Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Régebben már kértem! de válasz nem jött
Lehetne egy teljes élesebb kép? Illetve a panel másik oldaláról is lehetne egy teljes kép?
Mivel megoldódott a gond és szól az erősítő már gond nélkül.
![]() Minden esetre ha így is fontos teszek fel fotókat délután a panelről. ![]()
Csak nekem kellene a panelrajza miatt. Mert nekem van kész *.lay fileban, csak összehasonlítás miatt
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2017
Sziasztok. Valakinek van valami otlete? Pioneer sa540. Tokeletesen mukodik. De neha ,random modon kikapcsolja a vedelem. Neha orak utan neha masodpercenkent
Ez az 'N' mosfet vegfok az ami fentebb a kepen van 10par fet-tel?
Akkor van egy 6par es van egy 10par fettel epult verzio is?
Nem. Az egyik 5-5 Fet ,A másik 6-6Fet.
Szia! Pár éve ajánlásodra készítettem egy azóta is remekül üzemelő Crescendo Millenium erősítőt, csak sokáig nem volt hozzá méltó előfokozatom, idén vettem hozzá egy Cambridge Audio DAC Magic Plus DAC-ot, nagyon jó páros lett belőle. RCA kábellel van összekötve a kettő, de van a DAC-on XLR kimenet is. A kérdésem az lenne, érdemes lenne esetleg az erősítőt felruházni egy XLR bemenettel - elektronikával, és azon keresztül összekötni a kettőt? Van e hangzásban is különbség vagy csak a hosszú vonal jel kábeleknél a zavarjel védetsége miatt van látjogosultsága?
Az XLR csatlakozót alapvetően árnyékolt, szimmetrikus vezetékhez találták ki. Be lehet kötni aszimetrikusra is, de nem ez a szerepe. Az XLR hez tartozó "elektronika" trafó a kimeneteken, és a bemeneteken is. Ha szabványos jelszintet, impedanciákat használsz, egyrészt mindent mindenkihez tudsz csatlakoztatni, jelentős távolságokra is akár, zavar védetten, minőségromlás nélkül.
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2017
Szia! Hangzásban nem számítok különbségre. Ha a DAC és az erősítő több méterre van egymástól, elgondolkodnék egy szimmetrikus erősítő bemenet kiépítésén.
Az erösitö mellett van félméteres rca kábellel, csak elgondolkodtam lenne e értelme, ha már rajt van az XLR. Köszönöm válaszodat! Egy másik kérdés, esetleg tudnál ajánlani erösítőt ami 2x200W oldalanként 3 pár fettel és minimum olyan minőségű mint a Crescendo Millenium?
Sajnos nem találok jobb minőségű ábrát a nagyobb teljesítményű változatról Bővebben: Link.
Sziasztok!
Egy megfelelő erősítő berendezést keresek egy speciális feladatra. Mint hozzá nem értő kérem a segítségeteket. Egy nagyfeszültségű transzformátorunkat szeretnénk megtáplálni különböző jelalakú és frekvenciájú max. 150V effektív feszültséggel 20Hz-1kHz tartományban. A multiméteres méréseink azt mutatják, hogy 50 Hz szinuszjel mellett 100-150W-ot vesz fel a transzformátor. Találtam egy ilyet, de a sávszélesség 50Hz-es alsó határa elbizonytalanít. Ilyenkor 50Hz alatt nem képes elegendő mértékben erősíteni a jelet, így nem nyerhető ki a max. 200V? Tudnátok valami jóárasabb megoldást mondani? Előre is köszönöm! A nagyfeszültségű próbák biztonságos körülmények között történnek, a kísérletek során állatoknak nem esett bántódása. ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2017
Szia!
50 Hz alatt az erősítése is csökken, de fontosabb hogy a kimeneti trafó is telítésbe megy, így a bemenő jel növelésével sem oldódik meg a probléma. Ettől eltekintve egy ilyen erősítő nem nagyon alkalmas erősen reaktív terhelés meghajtására. Beindulhat a védelme, ezzel meghamisítva a mérést, vagy tönkre is mehet tőle. Persze lehet többet használni belőle, és átalakítani jobban terhelhetőre (részben trafócserével), de jobb lenne egy erre optimalizált, kapcsoló üzemű végfok. Ha komoly a szándék, keress meg privát üzenetben! Korábban több hasonló célú generátort építettem, igaz, azok áramgenerátorosak voltak. A feszültséggenerátoros valamivel egyszerűbb. Mondjuk jóárasabb nem lesz, sőt!, cserébe bírni fogja, és nem lesz alsó határfrekvencia sem. A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2017
A Sipos féle könyvben (nem a sárga) benne van, az eredeti meg valamelyik régi Elektorban (talán 84' v 87' évfolyam) fejből nem tudom pontosan. Volt még egy Gigant verzió is, 2x4 FET-es verzió csatornánként.
Sziasztok!
Van egy AUDAC DPA74 4 csatornás végfokom. Kérdésem az lenne, van-e valakinek kapcsolási rajza hozzá? A táp részén durrant szét a kondenzátor, plusz a fet. Kicseréltem, de valamiért még nincs benne elég "energia". Köszönöm! ÜDv Gábor
A minap javítottam egy aktív zenekari hangsugárzót. Most a márkától tekintsünk el, mert ugyanaz a belső három névvel is a piacon van. A kapcsitápja (bár inkább ott lenne a helye) gyengélkedett. Terhelés nélkül majdnem megvolt a végfok tápja, de terhelésre nagyon hamar visszaesett. Félhíd topológia volt, nem rezonáns, hanem kemény kapcsolású. Egy soros 1 µF kondenzátora volt primerrel, ami nem nagyon szerethette a bekapcsolási áramcsúcsokat, mert alig 6 nF maradt az eredeti 1 µF-ból. Rajz ahhoz sem volt, vissza kellett rajzolnom.
Hátha segít valamit.
Sziasztok!
Műhelybe szeretnék egy kiszuperált 5.1-es házimozi "hangfalakból" csinálni egy 4.1-es rendszert rádiózásra meg zenehallgatásra. A hangfalaim paraméterei 6Ohm/15W illetve a mély 4Ohm/30W. Néztem E-bay-en TDA7377 2.1 kész panelt is, csak abban nem vagyok biztos, hogy ha kimenetenként ráakasztok két hangfalat, akkor a 3 Ohm nem károsítja-e? Három kérdésem van. Van esetleg valakinek egy olcsó és bevált kapcsolása ilyen célra? Illetve ha a kész panelt választom az egyszerűség kedvéért, akkor pedig azt fent leírtak szerint ha kimenetenként két hangfalat kötök rá párhuzamosan, az okoz-e problémát hosszú távon? Illetve a konkrét egységgel kapcsolatban van bárkinek tapasztalata? Köszi előre is a válaszokat! Üdv: spgabor
Köszi! Igazából nem lenne lényeg, hogy a Crescendot készítsem el nagyobban, csak valami hasonló kaliberűt minőségre, de más típust, kicsit erősebbet, most van dögivel itthon toroidom is. Ez is Ez megfordult a fejemben, bár ennél erősebbet szeretnék. Oldalanként három pár 2sk-2sj páros lenne az álmom. Csak nem találok dokumentációkat ilyenhez. Ebay-en lehet venni előre gyártott KIT-et, de az nem olyan mintha az alapoktól saját kézzel készül. Ezért gondoltam rád, mert te ebben sokkal jártasabb vagy nálam, és hátha van valami finom jó minőségű erősítő amit tudsz ajánlani ebben a kategóriában.
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2017
Szia! A terhelhetőséggel kapcsolatban elég megnézned az IC adatlapját. A szóló csatorna 2 Ω-mal terhelhető, a híd pedig 4 Ω-mal.
Egyéb referenciám nincs róla és erről se, de ez utóbbi jól néz ki.
Adatlap szerint kibírja.
Valamint van benne védelem (bár arra nem alapozunk ![]() Ha meg nem párhuzamosan, hanem sorosan kötöd őket, akkor meg örök élet. Műhelybe nem is kell szerintem több... Ha jól látom a linkelt panel alapján, akkor két csatorna kondis kicsatolású, a sub része meg hidalt...
Sajnos nem volt eddig szerencsém olyan kapcsoláshoz, amilyet építeni szeretnél.
Köszönöm válaszod! Akkor marad a kutakodás
![]()
Jelen fórumon Saraha kolléga írt róla beszámolót, nagyon elégedett volt vele.
Köszi az infót! Megkérdezem tőle mik a tapasztalatai!
Ezeket is érdemes lenne megfontolni.
SR200 Az AEM600-nak nem találtam meg hirtelen az itteni linkjét, ezért mellékeltem a rajzot, meg a paneltervnek egy saját változatáról készült nézeti képeket.
Szia! Ebbe az SR200-ba rögtön beleszerettem...
![]() ![]()
Sziasztok,
köszönöm a válaszokat, akkor rendelek egyet. Ennyiért nem érdemes készíteni. Adatlapon láttam, hogy két ohm-mal is terhelhető, de inkább kérdezek. Tápból milyet érdemes ilyen elé rakni? Sima dugasz vagy számítógéptáp elég, vagy ne kapcsolóüzemüben gondolkodjak? Üdv. spgabor |
Bejelentkezés
Hirdetés |