Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv Mindenkinek!
Ezt a készüléket találtam hiányos és morzsalékosra tört kijelzővel (valaki nagyon megorrolt rá), így az nem segíthetett. A csatlakozó is ki volt szedve. A képen minden fontos adat látható. Egyébként 1991-ben készült. A frekvencia árulkodó, de mit mérhet?
Éjszakai áramhoz hangfrekis kapcsoló... a frekvencia stimmel.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2018
Üdv Uniman!
Most szedtem szét, amit csatlakozónak néztem, ott a 230V jön be. Ez elmegy egy reléhez, ami 13A-t tudna kapcsolni, de csak egy 3×2×2cm-es trafóra kapcsolja a hálózatot, a vezetősávok 1mm-esek, tehát itt teljesítmény nincs kapcsolva. Több kivezetés nincs, viszont beigazolódott a gyanúm. hogy mér valamit, mert van benne egy ICL 7116-os. Kérem, másoktól is, ha valakinek van kapcsolási rajza, tegye közzé! Egyébként akkora ütést kapott a szerkezet, hogy az említett trafó és a kis relé lábai tőből ki vannak szakadva, és amikor szétcsavaroztam, egyszerűen csak kiestek a dobozból.
Üdv. Szanálás közben találtam ezt a valamit, tele van kapu áramkörökkel. Mi lehet, és vajon mi hiányzik róla?
Köszi...
Szia. Mire gondolsz? ELVO 0393 van a panelon, de semmit nem találtam róla, sehogy..
Vedd fel a kapcsolatot az Elvo céggel, majd ők megmondják, hogy mi ez.
Sajnos olyat sem találtam, hogy létezne ilyen cég, azt hittem a panel neve.
De amúgy ez nem ilyen fórum?? A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2018
Moderátor által szerkesztve
Szia.
Az volt a kérdésem másik része, hogy vajon mi hiányzik? Úgyhogy sajnos nem tudom...
Egy nyilván kis sorozatban gyártott, hiányos készülékről nem lehet megállapítani az eredeti értelmét, hacsak nem szedett már szét valaki ilyet és véletlenül ő itt van a fórumon... stb.
Ez ránézésre lehet egy klíma távvezérlője is, tok nélkül, pontosabbat nem tudok.
Üdv!
Üdv Mindenkinek.
Egy ellenállás értékét keresem. Barna, fekete, fekete, arany, fekete. Egy kis kapcsoló üzemű táp egyenirányító előtti ellenállása 230V ra.
Megerősítve azzal, hogy azon a pozíción a bekapcsolási áramlökést mérsékelendő szokott lenni egy kis ellenállású, ámbár combosabb ellenállás
Majdnem megkérdeztem, hogy mi a bánatnak van a címsorban a segédprogramok között a "színkód olvasó"?
Annyit kiderítettem, hogy egy automata határos multiméter.
Éleszthető ez így vajon, vagy mindenképp kell a hiányzó panelrész? (Ma adok rá tápot és megnézem, mit csinál... :sonic
Az a gond, hogy ez 5 csík nem pedig négy, és az utolsó annál nem lehetne fekete. Ha megfordítjuk a sorrendet akkor se jó, mert az első sem lehet fekete.
Tehát van valami zavar az erőben.
10 ohm 1%, E96-os sor. Bővebben: Link.
Helló!
Nem tudja valaki, hogy ez micsoda, és hogy hol használták? Csak 2 bekötési pontja van. A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2018
Ez egy jó kis link. Csak ha ezt és a HE számító segédletét összehasonlítjuk, akkor eltérés van a tűrésben. A HE-nél barna = 1% és piros = 2 % (fekete nincs), a te linkeden pedig a fekete az 1 és a barna a 2 % (piros nincs)
Nem nagy a valós különbség, de mégis sérül az egységes megadási elv. És nehéz tudni melyik a hitelesebb forrás.
Én csak azt a kalkulátort használom, mert mindenféle ellenálláshoz jó, és hát a multiméter kis ellenállásnál nem igazán használható a meghatározásnál.
Köszönöm nektek. Igen, engem is az utolsó fekete csík zavart.
Ajánlom figyelmedbe ezt az androidos programot: Electro Droid
Komoly segítség tud lenni.
Köszi.Ez tényleg jobb.És legalább magyar. Le is szedtem
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2018
5V csak annyit tett, hogy az LCD-n szürke kockák jelentek meg, elejétől majdnem a közepéig. Lehet, hogy azt jelezte, gyenge az áramforrás?
A héten megjavítom a labortápom, és majd adok rá picit többet.. |
Bejelentkezés
Hirdetés |