Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem ilyet ma estig (a megadott időpontig) nem fogsz tudni beszerezni..
De még holnap se.. ![]() Idézet: „Ilyet már vettem tökéletesen működik csak nem úgy ahogy nekem kellene, nem tudja egyben kezelni a 23:59 után érkező napot , év.hó.nap beállításos...” Ha csak ennyi a gond induló 17.00 helyett állítsd be 5.00-ra a kezdést. a másik pontot 19.00-ra. ![]()
Hali!
Ilyen relét hol tudnék szerezni? A láb méretezés fontos.
A bekötés is számít, gondolom. Van róla adatlapod?
Ránézésre jó lehet ez is. A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2017
Lábkiosztásra gondolsz? Nincs, de kinyomozom. Amit linkeltem, azon jól látszik a lábak elhelyezkedése. Számomra eléggé egyedi, de látom az általad linkelt lapon az is rajta van.
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2017
Mondjuk az első kettő: Bővebben: Link
Amit pdf-ben mellékeltél, az kellene nekem. Méretezések alapján, ami a legfelső sorban van. A többi ajánlat az valóban csak ránézésre jó. Meg mértem a láb távolságokat. Valamint a tekercs vezérlés lábai is azon egyeznek azzal, ami nekem kellene. (A type or C type)
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2017
Sziasztok! Nem tudjátok véletlenül,hogy a képen látható lámpatestben lévő led panelt honnan tudnám beszerezni?Jelenleg semennyire sem használható sajnos.
Forrassz ki egy rossz LED-et és nézd meg, van-e a hátán felirat.
Ismerek a fórumon kollegát aki tudhatja egyesével cserélni a hibás LED-ket.
Ha nem közvetlenül megy a hálózatra, akkor egyesével kösd át a LEDeket egy ellenállással. Amelyiknél világítani kezd a többi, az a rossz.
Sziasztok!!
Köszönöm az ötleteket,van benne egy belső táp. Az áthidalásos módszerrel fogom kezdeni,aztán meglátjuk,hogyan tovább.
Sziasztok ismét!
Mindenkinek nem szeretnék egyenként válaszolni,így abban bízom,hogy többen elolvassátok... Szóval áthidalva van több Led is,ami rossz. Egyet sikerült nagy nehezen lebányásznom róla,és sajnos nincs a hátán semmilyen felirat.Most az a lehetőség,hogy vagy komplett panelt szerezni aliról,vagy ebayről,vagy az a bizonyos kolléga,aki kicserélgeti a hibás Led-eket. Bár utóbbi nem tudom mennyire érné meg,ismerve a Magyar Posta megemelt szállítási költségeit,Led-eket,meg a munkadíjat. De jó lenne infó,vagy egy kapcsolati lehetőség a kolléga felé.
Ha egyet sikerült leszedni, akkor a többi rossz is menni fog.
A LED mérete, és talán színhőmérséklete az, ami alapján keresgélhetsz. Ha csak nem egy fotó/videó megvilágítóról van szó, némi fényerőkülönbség is elmegy. Szerintem ess neki. A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2018
Ez egy hagyományos óccó kínai mozgás érzékelős,alkony kapcsolós refi lenne.Sajnos kevés időm van a gyerkőcök miatt a műhelyben üldögélni,meg a fűtés sem az igazi.Így elmegy a kedvem az operálástól.
Azon gondolkozom, hogy gyakorlat hiányában, merjük-e javasolni, hogy "roncsolásos" módszerrel (pl. csípőfogó) távolítsa el a hibás LED-eket?
Ahhoz nem kell speciális szerszám/gyakorlat... Másik kérdés, hogy a "csere" LED, mennyire fog jól felfeküdni? Mert ha nem, akkor nem sokáig lészen öröm...
Nem téptem le fogóval,hegyes pákával melegítettem le,de ez sem a legjobb megoldás erre. Egy ilyen szükséges hozzá szerintem:Bővebben: Link
Ha hegyes pákával egyet le tudtál szedni, a gyakorlattal egyre jobban fog menni.
Tehetsz bumszli betétet is a pákába, az A LED úgyis halott. Akár úgy is, hogy oldalról melegíted, a két végét egyszerre, ne feszegess, mert akkor leválik a panelről a fólia. Új LED beforrasztásánál arra kell fogyelni, hogy hűtőpaszta legyen alatta, és minél jobban felfeküdjön a panelre - alaposan le kell pucolni az ónt a forrszemről. Fogpiszkálóval, hurkapálca darabbal lehet a felmelegített ónt egyszerűen lekotorni. A panel típussáma nekem nem mond semmit, félek, másnak sem.
Ha van otthon sima hőlégfúvód (a legolcsóbb 2-3000Ft-os tesco fajta bőven jó), akkor azzal nagyon gyorsan le tudod kapni a ledeket. De csinálhatod úgy is, hogy adsz még neki ónt, hogy egyszerre tudd melegíteni a két lábát - gyorsan váltasz a két láb között, míg egyszerre el nem enged, s egy csipesszel lekapod (feszegetés nélkül). A lényeg, hogy mérd meg mekkorák ezek a ledek, amiket cserélgetni kell, s vegyél olyat. Tippre a kép alapján ez a 5730-as lesz, a lomexben "filléres" tétel
![]() A forrasztás előtt persze a padeket tisztítsd le ónharisnya segítségével és ami a legfontosabb: az összes ledet cseréld ki!
Nem tudtam módosítani az előzőt,bocsánat érte. Szóval költözés miatt nincs fűtésem a műhelynek nevezett tárolóban,és képtelenség órákat üldögélni ott,elektromos hősugárzóval meg sohasem tudom annyira befűteni,hogy lehessen valamit barkácsolni.Ez miatt keresek egyszerűbb megoldást.
Ez esetleg:Bővebben: Link Nem 30 ledes,csak 24. A link javítva! A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2018
Moderátor által szerkesztve
Az a fő kérdés, hogy a meghajtó áram, vagy feszültséggenerátoros.
Ha áramgenerátoros, a sorba kötött LEDek száma érdektelen, ha konstans feszültséget ad, akkor a párhuzamos LEDsorok száma nem számít. Ezt innen nehéz eldönteni. Ha belevágsz, egy másik topikba kellene folytatni. Például: LEDes lámpa, meghajtó áramkör.
Szerintem ez áramgenerátoros lehet,47 volt körüli értéket mértem rajta.
Sziasztok!
Valaki tudna abban segíteni, hogy idehaza lehet-e kapni ilyen vagy hasonló méretű Breadboard-ot (nem találtam rá megfelelő magyar szakszót - kb. gyorsszerelő panelnek nevezném) és ha igen akkor hol. Üdv. dami
Köszönöm a választ.
Szóval próbapanel néven kellett volna keresnem. Sajnos ez a jelentés sem a Sztaki, sem a dictzone angol/magyar szótárában nem szerepel. |
Bejelentkezés
Hirdetés |