Fórum témák
» Több friss téma |
Már kb. 15 éves, nem tudom.
Ezt láttam a barátunk által: Bővebben: Link, de nekem nem ilyen van.
Én is most néztem de sima E27 foglalatban kell majd keresnem,és akkor ez elvileg törli is nekem az epromokat.
Igen, de ez "csirátlanít" is , vigyázz vele, csak zárt térben működjön, bezárt dobozban!
Rendben,köszönöm a válaszokat.
Tudtommal ha nyáron kiteszed a tűző napra az is megteszi, főleg ha még mérni is tudod hogy törlődött-e már vagy kell-e még 1nap neki. Talán nem lehet túltörölni csak túlhevíteni.
Ha boltból kell, akkor ilyesmi.
LED és diszkólámpa felejtős
Cserélni kell az eprom-ot, ha meg van a lábkiosztás.
Nyilván az eredetit nem fogod tudni törölni.. Leírást fórumokról lehet összeszedni, elég nehéz volt anno beszerezni, de nem lehetetlen.. Gondom neked az autó márkájának megfelelő fórumot kellene keresned. pl: Bővebben: Link
Sziasztok!
Egy kávéfőző EPROM-jával van baj,a kérdésem az lenne hogy (ha beszerezhető-akkor ehhez program is kell) ? vagy hogy működik a dolog? Választ előre is köszönöm!
Milyen kávéfőző milyen EPROM-járól van szó? Egyáltalán nem biztos, hogy EPROM. Lehet, hogy mikrovezérlő és akkor kell a programja is.
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2017
Philips Saeco Intelia HD8752 (ennyit mondtak a szervizbe) hogy EPROM hibás.
Találtam képet a vezérlő paneljéről, szerintem ezen mikro vezérlő vagy EEPROM lehet, amihez mindenképpen kell program ( de az EPROM íráshoz is ).
Ez a panel megvásárolható: Vezérlő panel A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2017
Miert, ha EPROM, akkor nem kell a tartalom?
Értem,köszönöm! Paneleket már én is találtam,csak gondoltam megkérdem mielőtt az ember beleugrik egy 30-40 ezres panelbe,hogy EPROM csere az mivel járna.
Itt a helyettesítő alkatrész: Bővebben: Link
És ehhez nem kell program sem és olcsóbb is!
Ja-ja kösz az infót hogy ez hogy nem jutott eszembe
Sziasztok, hol lehet manapság venni eepromot? Nem farnell nem tme és társai, személyesen (és nem lomexben).
pld 27c020, 27c040 Köszönöm.
Mennyi, és mekkora kell? 27512-ig adok egy marékkal, ha nagyobb, akkor már szívnám a fogamat.
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2017
Sziasztok. Érdekes dolog jött velem szembe a minap. Van egy masinám, abban van egy SGSM2716 eprom. Ezzel nincs is gond , tudom olvasni a tartalmát , és a gép is ketyeg vele.
Itt változik a történet, ugyanis a gép 2 epromot is tud kezelni, és a másik eprom socketben egy fekete taknyozott SMD panel van egy foglalatban, amit alulról egy elem táplál. Azt mondta ismerős próbáljam meg ugyanúgy kiolvasni mint a 2716-ot és sikerült is. Igenám de ez elvileg eprom emulátor, tehát valahogy törölhető a benne lévő adat. Erre lennék én kíváncsi hogy milyen úton módon tudnám törölni a tartalmát, ami a legfontosabb milyen úton tudnám újraírni? A programozóm (mint a 2716-ot) mindenáron 21V égetőfesszel akarja pörkölni de persze ezt nem hagytam neki mert ez max 5,5V-ot kaphat a rajta lévő Sram modul. Na akkor várom a kérdésekre a választ mert én sehogysem jutottam vele tovább.... Arra is gondoltam hogy az alatta lévő akkuhoz készítek egy jumpert, így le tudom kapcsolni, ezzel rögtön elveszti a tartalmát, de ez még mindig csak az egyik fele a dolognak és írni még mindig nem tudom....
Te írtad.. "Sram modul", azaz statikus ram, addig tartja a bele mentett adatokat, míg kap áramot.
Nem te programozod, a eszköz menti bele a dolgait. Kiolvasni kilehet, törölni meg úgy hogy lehúzod az elemet róla, mint ahogy megint csak te írtad.
Így nézne ki a modul. Este még próbálkoztam vele de sajnos sehogy sem jutottam előrébb.
Az SRAM írása ugyan úgy megy mint a kiolvasás, csak van egy I/O engedélyező lába, azt kell billegtetni. Azt azért nézd meg az adatlapjában, hogy van e Write lába, ha van akkor azt is kell billegtetni. Egyszerű 5v-os PIC-el tudod majd írni, párhuzamosan. Én legalább is így csináltam anno.
Adatlap az első találat: Bővebben: Link A kép pedig megmutatja, hogy van egy OE lába, azt 1-esbe mert nem olvasni akarod, és van egy R/W lába azt nullába, mert az az írás. (bemenet) Többit az adatlapban megtalálod.. A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2018
Azért ott látszik 1-2 SMD alkatrész még, lazán lehet "igazi" EPROM emulátor. Anno én pár tranzisztorral csináltam SRAM/2716 teljes értékű emulátort. Tehát lehet, hogy a 21/25V égetőfeszre nyitja a write-lábat. Vagy is bármi lehet. A készülékben a WR láb bizergálva van? Tehát ment is valamit vagy csak olvas?
Az EPROM-oknak (2716...27512) egész biztosan nincs WR lábuk, ettől érdekes a kérdés. Vagy van egy Vpp lábuk vagy az OE lábon kell beadni neki a 12.5/21/25 voltot égetéskor. De egész más az égetésük, mint az SRAM írása.
Igen, csak ez SRAM. Feljebb a lábkiosztás.. Bár lehet nem nekem akartál írni..
Ez egy EPROM helyére dugható 24 lábú modul. Tehát úgy viselkedik, mint egy 2716-os EPROM. Ezert nincs WR lába. A RAM chip-nek van, de ennek a modulnak nincs. Az eredeti post-ot, ha elolvasod:
Idézet: „a gép 2 epromot is tud kezelni, és a másik eprom socketben egy fekete taknyozott SMD panel van egy foglalatban, amit alulról egy elem táplál.”
Ha tovább olvasnál:
Idézet: Azt hiszem vagy legalább is remélem, hogy ezzel túl is tárgyaltuk ezt a felesleges és gyerekes kötekedésed.. „Igenám de ez elvileg eprom emulátor, tehát valahogy törölhető a benne lévő adat. Erre lennék én kíváncsi hogy milyen úton módon tudnám törölni a tartalmát, ami a legfontosabb milyen úton tudnám újraírni?” Maga az SRAM írható, és ez a lényeg, bekábelezi és már is úgy viselkedik mint ahogyan azt el is várja tőle. Az hogy a modulon, milyen lábkiosztása van... Kit érdekel? A lényeg, hogy megoldható az írás, és ez a lényeg. A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2018
|
Bejelentkezés
Hirdetés |