Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
háttérképen teljesen másképpen néz ki a szék ... ez nem az a rajzolat, ez egy mozgáskorlátozottak emblémája a WC-hez ... de csak magyarázzátok a hülyeséget
Szerinted ki magyarázza a hülyeséget ?
Ez mi akkor ? Egyébként jó lenne ha teszti hajlandó lenne kommunikálni,néha mondjuk válaszolni
Nem én rajzoltam azt az ikont. Találomra töltöttem le a netről.
így indult:
ezt marasd ki rézfóliára .... !!!! A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2017
Nem igy indult
Az alap kérdés ez volt Idézet: „"Lehet Sprint-Layoutban képet beilleszteni?"” Válasz igen lehet. aztán volt egy válasz amire megtudtuk Idézet: „"Ezt próbáltam, de itt csak beteszi háttérnek de semmit sem lehet vele csinálni. Nekem olyan megoldás kellene, hogy a réz rétegre több kis piktogramként rá tudjam tenni."” Ehhez vagy megrajzolod a piktogramokat, vagy szerkesztesz egy olyan képet ami megfelel. aztán kicsit később jött az amit te kezdetnek mondasz, de az egy válasz volt. Viszont a kérdező nem reagál semmire, csak néz mint hal a szatyorban, én meg nem vitatkozom senkivel feleslegesen, plusz gondolat olvasó sem vagyok, és az sem zavar ha nem sikerül megoldania amit akar, ha ennyire .......
Sziasztok!
Hogyan tudom egy rajzelem (alkatrész) középpontját kijelölni? Középpontnak azt a pontot érteném amit rácsra igazít amikor "kérem"?
"snap to grid" - forrasztás rácsra igazítása
vagy: kijelölöd az alkatrész "use pick + place data" jelölö négyzetet, és te állíthatod be az alkatrész középpontját, valamint el is tolhatod x-y irányban, valamint forgathatod is tetszőlegesen. A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2017
Köszönöm, azt elfelejtettem említeni hogy ötös verziójú programot használok de ahogy elnézem ott még nem volt ilyen lehetőség sajnos...
Én nem bírom az Angol nyelvet, ezért elmondod melyik a "forrasztás" ebből a kifejezésből?
Ha nem bírod az angol nyelvet, akkor minek akarod megérteni?
A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2017
Én sem bírom az Angol nyelvet, ezért elmondod melyik a "furat" ebből a kifejezésből?
Félre értesz -szokás szerint, mint szinte mindenki mást is-.
Konkrétan arra utaltam, hogy nem helyes a hozzászólásod, hibás, téves, és nem ad hiteles információt. Az SL-ben nincs az alkatrésznek referencia pontja (az Eagle-ben pl. van ilyen). Ezen az sem változtat, hogy rosszul fordítod az eredeti szöveget. Az alkatrészt lehet pozicionálni többféle képpen is, de a klasszikus referencia pont nem adható meg definiáláskor.
A képen karikázd be melyik részletet nem érted, megpróbálom elmagyarázni.
Idézet: - szerintem ugyanúgy értetted, ahogyan én a furatot, mert amíg te azt írod, hogy a furat a rácsra kerül, én az előbbit ... „"forrasztás rácsra igazítása"” A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2017
Érdekes vitát folytattok
A 4.16 Snap to Grid pont hibás innen "Nem teljesen világos" Teljesen világos, hogy a legalacsonyabb rangú PAD a tájolás alapja.
Az idézett rész az szigorúan az én fejemben lévő káoszra vonatkozik. Próbálgatáskor nem kaptam következetes eredményt ezért nem volt a dolog világos.
De befogadó vagyok, és örülök ha a dolog értelmezhető, definiálható. Mond el mit jelent a PAD rangja, és hogyan lehet létrehozáskor szabályozni melyikre pozicionáljon az alkatrész.
Ez a tulajdonság SP-ben nincs ennyire részletezve, nem is választható tetszőlegesen.
Annyit lehet tenni, hogy az első PAD amit leteszel / letennél, helyezed a pozicionálásra szánt helyre. Normális esetben mindig az első a legalacsonyabb rangszámú, és utána a többi magasabb rangszámú elem, ezt van ahol lehet állítani, van ahol nem. Ez a program az utóbbi. A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2017
Kipróbáltam.
Működik az első lerakott pont "legkisebb rangja". A snap to grid valóban erre pozícionál ha nem variálunk vele. - Az ábra bal oldalán olyan alkatrészt definiáltam aminek csak 1 pontja, és éppen az első van raszteren. Ezt akár elforgatva is mindig az 1-es alapján igazít. - Az ábra középső részén ugyanezt látjuk csak ott egy szabályos hét-szög a demonstrációs alany. Nem is tudtam az elején melyik az 1-es pad-je, csak az igazítás után tudtam rászámozni. - Az ábra jobb széle talán a legizgalmasabb, mert lehetőséget kínál akármelyik pontot hajszálra raszterre tenni, függetlenül a forgatástól, vagy akármi mástól. Ehhez egy segéd-pad kell, amit raszterre teszünk, majd alul bekapcsoljuk az Automatic Capture opciót. Így ha tetszőleges pad-jét megfogjuk a hét-szögnek, akkor azt a lerakott segéd-pad fölé húzva az pontosan rácsra ugrik. Ezután a segéd-pad törölhető, az alkatrész szépen ott figyel majd a raszteren.
Igen, érdekes ... de a politikát belekeverni egy nyák-tervező működésébe, aminek egyes funkcióját valaki így, valaki úgy értelmezi, és ez miatt le is hülyézni valakit ... ez minősíti az igazi tudor-vidor, és nagyon okos embereket ...
Akkor megoldottad az alap kérdésed, szép munka !
Ha most érteném miről írtál nekem
A "megtalált" válasz már csak elméleti, mert az SL minden érdeme ellenére is egyre inkább háttérbe szorul nálam.
Most éppen az Eagle került a helyére -amiben nem kis szereped volt neked is-. Sajnos még mindig "szorít" néhány helyen a sasos program, de igyekszem idomulni hozzá.
ja igen , vitáztam, csak próbáltam érzékeltetni, hogy egyesek belekeverik a politikát ... minek is ??? -privátban kaptam egy üzenetet ... ennyi, felejtsd el !!!
Sziasztok!
Ha jól értelmeztem a korábbi hozzászólásokat, akkor Sprint5-ben ha rajzolok egy sima, egy oldalas nyákot (K2) és legyártatom, akkor minden különösebb bűvészkedés nélkül rajta lesz a forrasztási maszk? Gondolom, ott nem lesz rajta lotstop, ahol kifehéredik, mikor a "Maszk" gombot megnyomom. Még egy kérdés, ha attól függetlenül, hogy egy oldalas, szeretnék galvanizált furatokat, akkor azt hogyan tudom beállítani? Köszi. E.
Ha gyártatod akkor általában gerberből gyártanak.
Ebben az esetben a munkafájlok létrehozásánál kell külön a maszkot is létrehozni. Ha pdf-et hozol létre akkor a nyomtatásnál kell ugyan ezt külön létrehoznod. Egyoldalasnál a furat-galvánnak nem sok értelme van. De ha mindenképpen ez a terved, akkor két választásod van. - Beszélsz a gyártóval, hogy egyoldalas PAD-et is hajlandó galvanizálni - Kétoldalas PAD-et használsz és azt galvanizáltatod. Kétoldalas PAD key (F12)
Köszönöm, ezek hasznos infónak bizonyultak. Látszólag nem sok értelme van az egyoldalas galvánnak, de mégis! Lesz jó pár alkatrész, ami a forrasztási oldalon lesz elhelyezve és van köztük olyan, ami nem forrasztható simán körbe, mint mondjuk egy DIP tokos IC...
A munkafájlok létrehozásánál kicsit megakadtam, mert ott hirtelen német lett a Sprint Van hozzá valahol fordítás? Vagy tudsz segíteni, hogy mit pipáljak be Goethe Farkas nyelvén? Igazából, az lenne a terv, hogy egy oldalas panel, mindkét oldalon lotstop bevonattal, és Pár helyen furatgalvánnal.
Kép csak segitség, értelemszerűen válaszd a megfelelő réteget.
Akkor én kétoldalas padet használnék ebben az esetben.
Sziasztok! Sprint layout 5-öt használok, de külső winyón van csomó cuccom. A program is a külső winyón van, hiába van meg a gépemen is ugyan az a program, nem hajlandó elfogadni a társítást a rendszer, CSAK a külső winyóról. Laptopomon simán megy minden. Win7 64 bit alól használnám, külső winyó nélkül. Tud valaki segíteni mi lehet a baj?
Telepítsd újra az eredeti jogtiszta forrásból, arra a helyre ahol használni akarod. Ha több helyen használod, akkor akár több helyre is.
Az alkatrészkönyvtárakat és a munkafájlokat pedig tedd olyan központi helyre, amit mindenhonnan elérsz. Nekem a céges és az otthoni gépemen is fut a program, amik nem látják egymást. Ezért időnként szinkronizálom a fájlokat.
Hogy próbáltad társítani? Tegyél ki egy fájlt az asztalra, jobb klikk -> társítás, és add meg neki az exe helyét amihez társítani szeretnéd. Megpróbálhatod még azt is, hogy a külső vinyóra telepítettet egyszerűen átmásolod a belsőre, és ott indítod el. Természetesen az egész könyvtárat át kell másolni, mindenestől. Nekem pl. az 5-ösből ilyen változat működik, sosem kell telepíteni sehova, bárhova, bármelyik gépre vagy bármilyen win változatra másolom, elindítom és működik. Az xp-n ugyanúgy mint a win10 alatt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |