Fórum témák
» Több friss téma |
Ezeket néztem csak az a baj hogy 2 ezer forint egy ilyen modul.
Szeretném beindítani a D1 mini WiFi modult, hogy majd az Arduino Uno-val működjön. Miután rádugtam az USB-re nem találta meg automatikusan és nem is látja a gép. Letöltöttem egy programot "Nodemcu Firmware Programmer", de itt sem jelenik meg a Com port. Az arduino-m mindig megadja a port számát.
Miket kellene letelepíteni? Mikor kell 3,3 V-ot adni neki? Gondolom, ha az arduino 3,3 V-os pontjairól levehetem a feszültséget?
Próbáld meg ezt.
Ha minden igaz, akkor ilyen serial converter van rajta. A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2017
Nem. Az UNO 3.3V@150mA kevés neki.
A WiFi ~250 mA áramigénnyel is fellép!
Szia! Köszönöm, most már megvan a kapcsolat! Most jöhet a további lépések keresése. Jó lenne valami kezdő információ, alap leírás. Ilyenek keresését kezdem meg.
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2017
Sziasztok! Ráakadtam a Roboremo alkalmazásra. Szeretném, ha telefonról tudnék kapcsolgatni LED-eket. Elővettem egy már nam használt TP routert, meg van a ESP8266 D1 mini is. A D6, D7, és D8 kivezetéseket használnám. Ez így működő képes-e?
Valószínűleg működőképes összeállítást is lehet csinálni vele, de minek hozzá a router? Ott a telefon.
Én is szerettem volna RC autót csinálni azzal az APP-al, de nekem nem tűnt stabilnak. Random megszűnt a kommunikáció, stb.
Üdv!
Blynkkel nem lehet még DirectConnenctet csinálni? Próbáltam ezzel,de a golyócskák csak pörögtek,nem akart csatlakozni. Felhő nélkül nem megy? Wemosd1 minim van.Köszi.
De miért?
A leakadásoknak nem jöttél rá az okára? Meddig jutottál el az autóval? Én is ezt terveztem a végén.
Sziasztok!
Belefutottam egy "érdekes" folyamatábrás online programozókörnyezetbe. csináltam neki egy topicot Használja valaki? Esetleg van rola tapasztalatotok? Elég sok tutorial is van fent rola...
Hello
Segitsetek ki a kovetkezo (kiserleti) koddal Azt szeretnem hogy a „Temp =” villogjon amikor a „blinkStatus == 1” es ne villogjon amikor az erteke nulla. A „blinkStatus” erteket helyesen megjeleniti a web-lapon, de a villogas az elmarad. Innen van az inspiracio Vagy szukseg lenne az on-line mod, csak AP modba ellenoriztem
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2017
Nem igazán jöttem rá az okára, de úgy vettem észre, hogy a telefonos alkalmazásban van valami hiba. Ja és van egy minimális késése, amit bluetooth-al nem vettem észre.
Egy csúszókormányos autót terveztem vele, ami 2 csúszkával ment volna, és az akku feszültségét is visszaküldi. Előkerestem a kódot. A kommenteket ne nézd, az benne maradt az eredetiből. A végén van az akkus rész, ami egyelőre csak random számokat küld.
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2017
Hali, ugyanazzal kuszkodok,
Segitsetek ki, hogyan tudnam atadni a „blinkStatus” erteket a „value”-nak, hogy majd felhasznaljam ezt a blinker fuggvenybe ?
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2017
egy tipp:
létrehozod a /value/ változót aztán a /handleServerResponse()/ függvényt, aztán azon belül a /message/ tartalmazza a kapott érétket így azt kellene value-be tölteni, aztán felhasználod ahogy szeretnéd. Utolsó példádban azt is érdemes lenne átgondolni hogy az "if(value == 1)" és handleServerResponse() mikor fut ? Nincs loop(), kell valami esemény hogy valami többször fusson. A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2017
Koszi a tippet, de azt hiszem nem sikerult egeszen ertheto legyek a kerdessel.
A kod reszlet az a html -bol van , a
Ami ide kellene az csak a browser feluleten futna. Vagyis, az ESP8266 elkuldi rendesen az adatokat, amelyek mind meg is jelennek rendesen. Azt szeretnem elerni hogy a „blinkStatus” erteket felhasznaljam a blink fuggveny inditasahoz. Ha megadom a „var value = 1;” erteket mar a kodba, vagis az 1-et akkor mukodik Lenyegebe HTML, AJAX kodolasra lenne szukseg A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2017
Pontositas: a fenti kod az a weblap script -jebol valo.
A „handleServerResponse” megvan, csak valahogy a kapott erteket, a „blinkStatus” nem tudom egyebre hasznalni mint hogy kiiratom a weblapon. At szertnem adni az erteket a „value” -nak. javascript A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2017
Rossz hír, hogy én erre válaszoltam.
Azt kellene tudnod hol kapod meg az esp-felől érkező adatot.
Mivel ez a sor változtatja meg a blinkStatus értékét így a message tartalmazza azt ami neked kell.
Ebben a sorban töltjük fel a message változót az esp felől érkező adattal. Ugyanígy a value is feltölthető. Aztán már csak ellenőrizni kell a value értékét. Az az if ami ezt ellenőrizné a te kódodban valószínű, hogy csak egyszer fut le az oldal betöltődésekor, pedig az lenne a jó ha mindig lefutna ha adat jön az esp felől. Tehát amikor a message (most már value) értéket kap, közvetlen utána kell ellenőrizni. Még a function handleServerResponse() függvényen bellül. Alert vagy console log használatával könnyen ellenőrizhetet hol mit csinál épp a kódod. Bővebben: Link
Hali
Koszi a segitseget, hasznos info volt es hala neki megoldottam . Ugy volt ahogy irtad. Mellekelem ha esetleg erdekelne meg valakit A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2017
Szívesen..
Viszont én továbbra is erősen javasolnám, HTML tanuláshoz és fejlesztéshez az offline magoldást. ESP akkor is küldi az adatokat ha az oldalt és a hozzá tartozó fájlokat nem az esp-n tartod hanem a kliensen (pc-n). Aztán amikor kész az oldal akkor csak áttöltöd az esp-re, mondjuk akár a fájlrendszerére, és kész is, de ha olyan html szerkesztőt használsz ami egyből ftp-re tölti a mentett, változtatott weboldal fájlt, akkor még a feltöltésre sem kell időt fordítanod, és bármikor könnyen módosíthatod. Valamint a másolata megmarad PC-n. Visual Studio Code Nálam most épp ez a favorit. "Egyszerű használni", rendezi a sorokat, ellenőrzi a hibákat, felajánlja a lehetőségeket. Nagy segítség ez mikor belendül az ember. Szerintem.
Üdv.
Tud valaki segíteni? ESP-12S-vel nem boldogulok. RX-TX összezárva WIFI működik.Az ip cím meg van, de nem tudok belépni. (web lap nem megjeleníthető) putty-al sem. Soros kommunikációnál nincs válasz, esetenként vissza jön a parancs mintha a rx-tx össze lenne kötve. Esploler azt mondja 'nem megfelelő válasz, nem megfelelő firmware. FlashDowload pedig nincs szinkron. Táp megfelelő áramú, van 10mikrós kondi, soros kommunikáció ipari USB/RS232, de próbáltam a Pl-s szériával is. Idézet: „soros kommunikáció ipari USB/RS232,” Ezt úgy érted, hogy rendes +12 -12Voltal kommunikáló kábelt kötöttél az ESP-re? Mert ide inkább TTL - UART kell.
Ez egy MOXA USB to serial adapter, +-5V-t lehet mérni az rx-tx-en.
Félre tettem és próbálkozom újra a TTL- UAtRT-al, de ugyan az a helyzet. Induláskor GPIO0,GPIO2 high akkor folyamatosan küld valami értelmezhetetlen adatokat és a kék led is villog. De programozói módba nem lép be, reset+GPIO0 low-ra
Azt honnan (hogyan) tudom meg ha nincs kommunikáció?
Az RS232 +/- 5V feszültsége lehet hogy sok volt a +3,3V feszültségre tervezett lábaknak. Az ESP12S milyen panelra van forrasztva?
Először egy terminál program (PUTTy, TeraTerm, HyperTerminal), 74800Bd sebességel ellenőrizd, hogy tud-e még adni. Ekkor lejátssza a bevezetőt, kiírja, milyen lábkombinációt érzékel. Ha ez még működik, meg lehet próbálkozni a 9600Bd, 19200Bd, 112500Bd sebességgel. Valamit látnod kell.
Ha jól értem, +5 és mínusz 5 Volt van az adapteren. Ez még megfelel az ipari elvárásoknak, de nem felel meg ide. Ha van USB - UART-TTL kábeled, akkor a TX-RX vonallal sorban 1-3,3K ellenállás elviselhetővé tenné a modulnak az 0 - 5Volt jelet.
Nálam 74800 körül kezd, de átvált 115200 Baudra és ott kommunikál.
A TávIR-nál vásároltam az ESP-ket és panelt is. Először TTL-UART-l próbálkoztam 1. ESP-vel sikertelenség miatt próbálkoztam meg az RS232-t a 2. ESP-vel. Mindét esetben ugyan az az eredmény, vagyis nincs eredmény.
Jelenleg 74800Bd-vel van bevezető, (gpio0 low): rst cause:2, mode (1,0) (gpio0 high): rst cause:2, mode (3,0) utána még sok adat, majd folyamatosan HEX karakterek
Szerintem TávIR-t kérdezd meg, milyen firmware van rajta.
Odáig eljutottunk, hogy az adás vonal jó. A övetkező lépés, hogy újraindítjuk, de már 9600(19200,115200)Bd sebességel figyelve. Az elején a bootloader él, most a rátöltött fimware szövege a fontos. A sok adat, meg a hexadecimális izéket kellene emészthető formába hozni, valószínűleg elég lesz a sebesség változtatása. A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2017
74800 Baudnál nálam is kezd már, de valószínű mikor átvált 115200-ra csak értelmezhetetlen jelek jönnek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |