Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Akkor 330n kondi a bemenetre, 100n a kimenetre, adatlap alapkapcsolás.
A bemeneti és a kimeneti oldalra is raktam 100nF-s szűrőt, de semmi változás.
Holnap összerakom a szűrőkkel és a puffer elkókkal a végleges áramkört és jelentkezem. Addig is köszönöm a válaszokat.
Na jól össze kavartam a dolgokat. Szóval 48V és 300W kellene. Ez ha minden igaz 6,25A. Ezt kellene 24V-ról megoldani.
Még az kérdés lenne, hogy a 24V egy kapcsolóüzemű tápról jön, azt nem zavarja ha egy ilyen kütyü van a kimenetén?
Üdv!
Szeretnék egy 24V-os 6A áramfelvételű DC kapumotorhoz meghajtó H híd áramkört készíteni.Az lenne a kérdésem , hogy irf4905 P csatornás illetve irfz46n N csatornás fet megfelelő lenne erre a célra?A motort pwm-el szeretném szabályozni mert szeretnék lágyindítást , hogy ne rántsa meg annyira a kaput indulásnál. A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2018
Milyen eszköz vezérelné, honnan a PWM?
Miért nem raksz bele egy cél IC-t?
Egy pic16f877a vezérelné az eszközt.Igazából azért akarom összerakni , mert nem nagyon találtam megfelelő cél IC-t , amit Magyarországon is lehet kapni.
Akkor vagy válassz logikai jelszintű FET-et, vagy készíts hozzá meghajtó áramkört. Nézd meg az általad kinézett FET-ek adatlapján az RDS(ON) értéket.
TLE 5205-2 TTL input, 40 Volt / 6 Amper output. Lomexnél kapható.
Készítek majd meghajtó áramkört csak először pwm nélkül ki akarom próbálni , hogy ezekkel a FET-ekkel mennyire melegszik az áramkör.Az Rds(on) IRFZ46N-nél 16 mohm az IRF4905-nél 20 mohm. Ezekkel a paraméterekkel elméletileg működőképes a h híd nem?
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, felkértek hogy gyártsak kábelt egy bizonyos "eszköz" soros porton történő programozásához, hibakód kiolvasás stb. Kaptam egy kábelt mintának, aminek a végén egy ilyen csücsül Bővebben: Link Teszteltem működik, mivel én szerettem volna komplettebb kábelt rendeltem egy ilyent: Bővebben: Link Ezzel viszont ha fejre állok sem megy a dolog, com port teszterrel megy, ami fura hogy itt a tx-en van 3,3 volt, amit kaptam azon viszont rx tx mindkettőn van 3,3 volt. Mivel én itt kifulladtam, ha van aki ért a témához és megnézné nekem a kettő közt mi a különbség ami miatt nem mehet, vagy csak tanácsa lenne megköszönném!
Ha jól látom, a két USB - UART konverter más-más IC-t tartalmaz, így más-más driver szükségeltetik.
Szia, persze driver fent van, ez az első lépés. hercules port tester-el teszteltem is rx-tx összezár parancs elküld, visszajött szépen.
Ha az RX lábon nincs 3,3 V, az valószínűleg csak annyit jelent, hogy hiányzik a felhúzóellenállás (~ 10 kΩ).
Ez esetemben jelentheti azt hogy itt a probléma?
Nem tudom. Oszcilloszkóppal és/vagy logikai analizátorral lehet biztosra menni.
Nézd meg, hogy az Rds(on) mekkora VGS esetén ekkora! Az adatlap szerint 10, illetve -10 Volt. Ezt egy 3,3 vagy 5 Voltos mikrokontrollerrel nem fogod tudni meghajtani, a FET nem nyit ki teljesen, melegedni fog, rosszabb esetben le is ég.
A 48V/6,25A elvileg nem okozhat problémát a készüléknek.
Elvileg a kapcsitáppal se kellene, hogy zavarják egymást, de biztosat nyilván nem lehet erre mondani.
Egy lemezjátszót kettő RCA dugóval egy normál RCA bemenetű hangszóróra csatlakoztattam, és már tövig feltekertem, hallható, de azért halk!
A kérdésem az, hogy hogyan tudnám esetleg növelni a hangerőt? Esetleg van-e valami hangoló (pl. trimmer) a lemezjátszóban?
Pár tápegységet próbáltam PWM-es vezérléssel terhelni, nem szerették, össze-vissza ugrált a feszültség. A kettő közé raknék több nagyobb kapacitású kondenzátort, pl. 3 x 4700 µF -ot.
Szia!
Találsz tranzisztoros meghajtású, fetes h-hidat a neten vagy talán itt is a hobbielektronikán, az elé már mehet a pic. Az idézett fetjeid jók lesznek.
Idézet: „RCA bemenetű hangszóróra” Ezt így hogy? Milyen kimenete van a lemezjátszónak? Erősitős vagy csak kisszintű? Hangszóróra erősitő nélkül?
Magában a hangszóróban van erősítő, de csak olyan, mint egy PC hangfalban.
Viszont ennek az 5V regulátornak mi a lábkiosztása a kép alapján?
Feltehetően előerősítő kell a lemezjátszónak.
Viszont látom a hozzászólásaidból, hogy igyekszel mindig minél kevesebb infót megadva minél többet megszerezni a fórumtagoktól.
A regulátornak nincs fent az adatlapja, ezért kellene a lábkiosztása! A képen hányas láb melyik?
Kb. 2.348 mp alatt találtam lábkiosztást hozzá, ha kicsit akarnál, neked is sikerülne. Bár tényleg kényelmesebb így.
Az udvaron mért hőmérséklet osztva kettővel + a kutyám színe binárisan.
Próbáltad tipusszám alapján? Ui.: látod, megy ez ha akarsz. A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2018
Kondenzátorokat kicserélted már?
De jó, hogy mondod, mert az enyém is halk. Ugrok is neki rögvest a kondiknak!
A hangszóróban lehet erősítő, csak azok nem néhány mV bemeneti feszültségre vannak tervezve. Ezenkívül a lemezjátszóhoz még kellhet egy RIAA korrektor is. Bár, eddig semmit nem árultál el a lemezjátszódról.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |