Fórum témák
» Több friss téma |
Nem. Melegviznél is azonnal hibát ad. Valszeg Valószínűleg a műanyag perem vezetett be némi vizet. Most arra jutottam, hogy a gázt nem nyitja. Szikra előtt, vagy után jönne a gáz? Mert se gyújtás, se gáz nincs.
A "valszeg" az milyen szeg?! A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2017
Szia!
Bele lehet bonyolódni a panel javítása, de amúgy is volt egy alaphibád. Ebből panelcsere lesz. Sajnálom. Vagy jobban jársz ha veszel egyet alkatrésznek, még ha más hibája is van.
Mukodesi jel. Szivattyu. Szikra. Gazszelep futesi modban a sorrend ha nem turbos
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2017
Sziasztok!
Tudom, hogy ez itt offtopic lesz, (ezért szürkítem is) de azért hátha akad valaki, aki tud nekem segíteni. Karancs 4P típusú gáztűzhely sütője termoelem-hiba gyanús. Megnézném, de nem tudom hogyan férhető hozzá a sütőégőnél, úgy vettem észre hogy akár az ajtó levételére is szükség lehet. A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2017
Az ajtót nem kell kivenni. Alatta van az égő. Fordítsd oldalára s hozzáférsz. Egy közepes csavarhúzóval tudsz mennyiséget állítani az alsó fúvókánál.
Köszi!
Itt a termoelem vagy termomágnes lesz a ludas, a lángmagassággal nem lesz gond. Egyébként jut eszembe, ennek már korábban is volt egy olyan hibája, hogy a sütőégő mintha termosztátosat játszott volna: azaz ahogy bemelegedett a sütő, egyre kisebb lett adott fokozaton a láng, mindig feljebb és feljebb kellett tekerni. Ez is egy hiba (de másé), ha jól sejtem? A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2017
Idézet: „...korábban is volt egy olyan hibája, hogy a sütőégő mintha termosztátosat játszott volna:” Ez a dolga, mivel termosztátos kivitelű a sütőcsapja. Nem véletlenül van rajta a skála 1-8-ig.
Tisztelt Hozzáértők!
Vaillant VUW 180XE kombi kazán olyan produkál, hogy amikor meleg víz folyik, egy idő után leáll, és csak hideg jön. (rendszerint amikor a zasszony be van szappanozva 100%-ban) Ilyenkor a cirkón egy piros lámpa felgyullad, egy áthúzott láng-jel. (régebben szedtem már szét, a műanyag billenpátyot cseréltem, mert eltört, ami a mikrokapcsolót kapcsolja, akkor az volt a tünet, hogy folyamatosan ment a fűtés, nem kapcsolt ki.) Köszönöm, ha van valakinek valamilyen ötlete.
Sziasztok!
Az Immergas eolo mini 24 kazánunk előjel nélkül nem melegített ( fűtés + víz). Hibakód 11, és a víz nyomás is lent volt 0,5-ön. Sajnos a víz nyomást sikerült 2 bárra állítani, ami azért az üzemi kb duplája. Most viszont 03-as hibakódot ír ki, ami nincs is benne a kiadott kézikönyvben. Szóval, hogyan lehet a felesleges vizet leengedni a leengedőcsonkon (tekerni, nyomni, forgatni)? Illetve mit jelenthet a 03-as hibakód? Előre is köszönöm!
Langelvesztes. Meg kell tisztitani elsore az ionaram erzekelot. Porcelanbol vam es az egoterben talalhato a gyujtoelektrodaval.
Oké, köszönöm!Bár akkor a fűtésnél nem kellene ennek jelentkezni? Az megy hiba nélkül.
Sziasztok!
Radiant R20E kazánom E14 hibát ír. Tudnátok segíteni? Köszi!
Elvileg kellene de lehet ha lemodulal ( leszabalyoz ) akkpr jo az ionaram erzekeles csak nagy langnal produkalja. Minden esetre ezt nezd meg eloszor. Ez ingyen van nem kerul penzbe.
Ha ventilatoros a keszuleked. Legnyomas kapcsolo nem kapcsol. A ventilatorban levo cso nk amire a cso csatlakozik el van dugulva. Kompresszorral vagy pumpaval esetleg szajjal kifujni. Nem artana kiszedni a ventilatort is es a jarokereket kitisztitani.
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2017
Sziasztok!
Van egy Chaffoteaux & Maury Elexia Confort gázkazánom. Egy ideje a kazán alján csepegő víz jelentkezett. A víz a hidroblokkból a váltószelep betéttől folyik. A betét le fel tud járni attól függően, hogy a meleg vizet engedem vagy épp a fűtés megy. Szétszedtem a szelepbetétet és 5 db gumitömítőt találtam benne , mindet kicseréltem, de továbbra is csöpög. A betét felett van a gumimembrán, de nem látok rajta szakadást . Úgy tűnik, mintha a víz egyszerűen átjönne a tömítéseken, de ezt az alkatrészt nem lehet jobban megszorítani bepattan a helyére és kész. Találkozott már valaki ezzel a hibával, igazából a régi tömítéseken sem láttam semmit, jónak tűntek. Tudna valaki segíteni ? A segítséget előre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2017
Szia! Nem ventillátoros.
Ez a típus: Bővebben: Link
Sziasztok!
Termomax minimax 24 K turbo készüléknél van egy kis gondom. 01 hibára sűrűn kiáll. Oldalra kimenő 1 méteres füstgáz csöve van, nincs eldugulva, tiszta. burkolat nélkül nem akarja a hibát produkálni. Pressostátra gyanakodtam. Betettem egy másik típust amit néha elszoktam magamnak kalibrálni tesztelés miatt. Azzal sem lett jó. Ezen a kazánon nincs ellenőrző üveg, hogy nem látom a lángképet. Most még arra gondoltam, hogy a gázszelepet illetve a minimum lángot az égőtér vákuum még jobban lecsökkenti. Emiatt nem tud elindulni. Holnap kimegyek még egyszer és megpróbálom a gyári értékre feltett burkolattal belőni. Ha van Valakinek ötlete, várom szeretettel. Előbb, utóbb jó lesz.
Szia!
Én meg Chaffoteaux Mira típushoz keresek elektródákat sikertelenül.
Sziasztok!
Vaillant gázkazánom valamiért nem akar fűteni. Víznyomás van, őrláng van, szivattyú megy, de nem lobban be az égőfej, bárhová is tekerem a termosztátot. Az előző fűtési szezonban rendesen ment, a végén leállítottam, ahogy kell, azóta nem nyúltunk hozzá, nem tudom miért nem akar beindulni. 2 v 3 éve szakszervizes szervizelte le. Vajon mi lehet a rossz? Membránt nem nyitja a rendszer?
Ugyan típust nem írtál, de lehet, hogy van fűtővíz részen áramlásérzékelő a szivattyú meg letapadt a hosszú állás miatt, így nem tud begyújtani. Meg kellene forgatni a kazánban lévő szivattyú tengelyét.
Szia! Próbáld meg a kazán alkatrészeket árusító webáruházakat felhívni telefonon, nekem már sikerült így beszereznem alkatrészt ami egyébként nem volt a weboldalukon.
Nem tudom van-e gyári leeresztő csap rajta. Ha nincs, akkor:
Próbáld meg a bemenő hideg vizet elzárni, utána megnyitni a feltöltő csapot és kinyitni a meleg víz csapját valahol , pl mosdó, mosogató. Ha nincs gyárilag benne visszacsapó szelep, leürül a csapon keresztül a fűtési kör. Ha nem jön így víz, akkor a legjobb ha a radiátorod légtelenítőjén keresztül leengeded. Hosszadalmas, de biztosan jó.
Jó lenne ha megmérnéd egy differenciál nyomásmérővel a pressostátot. Így kiderülne milyen nyomásértékek vannak elzárt égőtérnél. Szerintem a légnyomáskapcsolót menő csonk ami a ventilátoron van az lehet eldugulva, vagy a füstcső tömítetlen, így nem alakul ki nyomáskülönbség. Egyébként cső a csőben, vagy osztott füstgáz elvezetésed van?
Milyen típus, milyen termosztát? Ha elemes a termosztát lehet az van lemerülve. Ha membrános a gyújtás indítása, akkor lehet a mikrokapcsolót- ahogy már írták- nem kapcsolja be a vízáram.
Csak egy gyártó kazánja van megadva, ez nem sok segítség még a profiknak sem. Nekem a lábam fáj, vajon mi lehet a baj- kicsi a cipő, vagy valami más? A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2017
Teljesen igazatok van: Vaillant VCW 24-10, ezer éves, de nem szokott vele gond lenni.
Sziasztok!
Colibri KK-E kéményes kazánom van. Elkezdtem fűteni, és eddig ismeretlen probléma jelentkezett: csak 0,4-0,5 bar nyomással hajlandó dolgozni. Ha jobban rátöltök vizet a rendszerre, 1 bar körüli nyomásértékre, 60 fokos vízhőmérséklet körül letilt automata és manuális módban is. Ha engedek le a rendszerből, tökéletes. Eddig minden fűtési idényben 1 bar nyomással működött. Mi lehet a bibi? Lehet , hogy a tágulási tartályban a nyomással van bibi, és a vízmennyiség megfelelő? Ne foglalkozzak vele? Köszi
Ha a fűtés megy, akkor HMV hiánynál, leállásnál váltószelep áramlásérzékelő, hőcserélő amit nézni érdemes.
A váltószelep jó lehet, ha már egy darabig adott meleg vizet. Az áramlásérzékelő, ha jó akkor vízköves, eldugult a hőcserélő. Ha régóta nem volt karbantartva a készülék, akkor egy hőcserélő savazás, átmosás nem árt. A víznyomás is 1 - 1.5 bar meg kell legyen. Ha levegős a rendszer akkor légteleníteni is kell. Ilyenkor csörög, zörög a kazán, majd a hővédelemmel hibára áll. Ez a vízköri szerelgetés után jelentkezhet. Ha vannak automata légtelenítő szelepek akkor a fűtést járatva a levegő kimegy. Nem vagyok szerelő, de a Waillantunkat magam javítgatom. Ha itt nem kapsz szakiktól további ötletet akkor az Indexen is találsz gázszerelős topikot. |
Bejelentkezés
Hirdetés |