.
(#) Unfi válasza teszti hozzászólására (») Szept 19, 2017 /

Szia.
Próbáltad a másik szoftverrel?
(#) teszti válasza Unfi hozzászólására (») Szept 19, 2017 /

Nem. Nekem ilyen van, ehhez keresek firmwaret. Bővebben: Link. Most 2.68 verzió van rajta.
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2017
(#) Unfi válasza teszti hozzászólására (») Szept 20, 2017 /

Ott van minden a www.mikrocontroller.net oldalon. Nekem is van ilyen sárga műszerem, és működik rajta több féle szoftver is.
Következő: »»   68 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem