Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Akkumulátor töltő
Valami átlagértéket mérnek, a szép az hogy típusonként más és mást, nála ez 14.4V volt. Pufferkondival üresjáratban mindegyik műszerrel egységesen mérhető meddig fogja tölteni ha sok ideig (több napra) rajtafelejti a töltőt. Töltés közben szerintem felesleges ennyire pontosan figyelni az áramot, a sarukon pedig pontosan mérhető sima DCként a fesz ha van kapacitása az aksinak.
Ha lenne kéznél egy 40-60 Ah körüli akkum, biztos feltennék egy szkópos képsort pl. 10x 1 órás pillanatnyi helyzetről, aztán 1:1-ben látszana, mi van a sarukon egy nagyjából áramgenerátoros töltésnél..
Sok az igazság, csak a valóságban látni jobb.
Készítettem egy "olcsó" nagy teljesítményű töltőt,igaz nem automata de 0-15A tökéletesen működik.Kicsit régi a módszer mert a primer oldalt szabályzom egy 400 Forintos vezérlővel.Egyszerübbet nem tudok elképzelni.Bővebben: Link
Sziasztok,van egy 12-v-os akkutöltőm,úgy kaptam jól működik,csak ha rá csipetem az aksira egyből világít rajta egy égő.Be sincs kapcsolva a töltő.Hogy lehetne megoldani hogy csak akkor világítson ha bekapcsolom a töltőt?
Szia!
Konkrét vagy, de nem egyértelmű. Milyen töltő, milyen izzó világít, kép rajz stb.
Hello! Nincs itt semmi különösebb dolog vagy gond. Ebben a kapcsolásban a feszültség figyelő hiszterézises komparátorként működik. Tekintve hogy a Th és Tr lábak referenciái között belül két egyforma ellenállás van, ha biztosítva van az a feltétel, hogy a 3,3k kisebb mint a 9,1k, akkor a Tr és Th bementek nem hathatnak egyidejűleg. Egyébként ha ez egy kapcsolásban még is fennáll, akkor a Tr lábnak van "elsőbbsége". Vagy is amíg a Tr lába tápfesz 1/3 feszültségszintje alatt van, addig a Tr láb hat, és a kimenet magas szinten áll.
A Tr láb "trigger" megnevezése egyébként cseppet félrevezető, mert ez egy "lefutó élű indító impulzust" jelentene a szóhasználatban, miközben a Tr bemenet láthatóan "szintvezérelt".
Teszel az égő mellé egy kapcsolót is, és akkor kapcsolod ki-be amikor csak akarod..
Szia.A primer oldalt szabályozva a DC kimeneted töltés közben mennyit,és mekkorákat ugrál /a feszültségre vagyok kiváncsi/ a haálózati feszültség ingadozásra???Köszi.
Hogy milyen igazad van,erre nem is gondoltam,köszönöm,és még rajzot sem kértél.
A gyanúm az hogy hamar agyon fogja ütni a trafó (túlfesz) ezt a szabályzót..
Másik probléma hogy ott kell ülni mellette és figyelni mikor töltődik fel az aksi és kézzel lekapcsolni.
Szia! Nem mérhető változás kézi műszerrel,a hálózati feszültség pedig nagyon stabil nincs igazán mérhető ingadozás.(229,7v-230,1v) Ha jól tudom a töltőm elve,hogy a vasmagot mennyire engedem felmágneseződni.Hasonló ez az elv ha a primer körbe megfelelő wattszámú 220 voltos izzót sorba kötünk. A töltőmet olcsón és egyszerűen automatává lehetne alakítani ezzel az alsó-felső határfigyelővel.Egy próbát biztosan megér.Üdv!
Szia! Egy link-et kérhetek ehhez az ablakkomparátorhoz?
Üdv!
https’s server IP address could not be found.
Köszönöm mindenkinek, vettem, és kipróbálom ha megérkezik.
Üdv!
Kimaradt a kettőspont a https után, szúrd be és úgy bejön. (https://...)
Okos kis valami, ennyiért nem kezdenék neki megépíteni! Rendeltem egyet, majd kiderül hogy működik, de a szállítási idő mostanság kriminális...
Semmi baja nincs. A rátett akksi miatt ég!
Elnézést hogy előbb nem tudtam reagálni. A gond, hogy semmi jelet nem ad magáról. Föltételezem, hogy feszültséget kell érzékelnie, de rajz nélkül még nem mertem bántani.
Megvárnám, hátha valaki rendelkezik sémával. Köszönöm
Nem hinném, hogy a panelen bármi tönkrement volna. Még legvalószínűbb a triac. Ha egyáltalán az és nem tirisztor. Hátul a végében az a nagy fekete hűtőborda. Ami éppen látszik, az dióda, de valahol van egy triac vagy tirisztor is. Annyira egyszerű a szerkezet, nem sok minden van benne. 709-es IC NDK másolata. Így a képeken nem látni, hogy a primer vagy a szekunder oldalon szabályoz. Szép kor az a 42 év.
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2018
Az előlapon a csatlakozók mellett van egy biztosítékház, a képen ebből hiányzik a biztosíték , legelőször ezt nézném meg(pótolnám) .
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2018
Kaqkk, sajnos az túl egyszerű lett volna. Az az autós dugasz helye. Onnan használom, azzal hogy a tirisztor és a vezérlés "átkötve". Azonban szeretném rendbehozni. Azért köszönöm a figyelmességet és a hozzászólást.
A dzsexli tárcsa érintkezőit, a potikat, majd a forrasztásokat nézd át, lehet valahol csak kontaktos!
És nem lehet hogy a "rendeltetés szerű" használathoz oda kéne tenni egy átkötést ? Nem volt hozzá egy "vakdugó" ?
Üdv: Mindenkinek! Ebben a kapcsolásban említve van a ventilátor, viszont nincs a panelon külön for szem kialakítva a ventilátor számára. Az jó megoldás ha a 7812-s kimenetére kötöm a ventilátort? Ha ez nem jó ötlet arra kérlek segítsetek, hogy honnan vegyek le áramot a ventilátornak. Minden hozzászólást segítséget előre is köszönök.
Üdv: Erre az akumlátor töltőre gondoltam. Már megépítettem csak a hűtéssel vagyok bajban, még egyszer minden segítséget köszönök!
Hello! Rákötheted a 12V-os stabira, de akkor hűtőborda is kel hozzá. Mert átlagos PC venti 100mA körül fogyaszt, az pedig kb. 1W hőt fog termelni a 7812-ben.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |