Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangeffekt autóba
 
Témaindító: Gumikacsa35, idő: Júl 28, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) Balli hozzászólása Márc 23, 2008 /
 
Szia mindenkinek!Egy olyan dolog megépítésében kérném tanácsotokat ötleteiteket amely szerintem szuper dolog!
Amire gondoltam:
- ,,Koppány dob" effektet adó elektronika autóba(hangszóró mélynyomó sőt alvázra kifelé sugárzó hangszórók mellékesek.) Azokkal később is ráérek foglalkozni de ha van hozzáfűznivalótok azt is szívesen fogadom.
- Szóval az elektronika a generátorról kapott jelből fordulat függvényében adná a kipufogóhangot. A gázpedál lenyomását pedig a gázbówdenre rakott potméter érzékelné és ez torzítaná(mélyítené) a hangot. Esetleg a gázpedál lenyomásától függően egy-egy fokozattal magasabb hangot is adna mint ami a fordulatból következik.
A kapcsolás tartalmazna egy kicsi vezérlőpanelt amit az autó hamutartójába tennék. Ezen lenne egy: -Hangerőszabályzó
-Egy ,, L R ’’választó potméter amely azt állítaná be hogy a benti vagy a külső hangszórók szóljanak. Milyen arányban.
-Egy-egy finomhangoló trimmer potméter a gázbówden potija és a fordulat finomításához
Hát kb. ennyit kéne dudjon nem tudom hogy a hangrögzítő IC jó ötlet lenne e. Úgy gondoltam hogy kb. 10 db IC kéne az akadástalan hanghoz. Minden IC egy adott motorfordulathoz tartozó hangot játszaná le. Amikor változik a fordulat akkor egy másik IC játszaná le a végtelenített motorhangot. Sajnos ez a része fogott meg mert a gázpedál torzítás már nem tom hogy lenne. Magyarul nem tudom hogy lehet a potméter teketgetésével más más IC ket megszólaltatni. Arra is ondoltam hogy mi lenne ha egy USB-s pendrive ra rátennék sok kb 2-3 másodperces hangot(persze a fordulat függvényében) és valahogy a megfelelő hangot játszaná le végtelenítve. Ez a megoldás azért jobb mert lehetne cserélgetni a hangokat.

Tudom hogy nem könnyű mármint sok a buktató de ha kész lesz akkor szupi lesz. Volt az MTV pimp my ride ban is csak ott egy kicsit többet tudott. Az erősítő része annyira nem lényeg mert azt bárhonnan meg tudom szerezni. Az alkatrészek ára pl. IC se olyan nagy gond majd spórolok. Sajnos nem lehet boltban venni ilyet. Bárki segítségét örömmel veszem és válaszolok is neki. Szerintem jó kis fejtörést jelentene a profibbaknak pl. Topinak. Ha segítetek és kész lesz akkor megcsinálom(de azért kérlek bennetek hogy törekedjetek a viszonylagos olcsóságra)és lefényképezem meg ilyesmi ha kell akkor fel is tehetitek az oldalatokra. Jah és nyák terv meg ilyesmi még véletlenül sem kell csak kapcsolási rajz vagy annak részletei. Mindenkinek köszönöm aki töri rajt a fejét és előrébb viszi ezt az ügyet!
(#) Balli hozzászólása Márc 26, 2008 /
 
Ennyire nagyot ,,álmodtam"? Hát ezek szerint elég bonyolult. Nah nem baj nem adom fel! Ha lesz valami akkor írok hátha érdekel valakit. Sziasztok :integet2:
(#) Balli hozzászólása Ápr 19, 2008 /
 
Sziasztok az idő múlik és én nem adom fel! Találtam is egy hangeffektet adó elektronikát 25000 ft és ráadásul kanadából kell rendelni A neve Vroom Box A kérdésem az lenne hogy egy ehez hasonló vagy ennek a gyári kapcsolási rajzát nem tudnátok?Ebbe a hangok úgy vannak beleégetve és nekem cserélhető hangú kéne. Köcce
(#) kuner válasza Balli hozzászólására (») Nov 1, 2009 /
 
Szerintem cserélj kipufogót, olcsóbb is, meg hamarabb meglesz mint ez az effekt. És ott vagy hanghatásilag...
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem