Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
így van, maga a programozó mindegyikben ugyanaz.
A Starter kit-ben egy "Low pin count demo board" van 16F690-nel szerelve (de ha jól rémlik, ez foglalatban van, más PIC-ek is betehetők a boardba), a Debug express-ben egy "44-pin demo board" van, most 16F887-tel szerelik, ez felületszerelt, nem cserélhető rajta a PIC. A csupasz programozó drágább, mint a kit...
Köszi a választ.
Holnap veszek egyet.Egyébként most van egy akció,aminek keretében a Picki2 Starter Kit 40%-kal olcsóbb,29USD +Áfa nálunk.Ennyit megér. üdv
Sziasztok!
Tegnap vettem egy PK2 őt és nagyon meg vagyok vele elégedve! Ma frissült a hivatalos oldal. Kijött a 2.5 ös égetőprogram és a 2.3 as fw.(tegnap még csak 2.4 volt a legfrissebb) Amivel többet tud: -PIC32 égetése -Több PK2 egyidejű kezelése -több ablak egyidejű kezelése -logikai analizátor -logikai eszköz -uart tool mostmár tud tápfeszt adni az áramkörnek -rengetek új pic támogatása És a legfontosabb! -végre használja az eeprom okat! "> PICkit 2 Programmer-To-Go This new functionality allows a memory image to be downloaded to the PICkit 2 and programmed later without a PC. All PIC MCU families are supported with the exception of PIC32. See "Help > Programmer-To-Go User Guide" for more information." Ajánlom mindenkiek! Akár utánépítve akár megvenni a gyárit! (JDM után nagyon nagy változás. Nekem a jdm a 877 et kb 2-3 percig égette ez meg max 5sec) Idézet: „És a legfontosabb! -végre használja az eeprom okat!” Akkor lehet újratervezni a klónokat. Jó munkát
Nem hiszem, hogy az a funkció olyan sok embernek kellene. Amúgy most kipróbáltam (illetve még próbálgatom), a legújabb kezelőszofttal működik a klón úgy, mint eddig. Betolta automatikusan a legújabb fw-t is, és még a 12MHz-es kvarc sem túlzottan izgatta. Szóval emiatt nem kell kidobni az eddigi klónokat
Az is igaz, hogy az EEPROM-os menüpontjával lefagyasztottam teljesen, gondolom a fw nincs felkészítve arra, hogy megszólítja az I2C-n az EEPROM-okat, azok meg nem válaszolnak - de hát ez a funkció szerintem tényleg kihagyható az életünkből. Idézet: „És a legfontosabb! -végre használja az eeprom okat!” Hát engem nem hozott lázba! Egyébként akinek nagyon kell, néhány vezetékkel rá lehet gyógyítani azt a két pici IC-t a PIC tetejére.... De hogy én nem fogom, az tuti.
Én is feltelepítettem, aztán az első dolga az volt, hogy firmwaret akar frissíteni. Hagytam neki. Csak úgy tudtam feléleszteni, hogy az WPB-vel újraprogramoztam. Nem is értem igazán, mi a baja! A 2.4-es verzióval sem működött. passz...
Amúgy jó. Rengeteg PIC-et ismer, és tök jók a Tool-jai, habár még nem tudom mire fogom használni, de jó ha van, mint a kőszáli sas! Érdemes újra kalibrálni a feszültségeket...
Akinek olyan problémája lenne az új égetőprogrammal , hogy elindítja és csak a tálcára kerül és nem lehet előhozni (már 2 gépen előfordult ugyanez csak fut a tálcán és nem lehet sehogyan előhozni) az törölje a konfigurációs fájlt az egetőprogram mappájából! ( alaphelyzetben : C:\Program Files\Microchip\PICkit 2 v2 és a neve: pickit2.ini)
Sziasztok!
Az eddig jól müködö égetőm,megkergült. Amikor égetni akarok,hirtelen nem látja a picet. Mi lehet a baja?Valakinek valami ötlete?
Ugyanaz az áramkör? Nem változtattál semmit rajta?
Előfordulhat, hogy nagyobb puffer kondi esetén nem működik helyesen a firmware. Nem változtattál semmit az ICSP csatlakozáson?
Nem.Csak egy pic lóg rajta.Eddig müködött rendesen.
Sőt már ha szeretnék betölteni egy hex-et már akkor hibára áll.
Igen.A pic nem lehet rossz mert ICD2-vel tudom égetni és működik.Próbáltam 16F628, 16F628A, 16F877A val is.
Mellékelek képet.
Szerintem méregesd körbe, mi jön ki belőle. Próbáltad már a 2550-et újrairni ?
Próbál meg beégetni az újra firmwaret a PK2-be. Ez melyik program, a 2.5-ös? Vistán futtatod? Régebben is azon ment?
(Fery beelőzött )
Pedig esküszöm nem akartam versenyezni.
Látom Pickit 2 programmerrel csinálod, MpLab-bal próbáltad ?
Kalibráltam.A feszkók jók amik a kalibrálásnál kijönnek.
A 2550 -et ujraégettem.a 2.5 verön fut, xp op. rendszeren.Már ráraktam a laptopra is ugyanaz a hiba.Pedig ezeken használtam semmit nem változtattam. Egy hete nem volt használva kb. És most meg hisztizik. Ja és még valami nekem csak az Usb led világit.Nem kellene a vdd lednek is világitania amikor kapcsolat van.Vagy csak Én emlékszem rosszul?
De igen. Amikor felismeri a picet akkor az USB led és a vdd világit. Amikor égetsz akkor A VPP is.
Ezek szerint nincs meg az 5 volt.
Kipróbáltam MPLAB al.Itt ugy tünik működik.
A led is világit. (vdd).Van egy hibaüzenet amit nem értek.ICD2 simán hiba nélkül égeti törli ezt a pic-et. Szét...ax az ideg.Most akkor mi van.
Próbáld meg ujra telepiteni a programmert.
Jobb ötletem nincs, mert azt még nem használtam csak az MpLab-ot. Fery Idézet: „Van egy hibaüzenet amit nem értek.” Pedig nagyon egyszerű. Azt vizsgálja a program, hogy üres-e a PIC-ed, de mivel van benne program korábról, így a blank check hibát ad.
Alap helyzetben, csak egy LEd világít, az USB 5V-ot jelző. A többi csak a programozásor villog, ill. akkor ha lecsekkolod a vonalakat..
Tényleg, próbáld meg törölni a PIC-et az MPLAB-al, majd próbáld újra.
Szerinted miért működik Mplab-al.És a Pickit 2 progival pedig nem.Ezt nem értem.Rosszul fogalmaztam az előbb.Ez már nekem magas.Legyalulom és ujra telepitem.Aztán meglátom mi lesz.
Passz, ezt nem tudom. Mondanám, hogy esetleg megsérült a progi vagy Windows, de mivel a laptopon sem ment ..... Egyszerre két progi, 2 Windows nem döglik meg egyformán, erre kissebb az esélyed mint egy ötös lottóra.
Érdekes mert az Mplab progival világit a vdd led is.
hiába telepitettem ujra ugyanaz ahiba.
Én csak MpLab-al használom, ott mikor kiirja, hogy ő látja el táppal a PIC-et, akkor már folyamatosan ég a Vdd LED.
A Vpp csak akkor mikor kell a 13 Volt. A PicKit Programmer-t nem ismerem. Fery
Akkor már valami hardver hibára gyanakszom inkább.
Körbe kellene egy multival menni rajta. USB 5 Voltja az tuti ? Nem esik túl sok a kábelen........ ? Stb.....
Az 5 v USB az rendben.Kábelt pedig mindig ezt használtam hozzá eddig.De már másikkal is próbáltam.
Holnap méregetek rajta.De azt nem értem Mplab miért kezeli,vagyis semmi hiba.
A pic-et olvassa.De ha ellenőrzést vagy égetést akarok "Programming failed at Program Memory address 0x000000 " hibát jelez.
Nem lehet hogy a 2550 es pic az égetőben hibás.De az Op.system et frissiti hiba nélkül.Sőt Icd2-vel is próbáltam törölni és ujra égetni ez is gond nélkül ment. Nagyon bosszant hogy nem működik mert a kedvenc égetőm volt. Mit nézzek át.Valakinek tipp?
Mégiscsak a Vpp környékét kellene átnézni, a kapcsolótranzisztor, tekercs, elkó, ami abban az áramkörben van. Műszerrel mérted a Vpp-t, amikor a kalibrációs menüben ellenőrizted?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |