Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Vitatkozzunk! / Beszéljük meg!
Moderátorok által fokozottan megfigyelt, és moderált topik!
Kulturáltan, egymást észérvekkel meggyőzni vágyók témája!
Értetted a videot?, mert pontosan arrol szolt, hogy kit lehet hülyének nézni.... meg vannak olyan aproságok amin mindenki szivesen elcsuszik, mint Moricka a friss jégen. Az e-autokban minden dekával sporolni kell, mert egyszerüen nincs energia. (Mit gondolsz miért vannak egyes e-autok papundekliböl?). Na szoval itt nincs zárhato vezetöfülke, azaz ha 15 fok van a kocsiban, akkor a soför kartárs is abban ül napi 8 orát, és legfeljebb forro teával melegitheti magát munkavégzés közben. Már látom hogyan álltok sorba egy ilyen jol fizetett állásért....
Elnézést, tényleg elírtam, Marx György az illető, kimaradt az "r".
De hogy én is hozzátegyek egy "csodát", úgy 30 éve kipróbáltam a "delejszeizmográfot". Egyszerű: vizespohár, rajta 8 szögletű kartonlap, akkora, hogy a száját befedje. A pohárban víz. A kartonlap közepén egy hosszú tű, hegyével felfelé, alja a vízbe ér. A tű hegyén egy papírnyíl egyensúlyoz, hosszában meghajtott papírcsík, könnyű papírból. Lényeg, hogy könnyen elforduljon. Majd az egészet leborítottam egy flakonból készített felül zárt hengerrel, hogy a légmozgást kizárjam. Na, a feladat az, hogy akaraterővel,tehát semmi mechanikai munkával, pusztán koncentrációval, azt a bizonyos "energiát" használva ki kell téríteni a nyilat, esetleg forgásra késztetni. Nekem egyszer sikerült, de baromira kimerített. Tehát valami történik, az energia valamilyen formája mozgatta a nyilat. Hogy pontosan mi, nem tudom, erre még nincs itteni fogalmunk. Légáramlás kizárva, a flakon búra ezt meggátolja, ki is próbáltam, fújkálással. Arra meg se moccant a papírnyíl. Idézet: Az ismételhetőség igazolná. Egyszer sikerült, az lehetett akármi más hatás is. „Nekem egyszer sikerült, de baromira kimerített.”
Bármi más, ugyan mi? Légmozgás kizárva. A papír nem mágnesezhető.
Van ennek profi változata is. A kilencvenes évek végén egyszer kipróbáltam, simán tudtam forgatni mindkét irányba.
Idézet: „és ezzel az energiával meg lehet oldani a Föld energiaszükségletét! Így egyben, nem részleteire bontva a kijelentésemet. És Ge Lee pontosan ezt állította abban abban a beírásában” Idézet: Te melyik fórumot olvasod? Ennek éppen az ellenkezőjét állítottam. Nézd: „De gondolkodjunk egy kicsit az "univerzum energiájáról", ami majd megoldja a Föld energiaszükségletét (amit Ge Lee pár oldallal korábban említett).” Idézet: „Ennek az energiának az akár elektromos áramként történő felhasználása nagy áttörés lenne, de én erre a nullához közeli esélyt látok, még a távoli jövőben is.” Idézet: Akkor most miben kételkedsz? Persze mindegy is... „Én nem az energiában kételkedem!!! Én azt nem fogadom el, hogy létezik olyan, hogy "az univerzum energiája"” Idézet: Olyan kis intenzitású, hogy egy egész univerzum lett belőle. „Ha létezik a Ge Lee által említett "univerzum energiája", akkor az vagy olyan kis intenzitású,” Idézet: Akkor káros vagy önmagadra, ugyanis minden létező anyag (téged is beleértve) ebből az energiából áll. Az anyag az nem csak úgy van, a semmiből nem keletkezik anyag, de vitasd ezt is, lehet hogy neked már sikerült a semmiből is anyagot csinálni. Nem tudod ezt az energiát megmérni a multimétereddel? Na bumm! A tudomány sem tudja. Akkor nincs is? Akkor az anyag a semmiből lett? Az anyag fizikailag létezik, látod, meg tudod fogni, stb. Az anyagot létrehozó energia nem anyagi természetű, ennélfogva nem tudod semmivel sem mérni, sem megfogni, stb. „vagy ha fel lehetne használni, akkor viszont olyan nagyságú lenne, ami már káros lenne ránk nézve.” Írok még mást is, hogy legyen még miről vitatkoznod, meg hogy még inkább valami "hívőnek" vagy valami "idiótának" nézhess. Ez a végtelen nagynak tűnő univerzum amiben élünk, a létező valóságnak akkora szeletkéje sincs mint a csepp a tengerben. Ami az anyagi világon kívül létezik, az sokkal de sokkal több ennél. Tudom, ez sem látszik a szkópon, de sebaj.
Sokkal egyszerűbb lehurrogni, kritizálni valamit, mint tenni a cél érdekében. Lehet valamit jól és lehet rosszul is csinálni. Pont ugyanannyi erőbefektetést igényel.
A baj az amikor egy beteg elméletet mindenáron (és rengeteg pénzzel) eröltetnek.
Sokan közülünk megértek már néhány ilyen kisérletet, ma sok helyen még a lexikonban sem találsz azokrol informaciot. Manapság is sok ilyen agytornász balfácán tudja és mondja, hogy mi jo nekünk.....és rengeteg birka meg tehén keresi a maga pudliját, nehogy gondolkoznia kelljen merre is menjen...
Ez egy szakmai oldal.
Az apróhirdetések rovata ennek ellenére frankón meg lett reformálva. Kíváncsi lennék a tagok profiljára, ha a hozzászólások száma, és a pozitív hozzászólások aránya el lenne különítve OFF és ON kategóriákra...
Ezt érdemes megnézni arról szól amiről itt beszélgetünk, vitázunk?
https://www.youtube.com/watch?v=0f1dNuGYSb8 A 3. része szól a fényről. A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2018
Ha már akkor miért nem a LINK gombbal?
Ehhez nem tudok hozzászólni... No meg nem is akarok...
Nem értek a témához, nem is nagyon érdekel, de az "Ez meg fogja változtatni a világot." belépő igen lehangoló kezdet. Szakállas hatásvadászat...
Ehhez sem akarok hozzá szólni...
Lóval nem sakkozom.. A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2018
Mert mindig nyer?
Idézet: „Jézus létezését nem lehet tudományosan bizonyítani, ez hit kérdése.” Akkor a tudomány kissé korlátolt lehetőségekkel bír... Nem? Mert valószínűleg Nagy Sándor, vagy épp Attila király létezését sem tudja bizonyítani ... ugye?
Ráadásul Higgs-bozont sem látott senki. Mégis sokan hiszik, hogy van olyan.
Nem, azért mert nem érti..
Gondolom, igaz az, hogy a láthatatlanból állott elő a látható... Ezért, hiszem azt, hogy sokkal több lehet a láthatatlan világban, mint a láthatóban.
Mi galambokkal nem szoktunk...
Ha jól tudom egy Jézus nevű próféta valóban létezett, ezt kevesen vonják kétségbe.
A problémák ott kezdődnek, hogy ez a bizonyos személy isten fia lenne - jelentsen bármit is az isten és a fia szó az adott mondatban...
Azt hiszem, hogy ezek csak szavak.
Valójában abba amit írtál mindent bele lehet látni, pontosabban mindent is. Idézet: „A problémák ott kezdődnek, hogy ez a bizonyos személy isten fia lenne - jelentsen bármit is az isten és a fia szó az adott mondatban... ” Már a születése is egy szaporodásbiológiai paradoxon.
Hát ez nézőpont kérdése. Ha "csak" egy ember volt aki prófétává lett, akkor nem - függetlenül attól, hogy milyen hatást gyakorolt a későbbi világra. Ha pedig tényleg van egy mindenható, aki ezt akarta, akkor nincs semmi paradoxon, úgy lett ahogy akarta vala...
OK, de a szűznemzést meg tudod magyarázni?
En ugyan nem vagyok hivo, de a szeplotelen fogantatas NEM azt jelenti, amire gondolsz.
Létezik, valamelyik csiga fajtánál, de nem csak náluk.
A szuznemzes lenyege, hogy egyetlen nosteny magatol is tud utodot letrehozni, him egyed kozremukodese nelkul. A szeplotelen fogantatas pedig NEM azt jelenti, hogy Marika neninek nem kellett Jozsi bacsi kozremukodese, hanem hogy a gyermek az eredendo bun nelkul fogant.
De lehet, hogy masra gondoltal, nekem ez jott le belole. |
Bejelentkezés
Hirdetés |