Fórum témák
» Több friss téma |
Inkább varisztorra tippelnék. Ez egy túlfeszültség védelem.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2018
Szia!
Az inkább egy varisztor (VDR) ellenállás lesz, amelynél ha nagyobb lesz a feszültség a névleges értékénél, akkor átmegy vezetőbe. Ez egy túlfeszültségvédő eszköz és elviekben nélküle is működőképes marad az áramkör.
Köszönöm szépen mindkettőtöknek!
Belegondolva tényleg több értelme van, mint a kondenzátornak. Majd kiforrasztom, kipróbáljuk nélküle. Kicsit mondjuk zavar, hogy honnan volt a túlfeszültség, elvileg nem lehetett volna.
Ennél többet én sem találtam róla, azt írja 1W -os teljesítményerősítő (430 -as sorszám)...
Van az oldalon e-mail cím, írj nekik, talán kallódik náluk valami adatlapszerűség ha szerencséd van...
Üdv!
Gyurkovics Attila - Kapcsolások hangfrekvenciás IC-kkel. (1984) Ebben találsz leírást róla. A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2018
Hali!
Én úgy emlékszem a német klón az MBA volt
MBA810 a csehszolvák Tesla által gyártott verzió volt. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2018
Szerintem ezt keresed.
Nézd meg még egyszer azt az "R" jelzést ! Lehet az egy "A" ?
Szia,
Köszönöm megoldodott, hála a társaságnak!
Köszönöm, mególdodott, valószinüleg a ritka használat okozta oxidáció vólt a ludas.
Szia.
Köszönöm, mególdódott, de jó ha tudja az ember hol talál ilyesmit.
Szia,
Oxidáció okozta, de a forrasztásokat is felujítottam. Köszönöm
Meg forgattam talán még többször is, a forraasztásokat is fel ujítottam az áramköreiben és jó lett,
erre nem számítottam. Köszönöm
Inkább nézd meg Te is...'R' vagy 'A'?
![]()
Az A210 szériáról találok én is sok leírást, illetve azt sok helyen a TBA810 helyettesítőjének is hozzák, de ezt az R210E szériát nem lelem. Amikor 'vateráztam' őket, akkor pedig úgy emlékszem, hogy TBA810 'klónként' hirdették..Mivel A210-es szériával már találkoztam előtte, ennek analógiájára gondolva, azt hittem / hiszem, hogy tényleg valami hasonló IC, mint a TBA810 és 'társai', de egy adatlapot csak szívesen megnéznék róla...
![]()
Bővebben: Link
Néha az A, vagy B betű helyett R-t használtak.
Köszi! Akkor elviekben megpróbálhatom ugyanabban a kapcsolásban beüzemelni, mint a TBA810 / A210 ajánlott és, ha szerencsém lesz bírja a 'kiképzést', ha nem akkor így jártam...
![]()
Valami ilyesmire számíthatsz, de lehet, hogy csak tokozási szépséghibája van.
Üdv! Tokozási szépséghiba. Na ebből van nekem egy tucatnyi. A lábai összeforrasztva, zászlója furatlan. Amit felhasználtam, működött.
Egy félvezetőnek mennyi az élettartama?
Ha nem terheled túl, akkor közelít a végtelenhez.
![]()
Sziasztok!
Egy Powerbank került hozzám javításra, a tipusa TECHNAXX TX-78. A bemenetén lévő kapcsolóüzemű akku töltő IC vagy csak STEP-UP konverter teljesen szétégett. Az SO-8 tokozású IC-ről semmilyen adatot nem lehet leolvasni. Ha esetleg van valakinek ilyen és meg tudná nézni, vagy a visszarajzolt kapcsolási rajzból ráismerne az ismeretlen IC-re, nagyon hálás lennék. A rajz lehet nem teljes, néhány vezetősáv is megsemmisült. Az IC alatt lévő "exposed pad" a GND, de lehet valamelyik lábhoz is ment.
Csak egy ötlet.
Nem tudod a töltőkőrt egy ilyennel kiváltani?
Teljesen felesleges ezzel tökölnöd. Tegyél bele egy komplett új panelt.
Létezik többféle méretben, terhelhetőségben, kivitelben igény szerint... A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2018
Idézet: Annyira jó, amikor így válaszolnak egy értelmes kérdésre. Szeretné megtudni egy IC tipusát, erre te közlöd vele, hogy feleslegesen tököl vele. Miért felesleges? Honnan tudod te, hogy neki mi a jó? „Teljesen felesleges ezzel tökölnöd.”
Pardon, helyesbítek. Szerintem teljesen...
A többi ugyanaz.
Jó lenne csak nem felel meg a kritériumoknak.
Az általad linkelt és RoliNyh által ajánlott modulokkal is az a baj hogy 5V-os töltőfeszültséget és általában egy akku cellát kezelnek. A javítandó példánynál a bemenő töltőfeszültség 10-15V között változhat és 3db sorba kötött LI-ION cellát tartalmaz. A panel többi részét tanulmányozva egyre inkább az a meggyőződésem, hogy az elfüstölt IC egy egyszerű boost konverter, amit egy másik, mikrovezérlő vagy cél IC, nincs rajta felirat, lekapcsol, ha az akkupakk feltöltődött.
Ha más nem marad, belerakok egy ilyet
|
Bejelentkezés
Hirdetés |