Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vásárlás, hol kapható?

Témaindító: Gamo, idő: Okt 14, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   343 / 441
(#) nedudgi válasza patrick97 hozzászólására (») Dec 25, 2017 /

Egy ilyen megfelel a leírásodnak?
(#) Remci válasza patrick97 hozzászólására (») Dec 25, 2017 /

Szia!

Itt próbáltál keresni? Bővebben: Link
(#) Doky586 válasza patrick97 hozzászólására (») Dec 25, 2017 /

Szerintem ilyet ma estig (a megadott időpontig) nem fogsz tudni beszerezni..
De még holnap se..
(#) gyuszo válasza patrick97 hozzászólására (») Dec 25, 2017 / 1

Idézet:
„Ilyet már vettem tökéletesen működik csak nem úgy ahogy nekem kellene, nem tudja egyben kezelni a 23:59 után érkező napot , év.hó.nap beállításos...”

Ha csak ennyi a gond induló 17.00 helyett állítsd be 5.00-ra a kezdést. a másik pontot 19.00-ra.
(#) mraulajos hozzászólása Dec 31, 2017 /

Hali!
Ilyen relét hol tudnék szerezni? A láb méretezés fontos.
(#) nedudgi válasza mraulajos hozzászólására (») Dec 31, 2017 /

A bekötés is számít, gondolom. Van róla adatlapod?
Ránézésre jó lehet ez is.
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2017

fbr211.pdf

(#) mraulajos válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 31, 2017 /

Lábkiosztásra gondolsz? Nincs, de kinyomozom. Amit linkeltem, azon jól látszik a lábak elhelyezkedése. Számomra eléggé egyedi, de látom az általad linkelt lapon az is rajta van.
(#) Doky586 válasza mraulajos hozzászólására (») Dec 31, 2017 /

Mondjuk az első kettő: Bővebben: Link
(#) mraulajos válasza Doky586 hozzászólására (») Dec 31, 2017 /

Köszönöm, szerintem az lesz az.
(#) mraulajos válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 31, 2017 /

Amit pdf-ben mellékeltél, az kellene nekem. Méretezések alapján, ami a legfelső sorban van. A többi ajánlat az valóban csak ránézésre jó. Meg mértem a láb távolságokat. Valamint a tekercs vezérlés lábai is azon egyeznek azzal, ami nekem kellene. (A type or C type)
(#) attila1 hozzászólása Jan 5, 2018 /

Sziasztok! Nem tudjátok véletlenül,hogy a képen látható lámpatestben lévő led panelt honnan tudnám beszerezni?Jelenleg semennyire sem használható sajnos.
(#) zolika60 válasza attila1 hozzászólására (») Jan 5, 2018 /

Forrassz ki egy rossz LED-et és nézd meg, van-e a hátán felirat.
(#) BarnaPili válasza attila1 hozzászólására (») Jan 5, 2018 /

Bináris órának még jó lehet
(#) latyakosa válasza attila1 hozzászólására (») Jan 5, 2018 /

Ismerek a fórumon kollegát aki tudhatja egyesével cserélni a hibás LED-ket.
(#) nedudgi válasza attila1 hozzászólására (») Jan 5, 2018 /

Ha nem közvetlenül megy a hálózatra, akkor egyesével kösd át a LEDeket egy ellenállással. Amelyiknél világítani kezd a többi, az a rossz.
(#) attila1 hozzászólása Jan 6, 2018 /

Sziasztok!!

Köszönöm az ötleteket,van benne egy belső táp. Az áthidalásos módszerrel fogom kezdeni,aztán meglátjuk,hogyan tovább.
(#) attila1 válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 6, 2018 /

Sziasztok ismét!
Mindenkinek nem szeretnék egyenként válaszolni,így abban bízom,hogy többen elolvassátok...
Szóval áthidalva van több Led is,ami rossz. Egyet sikerült nagy nehezen lebányásznom róla,és sajnos nincs a hátán semmilyen felirat.Most az a lehetőség,hogy vagy komplett panelt szerezni aliról,vagy ebayről,vagy az a bizonyos kolléga,aki kicserélgeti a hibás Led-eket. Bár utóbbi nem tudom mennyire érné meg,ismerve a Magyar Posta megemelt szállítási költségeit,Led-eket,meg a munkadíjat. De jó lenne infó,vagy egy kapcsolati lehetőség a kolléga felé.
(#) nedudgi válasza attila1 hozzászólására (») Jan 6, 2018 /

Ha egyet sikerült leszedni, akkor a többi rossz is menni fog.
A LED mérete, és talán színhőmérséklete az, ami alapján keresgélhetsz. Ha csak nem egy fotó/videó megvilágítóról van szó, némi fényerőkülönbség is elmegy. Szerintem ess neki.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2018
(#) attila1 válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 6, 2018 /

Ez egy hagyományos óccó kínai mozgás érzékelős,alkony kapcsolós refi lenne.Sajnos kevés időm van a gyerkőcök miatt a műhelyben üldögélni,meg a fűtés sem az igazi.Így elmegy a kedvem az operálástól.
(#) Gafly válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 6, 2018 /

Azon gondolkozom, hogy gyakorlat hiányában, merjük-e javasolni, hogy "roncsolásos" módszerrel (pl. csípőfogó) távolítsa el a hibás LED-eket?
Ahhoz nem kell speciális szerszám/gyakorlat...

Másik kérdés, hogy a "csere" LED, mennyire fog jól felfeküdni? Mert ha nem, akkor nem sokáig lészen öröm...
(#) attila1 válasza Gafly hozzászólására (») Jan 6, 2018 /

Nem téptem le fogóval,hegyes pákával melegítettem le,de ez sem a legjobb megoldás erre. Egy ilyen szükséges hozzá szerintem:Bővebben: Link

Ha hegyes pákával egyet le tudtál szedni, a gyakorlattal egyre jobban fog menni.
Tehetsz bumszli betétet is a pákába, az A LED úgyis halott. Akár úgy is, hogy oldalról melegíted, a két végét egyszerre, ne feszegess, mert akkor leválik a panelről a fólia. Új LED beforrasztásánál arra kell fogyelni, hogy hűtőpaszta legyen alatta, és minél jobban felfeküdjön a panelre - alaposan le kell pucolni az ónt a forrszemről. Fogpiszkálóval, hurkapálca darabbal lehet a felmelegített ónt egyszerűen lekotorni.
A panel típussáma nekem nem mond semmit, félek, másnak sem.
(#) bbb válasza attila1 hozzászólására (») Jan 6, 2018 /

Ha van otthon sima hőlégfúvód (a legolcsóbb 2-3000Ft-os tesco fajta bőven jó), akkor azzal nagyon gyorsan le tudod kapni a ledeket. De csinálhatod úgy is, hogy adsz még neki ónt, hogy egyszerre tudd melegíteni a két lábát - gyorsan váltasz a két láb között, míg egyszerre el nem enged, s egy csipesszel lekapod (feszegetés nélkül). A lényeg, hogy mérd meg mekkorák ezek a ledek, amiket cserélgetni kell, s vegyél olyat. Tippre a kép alapján ez a 5730-as lesz, a lomexben "filléres" tétel A sarka egyébként le van törve, az mutatja neked a polaritását, az újat is úgy kell majd beforrasztanod (de ez rá is van rajzolva a nyákra).

A forrasztás előtt persze a padeket tisztítsd le ónharisnya segítségével és ami a legfontosabb: az összes ledet cseréld ki!
(#) attila1 válasza bbb hozzászólására (») Jan 6, 2018 /

Köszönöm az ötleteket!!
(#) attila1 válasza bbb hozzászólására (») Jan 6, 2018 /

Nem tudtam módosítani az előzőt,bocsánat érte. Szóval költözés miatt nincs fűtésem a műhelynek nevezett tárolóban,és képtelenség órákat üldögélni ott,elektromos hősugárzóval meg sohasem tudom annyira befűteni,hogy lehessen valamit barkácsolni.Ez miatt keresek egyszerűbb megoldást.
Ez esetleg:Bővebben: Link

Nem 30 ledes,csak 24.

A link javítva!
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2018
Moderátor által szerkesztve

Az a fő kérdés, hogy a meghajtó áram, vagy feszültséggenerátoros.
Ha áramgenerátoros, a sorba kötött LEDek száma érdektelen, ha konstans feszültséget ad, akkor a párhuzamos LEDsorok száma nem számít. Ezt innen nehéz eldönteni. Ha belevágsz, egy másik topikba kellene folytatni. Például: LEDes lámpa, meghajtó áramkör.
(#) attila1 válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 6, 2018 /

Szerintem ez áramgenerátoros lehet,47 volt körüli értéket mértem rajta.
(#) dami hozzászólása Jan 6, 2018 /

Sziasztok!

Valaki tudna abban segíteni, hogy idehaza lehet-e kapni ilyen vagy hasonló méretű Breadboard-ot (nem találtam rá megfelelő magyar szakszót - kb. gyorsszerelő panelnek nevezném) és ha igen akkor hol.

Üdv.
dami
(#) elektroncso válasza dami hozzászólására (») Jan 6, 2018 / 1

(#) dami válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 7, 2018 /

Köszönöm a választ.
Szóval próbapanel néven kellett volna keresnem. Sajnos ez a jelentés sem a Sztaki, sem a dictzone angol/magyar szótárában nem szerepel.
Következő: »»   343 / 441
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem