Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kék lézer
Üdvözlök mindenkit !
Azért nyitottam ezt a témát mert úgyérzem hogy sokskat érdekelne egy olcsóbb megoldás kék lézer házi építésére. Nem tudok még nyujtani elegendő infót ezügyben de konkrétan ami érdekelne a kék lézer előállítására az a zöld lézernél jólismert infra pumpa didás és kristályos megoldás csak a kék lézernél nem KTP kristállyal hanem BBO kristállyal megoldva. BBO-t már találtam is az ebay.com-on csak be kell írni a keresőjébe hogy BBO crystal és talál is egyetlen egy darabot ha jól számoltam kb 24e ft áron ez nem is lenne drága kérdés hogy mivel hogyan és mekkora tejkót lehet belőle kihozni. Ha tud valaki kék lézeres ügyben bármien módszert akár elméleti vagy akár gyakorlatit amit már ki próbált vagy próbálkozott vele érdekelne, hátha valamit közösen össze tudunk hozni. Előre is köszi mindenkinek akit érdekel a téma.
Hali! Ha valaki tud ilyet csinálni kék ledből az szóljon!! xD xD
(vicc) Kék laser pointer biztos jo drága lehet! :S
Vicceket a Viccek, mókás történetek topikba kérjük!
Az ilyesmit pedig ugyancsak hanyagolni kellene, ez nem MSN: - xD - meik
Hali megnéztem a kék lézert hááát várni kell még vele hogy olcsóbb legyen 5mW-os nem egy helyen 100$ felett van klikk azért lehet h spórolok rá
A Bluray írókban/olvasókban is ilyen BBOkristályos cumó van vagy létezik kék fényű dióda?
Az a baj hogy még nagyon drágák ezek a meghajtók, kéne érdeklődni hogy kinek van rossz, mert azért egy új még mindig 100e körül van.
Na hát azért nem. Ebayon 30-40 ezerért lehet venni 65mW-os kék diódát.
haverom kb fél éve adta el 4500ft-ért a blueray meghajtóját! én nem tudtam h mi rejtőzik benne... ő meg hogy mire jó!
aztóta is bánom h nem én voltam a vevő
Ha csak olvasó volt, akkor 15mW-os benne a dióda kb.
Hozzájutottam egy 140mW-os blu ray modulhoz. Elég brutkó Égeti a fehér lapot is. A bőrt is azonnal megégeti, úgyhogy ebbe a nyalábba már nem érdemes nyúlkálni (tapasztalat, füstöl tőle a bőr is).
Ha valakinek kell, eladó, küldjön privátot, vagy mailt. Képek: Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Videó:Bővebben: Link
Néhány kinti kép füst, köd stb nélkül:
Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Videó szilícium karbid tükörrel:Bővebben: Link
Sziasztok!
vannak új, bontatlan kék (blu-ray) diódáim 140mW, és általam épített modulok, 230V-os táppal, modulációs bemenettel, nézzétek meg a képket! bővebbet privátban
Ha valaki tudna szerezni kék lézer modult, jóval kisebb teljesítményűt mint a fentebb leírtakban, szívesen vennék.
A PS3-makban és az X-Box 360-akban kék lézer van?
Az alábbi videó ezt tükrözni, nem? Bővebben: Link
A PS3-ban van blu ray, az X-boxhoz még csak fejlesztik (Bővebben: Link)
De ezek is csak olvasók ha jól tudom. A blu ray hullámhossza ugyan elvileg kék, de a kék lézert azt a 473nm-re szokták mondani, az a szabvány kék szín.
Köszi a választ és a tájékoztatást.
A HD-DVD fejben van blu-ray dióda is? Van egy eladó ilyen fejem, elvileg 150mW-os diófával (15k-ért, vadi új), akinek kell, az küldjön mailt!
Az ilyesmit légy szíves az apróhirdetések közé feltenni, vagy privátban megírni, ne a fórumban.
Köszönjük.
Igen, tisztában vagyok a hirdetés szabályával, csak ez szerintem túl témaspecifikus (és a 3 hirdetésem már megvan sajna)
Off.
Ezt én értem, a szabályokat viszont neked is kell érteni. Jól néznénk ki, ha "témaspecifikus" magyarázattal PIC-et árulnának az egyik témában, erősítőt a másikban, stb... Mindössze annyit kértem, hirdess ott, ahol lehet; ha pedig jelenleg nem tudsz - küldj privátot annak, akivel tárgyalod a dolgot, vagy várd ki, amíg lesz módod hirdetni. Off vége.
Találtam az e-bay -en 150mW-os kék lézer diódát 405nm -es ~4500Ft -ért (US $27), optikával, meghajtó áramkörrel és postaköltséggel ~11.000Ft (ennek az 50%-a postaköltség) Szerintetek bele merjek vágni? (a csávó Seoul-i - Dél-Korea)
Rád van bízva.
Csak annyit tudok mondani hogy én eddig egyszer pár ismerősöm meg többször is vásárolt az ebayon és nem volt gond eddig még Nézd meg bár az ebayhoz nem értek hogy mint a vaterán is jellemzik a vásárlót vagy az eladót hogyha már volt eladása vagy vásárolt már. Szerintem itt is kell olyannak lenni és akkor nagyjából kijön hogy megbízható forrás e. Hameg nincs jellemzés az ebalyon akkor csak a szerencsédre hagyatkozhatsz
Már vásároltam onnan 2x, csak olyan olcsónak tűnik, meghát dél-korea(posta miatt)... Mindenesetre egy próbát megér.
hali. ha megvan még az a blueray laser modul engem lehet érdekel ha leirod az árát. köszi
Sziasztok, van egy eladó kék lézermodulom lencsével áramgenerátorral táppal kb 90mW-os és 407nm körüli hullámhosszon világít. A fényerejét potival lehet szabályozni. Akit érdekel az írjon mailomra.
Csak érdekesség képpen..."New 007 Laser Weapon"
|
Bejelentkezés
Hirdetés |